Kulis Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Siema Audi przywiozłem z Niemiec. Przebieg ok. 100tys km, udokumentowane do 2013r (ost. wpis przy 85tys km). W sumie to było główną zaletą tego auta, docelowo szukałem bardziej wyposażonego. MODEL: Audi A6 4B C5 SILNIK: 2.4 Benzyna ALF MOC: 165 KM MODY POD MASKA Obecnie brak ZAWIESZENIE: Gwintowane AP Sportfahrwerke UKLAD HAMULCOWY: Seria KOLA: Mercedesy Alphardy 18" 8.5J + Nankangi AS1 215/40/18 NADWOZIE: Seria, sedan + lusterka poliftowe WNETRZE: Seria AUDIO: Seria + radio Pioneer Dokonane zmiany: - Kierownica "Ska" - Przyciemnione szyby tylne - Lampy tył poliftowe - Zawieszenie Gwintowane AP - Koła od Mercedesa "Alphardy" 18'' - Zmieniony tłumik końcowy + końcówki ozdobne - Lusterka zewnętrzne od Polifta. Planowane zmiany: - Skóra recaro - "Pakiet" USA - Ryjek z polifta (??) - Tunel 2din + navi - słupki, podsufitka i dekory w Alcantarze - zderzak przedni "na gładko" - pomalować doły w kolor bądź ew. czarny połysk. Czas na jakieś foto Styczeń 2015: Jeszcze czeka mnie wymiana klapy, zderzaka i lekka naprawa blacharska Marzec 2015: Po 2ch miesiącach "bawienia się", blacharz oddał gotowe auto do malowania Kwiecień 2015: Odebranie Audi od lakiernika: (Malowane były tylko 2 elementy) Czerwiec 2015: Wymiana rozrządu, olejów, płynów i filtrów + termostat i nowy korek wlewu oleju Wymiana sprężarki klimatyzacji + nabicie klimatyzacji Sierpień 2015: Zakup Alphardów 18'' 8.5J i wypolerowanie "gwiazdy" Wrzesień 2015: Wypolerowanie lamp przednich (Lewa po, prawa przed) + założenie lusterek poliftowych (chwilowo brak zdjęcia) Październik 2015: Kupno nowych opon Nankang AS1 215/40/18 i założenie ich na felgi: Nowe papcie wylądowały na Sreberku - przymiarka Listopad 2015: Naklejki klubowe na Aucie Zakup nowego zawieszenia AP SportFahrwerke Grudzień 2015: Zmiana wydechu końcowego na sportowy + założenie ozdobnych końcówek - wykonane przez Układy Wydechowe Kaliński. (Przebieg 108270km) Wizualnie Przed/Po: Spód: Filmik dla porównania: Luty 2016: Zmiana seryjnego zawieszenia na gwintowane AP. Przed i po: Zapraszam do oceny Edytowane 17 Lutego 2016 przez Kulis
Mati_23 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 fajna audiola felga kosa posadź A6 i będzie gites
Picia Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Siemka Po mojej A4 i kilku innych autkach, w końcu przyszedł czas na powrót do jedynej i słusznej dla mnie marki Audi przywiozłem z Niemiec. Przebieg ok. 100tys km, udokumentowane do 2013r (ost. wpis przy 85tys km). W sumie to było główną zaletą tego auta, docelowo szukałem bardziej wyposażonego. MODEL: Audi A6 4B C5 SILNIK: 2.4 Benzyna ALF MOC: 165 KM MODY POD MASKA Obecnie brak ZAWIESZENIE: 1BE seria UKLAD HAMULCOWY: Seria KOLA: Alusy Seryjne 7J 16'' et45 NADWOZIE: Seria, sedan WNETRZE: Seria AUDIO: Seria + radio Pioneer Dokonane zmiany: - Kierownica "Ska" - Przyciemnione szyby tylne - Lampy tył poliftowe Planowane zmiany: - Gwint - Skóra - Felgi 18'' - Przelot - A dalej się zobaczy Fotki: O Audi się troszkę dowiedziałem i zacząłem działać, myślę, że w dobrym kierunku. Może od początku... Byłem w salonie Audi w celu potwierdzenia przebiegu - jest dokładnie tak, jak w książeczce serwisowej. Ostatnia wizyta w 2013r, przy 84tys km... Niestety, albo i na szczęście, dowiedziałem się, że Audi kiedyś w Niemczech ok. 2007roku miała dzwona z przodu. Wszystkie części zostały wymienione na oryginalne w Audi - stąd inne odcienie przednich błotników... Poza tym, okazało się, że poprzedni właściciel jeździł do ASO nawet z wymianą żarówki, wycieraczek czy innych duperelek. Kolejny krok, jaki postanowiłem zrobić to wymiana rzeczy eksploatacyjnych - rozrząd, paski, oleje, płyny itd itp. Kolejny zakup jaki zrobiłem - felgi. Wpadłem na pomysł wpasowania do mojej "Aldony" dość nietypowych Mercedesów - Alphardów. Początkowo miały być wsadzone w oryginale, niestety czegoś mi brakowało - więc wymyśliłem sobie polerkę Efekt: Przed: Po: Dzisiaj, z racji braku czasu, zleciłem znajomemu polerkę lamp przednich - były w opłakanym stanie - Audi dużo czasu stała na dworze ... :/ Efekt: przed Lewa po, prawa przed Na razie to tyle Pracy cały czas trwają... Nadal nie zrobiłem zaplanowanego już dawno