Audikomaniak Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam pojawił się u mnie taki problem podczas cofania i skrecania słychać strzelanie no to wiadomo Przegub ale jeszcze jest jedną sprawa mogę jechać na prostej drodze i przy mniejszej prędkości podczas hamowania i czasami podczas gwałtownej próby przyspieszenie słychać puknięcie odczuwalne pod lewą nogą co to może być ?
kamil3993 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Sprawdź czy jest dobrze dokręcony wahacz tzw.banan.
marasekm Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Sprawdzałeś czy są luzy na wahaczach lub drążkach kierowniczych i końcówkach? W A4 o pukanie i stukanie nietrudno
Audikomaniak Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 To jutro po południu będę miał trochę czasu to sprawdze czy są jakieś luzy Bo jeszcze się zastanawiałem czy to nie przez ten przegub
pawel121 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam! Mam to samo u siebie tylko, że z prawej strony słychać. Zawias cały nowy więc wykluczam to u siebie. Podczas normalnej jazdy brak stuków. Stuka tylko przy mocnym skręcie, np jak wjeżdżam na podwórko albo przy gwałtownym hamowaniu
lukasz51237 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Stuki przy skręcaniu to praktycznie zawsze objaw zużytego przegubu.
marasekm Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dokładnie. Jak stuka podczas jazdy przy skręconych kołach to na 100% przegub.
Audikomaniak Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2015 zrobiłem szybkie oględziny i dostrzegłem taki coś przy prawym górnym wachaczu może to przez to tak pukać? Proszę o szybką porade
Emejcz Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Guma zerwana więc do wymiany, teoretycznie mogłoby to stuknąć jak przesunie się do mocowania, ale według mnie mało to prawdopodobne. Prędzej na sworzniu jest luz.
kamil3993 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) A sprawdzałeś czy ten wahacz dokręcony ? Bo ja miałem dokładnie to samo nie wiedziałem co to, w końcu udało mi się dojść ze banan był słabo dokręcony i przy skręcaniu, mocnym przyśpieszaniu i hamowaniu było puknięcie, po dokręceniu jest wszystko ok Edytowane 7 Grudnia 2015 przez kamil3993
Rekomendowane odpowiedzi