takstiven Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Witam, mam nadzieję, że dobry dział wybrałem. Wczoraj odebrałem moją b7 od mechanika, który zakładał mi quattro. Części dostarczył ktoś inny. Problem jaki teraz mam, to raczej tylko estetyczny, ale sami zobaczcie na zdjęcia. Po swapie końcówki wydechów są schowane i mają mniejsze średnice. Gość od części mówił, że pochodzą z b6 1.9 tdi quattro, stąd ta różnica do b7 2.0 tdi 170km. Zdjęcia Pytanie jakie do was mam, to co z tym najlepszego mogę zrobić? Najlepiej jakby się dało powrócić do ori wydechu (końcówek) z BRD, ewentualnie ze srebrnymi/chromowanymi końcówkami, ale niekoniecznie. Mechanik zaproponował kupić same końcówki i je przyspawać. Pytanie tylko jakie by mi pasowały lub jakie polecacie. Gdzie szukać? Nie chcę jakichś sportowych, super ekstra kozackich końcówek, ani jakichś znaczących zmian w dźwięku. Mam nadzieję, że dobrze opisałem. Będę wdzięczny za każdą pomoc. PS. wiem, że dałem ciała, ale nie o tym temat.
tomekhxc Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 kup np jakieś ultery 90mm i dospawaj do tych kominów i będzie ok
MAT1000 Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Jakoś dziwnie tłumiki mocno schowane.Samych końcówek z diesla B7 raczej nie kupisz, szybciej znajdziesz je razem z tłumikami
tomekhxc Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 dokładnie, ciekawe jak na wieszakach wydech siedzi bo cały powinien jeszcze do tyłu pójść , może od przodu za krótko ucięty i tak założone?
jacek70 Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Wspawaj proste końcówki 90 mm tylko dobierz dłuższe tak aby po wspawaniu wystawały około 2cm za dokładkę zderzaka.
beny2303 Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Co za partacz to robił! Przecież wiadomo, że powinien siedzieć bardziej na zewnątrz. No i te końcówki Kupuj szybko, np. ULTER 90 i będzie pięknie
takstiven Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) dzięki za odpowiedzi. myślicie, że dałoby radę wysunąć tłumiki bardziej do tyłu? oryginalnie chyba nawet tak powinny być. po wysunięciu dołożyłbym jakieś fajne końcówki i byłoby spoko. w takim razie poszukuję jakiegoś forumowego rzeźbiarza z Wrocławia, który chciałby się podjąć próby naprawy tego chyba, że możecie mi kogoś polecić tutaj na miejscu? Edytowane 22 Października 2015 przez takstiven
tomekhxc Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 do tego nie trzeba magika , kup końcówki i każdy mechanik powinien ci to ogarnąć
blackpedro Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Co za partacz to robił! Przecież wiadomo, że powinien siedzieć bardziej na zewnątrz. No i te końcówki Kupuj szybko, np. ULTER 90 i będzie pięknie Nie wiem czy widziałeś kiedyś mocowanie tłumików od spodu. Nie można ich przesunąć ani do tylu, ani do przodu. Mają swoje haki i nie da się ich inaczej przykręcić. Te wydechy są pewnie z 1.9tdi z B6 dlatego maja inne, krótsze koncówki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
takstiven Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Opublikowano 9 Listopada 2015 Te wydechy są pewnie z 1.9tdi z B6 dlatego maja inne, krótsze koncówki. napisałem w pierwszym poście, że to z b6 1,9tdi już idą do mnie oryginalne końcówki, więc będzie znów tak jak było.
beny2303 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Nie wiem czy widziałeś kiedyś mocowanie tłumików od spodu. Nie można ich przesunąć ani do tylu, ani do przodu. Mają swoje haki i nie da się ich inaczej przykręcić. Nie muszę wiedzieć jak jest montowany! Najpierw przymiarka i dopiero decyzja czy montujemy! Każdy szanujący się monter tłumików nie odwala takiej fuszery tylko kombinuje żeby wyglądało jak oryginał, a nie jak wiocha!!!
blackpedro Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Dostał wydechy z 1.9 to ma z 1.9. Proste.
Arti 28 Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Ja bym na twoim miejscu cały końcowy dał do tylu i końcowe dodał fajne A co do uchwytów wszystko się da przesunąć Odcinasz org. I spawasz w dobrym dla ciebie miejscu Tylko ogarnij jakiegoś dobrego spawacza i tyle Jak byś był z wawy to bym polecił firmę która się zajmuje wydechami i maja naprawdę konkretne projekty
takstiven Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Opublikowano 12 Listopada 2015 dzięki za pomoc, ale ogarnąłem oryginalne końcówki chromowane (moje nie były) i na dniach powinny być zamontowane. nie wiem jeszcze czy będę przesuwał całość, ale zobaczę co mi na to gość od spawania powie. ps. w wawie bylem w tym miesiącu 2 razy - o 2 za dużo
davidlive Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 Spokojnie możesz założyć stare tłumiki. Wystarczy przyspawać i po temacie. Ja tak zrobiłem.
takstiven Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 (edytowane) Co powiecie na to? Zostawili byście to tak, czy za bardzo wystają? Edytowane 1 Czerwca 2016 przez takstiven
tomekhxc Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 jak dla mnie za bardzo wystaja, dalbym na rowno ze zderzakiem , ale jak tobie sie podoba
werbel Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zdecydowani na równo, szczególnie, że nie są ścinane i od dołu już tak trochę sterczą.
takstiven Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 też tak myślałem, że będzie potrzebna poprawka ;/ z daleko wygląda spoko, ale jak podchodzę bliżej do auta, to mnie to za każdym razem drażni. dzięki za opinie
Rekomendowane odpowiedzi