wydechu - przelot + Y-pipe itd (będzie zrobiony, wszystko opiszę ). Plan jest, kasy mało a czasu o wiele mniej No i wpadły nowe oponki na 18stki 205/40 Teraz czekam za pierścieniami centrującymi i ładuję felgi na Audi Kolejne plany już są. Z czasem będę tu wszystko aktualizował Felgi wylądowały już na Sreberku... Teraz wygląda to tak: Wybaczcie, za fotkę kalkulatorem, ale niestety nie miałem możliwość zrobienia czymś innym :/ Ładne sobotnie popołudnie, trochę czasu wolnego i udało się pstryknąć jakieś zdjęcia na czystym autku Tak na dzień dzisiejszy wygląda: Taki mały dodatek wpadł do autka <figielek> Powinno teraz być bardziej rozpoznawalne <radocha> Kolejny zakup. Zawieszenie Gwintowane AP Sportfahrwerke W przyszłym roku wyląduje w Aldonie Plany: - dystanse tył (prawdopodobnie 20mm) - lusterka "chromowane" (jeszcze muszę pomyśleć o tym ) - gładki przedni zderzak - wnętrze recaro - decory pod kolor recaro - blenda USA - lampy USA przód i tył (muszę nad tym się grubo zastanowić ) - "doły" w kolorze - wydech z kwasówki To co chciałbym zrealizować w najbliższym czasie Dalej zobaczymy bardzo ładnie wygląda pomyśl jeszcze nad listwami od eski na drzwi i wtedy pod kolor.
Sebastiano87 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zazdrosze tylko i aż tylko dla użytkowników zółwi miejsca na tyle i tej przestrzeni we wnętrzu w porównaniu do b5.
Kulis Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 Taki update z dziś Wymieniłem tłumik końcowy (na inny, krótszy) i dołożyłem końcówki ozdobne w mojej niuni Kilka fot: Filmik dla porównania: Sami oceńcie jak to brzmi W rzeczywistości o niebo lepiej, ale to chyba każdy wie Nie ma metalicznego dźwięku, nie buczy w środku i jest wg mnie przyjemny dla ucha
makaba Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Fajne auto. Swietnie brzmi. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
chudy30 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 no kolego na tym tłumiku to auto brzmi co dokładnie z nim robiłeś
Kulis Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2015 Wymieniłem tłumik końcowy na krótszy, zakupiony u Kalińskiego w Chybach.Dobrałem sobie końcówki ozdobne jakie mi się podobały i wszystko zostało zamontowane Żadnego wycinania katalizatorów, tłumika środkowego.
iwadrian Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Fajne autko a felgi są przekozackie. Z tego co zauważyłem to opony masz nankang as1? miałem te opony w b6 i powiem szczerze, ze zjadło mi je po około 20kkm przy normalnej jeździe. Potem kupiłem nankang ns2 i po mniej więcej takim samym przebiegu miały jeszcze sporo bieżnika. Ciekawe jak u Ciebie będą się te as1 sprawować. Co do tłumika to mega różnica . powodzenia w modach i bezawaryjności oczywiście.
Kulis Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 iwadrian - kumpel również ma AS1 i jak mierzył ostatnio (8kkm przelatane na nich) to zeszło mu ok. 1mm na każdej z oponki, więc nie wiem. Ja dopiero zrobiłem z 150km na nich, zobaczymy co będze dalej Dzisiaj mała aktualizacja W końcu założyłem Gwint AP Tył bez regulacji, przód skręcony gdzieś na 50%. Po założeniu Alphardów, obniżę jeszcze bardziej i zobaczę jakie dystanse potrzeba Małe porównianie: Działamy dalej, sezon coraz bliżej, więc nie ma na co czekać
peter22 Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 od razu lepiej wygląda na tym zawiasie
Kulis Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Pierwsze otwarcie sezonu zaliczone! Kilka fot: upload pictures free Środek prawie skończony w Audi Wpadło: - Recaro z S6 - Dekory w Alcantarze Pozostało mi jeszcze odebrać podłokietnik od tapicera. Podejrzewam, że w przyszłym tygodniu sprawa będzie już załatwiona Oto małe porównanie: Całość: W przyszłym tygodniu jeszcze szyby z przodu będą przyciemnione, tak +/- 25%, żeby nie było aż takiego przeskoku, pomiędzy przednimi szybami a tylnymi.
Alek1991 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Witam, jestem tu nowy. Również posiadam takie audi jak kolega wyżej opisuje. Z tym ze wydech mam zalozony od 1.9 130 km i pracuje bardzo ladnie, natomiast interesuje mnie srednica końcówek tłumika ktore zostaly u Ciebie zamontowane. Moze jakis konkretny model?
Rekomendowane odpowiedzi