adi67 Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 Witam czy moze mi ktos powiedziec jak odblokowac zapalniczkę w moim Audi znajduje sie ona w tunelu przy ręcznym chamulcu wiem ze przez nacisniecie na nia powinna sie otworzyc ale nie stety nie chce tak jak by cos ją zablokowało
loco87 Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 sa 2 wyjscia: - jedno eksperymentalne (ale fajne) bierzesz młotka i nawalasz w trzpien potem idziesz po nową do aso i placisz 150pln Lub... co nudne i nie fajne.... Rozbierasz tunel i od srodka wyciskasz. ps. ja bym staral sie to podwazyc nożem czy czyms....
ojciec Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 wydaje mi się, że czeka Cię demontaż tunelu srodkowego. Wczoraj to przerabiałem. Cały mechanizm zapalniczki jest przykręcony do tunelu od spodu na 2 wkrety. Zapalniczka posiada mechanizm, który jest oparty na plastikowej prowadnicy, która jest wrazliwa na niewłaświe położenie. Jeśli prowadnica nie jest uszkodzona dasz radę ją umieścić w pradwdłowy sposób, tak, żeby poprawnie działała (tzn. zeby zapalniczka po lekkim nacisnięciu otwierała się, zaś po dociśnięciu zamykała się)
Smieszny Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Ja mam problem w druga strone mi sie sama otwiera Tzn zamkne ja i sie trzyma jakis czas, poczym po paru minutach otwiera sie sama.
qwertp Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Witam czy moze mi ktos powiedziec jak odblokowac zapalniczkę w moim Audi znajduje sie ona w tunelu przy ręcznym chamulcu wiem ze przez nacisniecie na nia powinna sie otworzyc ale nie stety nie chce tak jak by cos ją zablokowało Ja mam ten sam problem.
denveco Opublikowano 29 Listopada 2008 Opublikowano 29 Listopada 2008 A u mnie zapalniczka znaczy raczej popielniczka nie da sie otworzyć. trzeba podwarzyć ją czymś cieniutkim i starać się ją wyciągnąć, a jęsli to się nie uda to trzeba nacisnąć jeszcze ra popielniczkę i znowu podwarzyć czymś cienkim. Rzecz w tym że u mnie strasznie ciężko się otwiera a ostatnio wogóle. Myślałem że to wina tych sprężynże są za słóabo naciągnięte. Naciągnąłem rolki i szybko włożyłem popielniczkę. Tylko teraz wogóle otworzyć jej nie idzie
arczi900819 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 no ja mam taki sam problem jak koledzy qwertp i adi67. Na szczęście nie palę fajek..... Ale chciałbym żeby wszystko działało tak jak powinno. Czyli czeka mnie mały demontaż panelu środkowego... hehh... i znowu robota... Pozdro
qwertp Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 no ja mam taki sam problem jak koledzy qwertp i adi67. Na szczęście nie palę fajek..... Ale chciałbym żeby wszystko działało tak jak powinno. Czyli czeka mnie mały demontaż panelu środkowego... hehh... i znowu robota... Pozdro Ja też nie pale ale czasem jest mi potrzebne wejście od zapalniczki to podłączenia nawigacji no i czasem CB jak gdzieś dalej latam.. ale już mi się udało podważyć śrubokrętem i jest wszystko ok, spróbujcie może u Was też da rade
arczi900819 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 śrubokrętem też podważałem i było ok. Ale chcę zrobić tak żeby działało tak jak "ustawa przewiduje"
arczi900819 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 U mnie też działa tylko z jednym zarzutem jak chce otworzyć to muszę za każdym razem podważyć... Ale i na to znalazłem sposób. Nie zamykam popielniczki
qwertp Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 taka mała rzecz się psuje a tak boli ;/
arczi900819 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Ja sobie dałem już z tym spokój jak pomyślałem o stosunku włożonej pracy do uzyskanego efektu
mackri Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 u mnie tez sie zacina zapalnczka na ogoł podwazenie czyms typu srubokret lub nożyk pomaga
Perfidny Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 jakiś czas temu miałem podobny problem , mechanik fajka sobie odpalał i nie wcisnął zapalniczki do końca , po zamknięciu zapalniczka wyskoczyła i zablokowała się , pomogło podważenie maskownicy plastikowej od strony pasażera i delikatne dociśnięcie zapalniczki , od tamtej pory chociaż nie palę jestem wyczulony na wszelkie tego typu mechanizmy i pilnuję zeby wszystkie były dokładnie zamykane
khalid89 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ja mam znów inny problem... Nie chce mi sie otworzyć popielniczka ;/ Zablokowała sie i tyle. Nie moge jej nawet nacisnąć (jak to sie zwykle robi by ja otworzyc) i nie mam pojecia co sie tam mogło zablokować
arczi900819 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Żeby to naprawić to musiał byś się dostać do całego mechanizmu czyli trochę porozkręcać kokpit. (U mnie jest tak że jak ją przycisnę to się nie otwiera a jak ją podważę śrubokrętem to się otworzy. Zamyka się normalnie.) I dałem sobie spokój bo tyle co ja jej używam to mi wystarczy. A roboty z tym troszkę jest....
Rekomendowane odpowiedzi