Opublikowano 3 Października 20241 r 8 minut temu, Muskel1 napisał(a): To nie da rady. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3Da-tsjKxN6m4&ved=2ahUKEwj1t-GX4PKIAxX8BNsEHW-9IoIQtwJ6BAgdEAE&usg=AOvVaw0o4qxwreMinFiY8FrcZGMH A8, gość też ma jeden przycisk w klapie. Jutro sprawdzę u siebie to kodowanie.
Opublikowano 3 Października 20241 r 5 minut temu, gabber napisał(a): https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3Da-tsjKxN6m4&ved=2ahUKEwj1t-GX4PKIAxX8BNsEHW-9IoIQtwJ6BAgdEAE&usg=AOvVaw0o4qxwreMinFiY8FrcZGMH A8, gość też ma jeden przycisk w klapie. Jutro sprawdzę u siebie to kodowanie. Coś mi się wydaje, że następny twój post będzie "Pomocy, to i tamto nie działa" Rób tak dalej i zmieniaj kodowania na pałę z innych platform...
Opublikowano 3 Października 20241 r 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Coś mi się wydaje, że następny twój post będzie "Pomocy, to i tamto nie działa" Rób tak dalej i zmieniaj kodowania na pałę z innych platform... Kolego od prawie 15 lat posługuje się vcds i w każdym swoim aucie z grupy vag sam sobie przeprowadzam skany, logi, adaptacje....
Opublikowano 3 Października 20241 r 7 minut temu, Muskel1 napisał(a): Jak widać pomimo tego brakuje ci w tej dziedzinie wiedzy. Jestem samoukiem jeżeli chodzi o vcds. A to forum jest chyba własnie po to żeby się wymieniać doświadczeniami, nienuważasz?
Opublikowano 3 Października 20241 r Tak jest od tego, ale najwidoczniej ty musisz coś najpierw uwalić aby przekonać się, że gdy ktoś ci pisze, że to i tamto jest nie możliwe, się zgadzało.
Opublikowano 3 Października 20241 r 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Tak jest od tego, ale najwidoczniej ty musisz coś najpierw uwalić aby przekonać się, że gdy ktoś ci pisze, że to i tamto jest nie możliwe, się zgadzało. W swoim życiu wielu ludzi mi mówiło że się czegoś nie da. Nie do końca się z tym zgadzam, bo wiele rzeczy się da zrobić tylko trzeba wiedzieć jak i gdzie szukać. Spokojnej nocy.
Opublikowano 3 Października 20241 r Do zamykania klapy można kupić osobny moduł od chińczyków ... Key Control Electric Tailgate Liftgate Remote Control Power Closing System Lock Module cena około 200zł+ Montaż 5min , działa jak należy
Opublikowano 3 Października 20241 r 21 minut temu, Lukaa5 napisał(a): Do zamykania klapy można kupić osobny moduł od chińczyków ... Key Control Electric Tailgate Liftgate Remote Control Power Closing System Lock Module cena około 200zł+ Montaż 5min , działa jak należy I to jest konkretna wskazówka. Dzięki kolego.
Opublikowano 31 Października 20241 r W B9 jest możliwość zakodowania podgrzewania lusterek, tak aby uruchamiało się ono wraz z aktywowaniem ogrzewania tylnej szyby. Jest to o tyle praktyczne, że nie musimy przekręcać gałki sterowania lusterkami i może ona pozostać ustawiona w pozycj na prawe lusterko, tak aby po wrzuceniu biegu wstecznego lusterko opuszczało się na krawężnik. W tym celu: wchodzimy w sterownik drzwi kierowcy 42-> długie kodowania-> Bajt 09 i aktywujemy Bit 2 opisany jako "rear_window_heater_trigger,active" Tak samo postępujemy ze stroną pasażera: strownik 52-> długie kodowania-> Bajt 09 i aktywujemy Bit 2 opisany jako "rear_window_heater_trigger,active" Edytowane 31 Października 20241 r przez Muskel1
Opublikowano 31 Października 20241 r Pytanie czy jest możliwość w MK kodowania a raczej ustawiania częstotliwości mrugnięć kontrolki od kierunkowskazów, mam już drugi przypadek, auto z USA po konwersji świateł z tyłu kierunki w lampach mrugają normalnie a kontrolka na zegarach dwa razy szybciej. W MK nie ma błędów.
Opublikowano 31 Października 20241 r Nie ma takiego kodowania. Poza tym do sterowania tylnymi lampami BCM2 potrzebuje odpowiedniego zestawu danych a nie kodowań.
Opublikowano 1 Listopada 20241 r 23 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Nie ma takiego kodowania. Poza tym do sterowania tylnymi lampami BCM2 potrzebuje odpowiedniego zestawu danych a nie kodowań. Dzięki, trzeba będzie support VCP atakować aby pomogli.
Opublikowano 1 Listopada 20241 r musi jaki błąd łapać, albo uszkodzona lampa (niekoniecznie musi byc widac) albo nie do konca bcm2 przyjal parametry/zostaly wgrane bledne. z tego co pamietam szybciej migalo mi wlasnie jak mialem uszkodzona lampe
Opublikowano 1 Listopada 20241 r Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Lampy wsadziłeś ori EU, czy US przerabiane? Lampy przerabiane USA, zrobiłem już sporo tych Q5 i jak do tej pory miałem tylko dwa takie przypadki, przypuszczam że nie do końca parametry są właściwe pod ten MK bo w obydwu przypadkach był z tym samym numerem 4N0 907 064 CP, w poprzedniej zamieniałem lampy i innej działającej prawidłowo i nic to nie zmieniło.
Opublikowano 1 Listopada 20241 r 49 minut temu, wuPiotrek napisał(a): musi jaki błąd łapać, albo uszkodzona lampa (niekoniecznie musi byc widac) albo nie do konca bcm2 przyjal parametry/zostaly wgrane bledne. z tego co pamietam szybciej migalo mi wlasnie jak mialem uszkodzona lampe Lampy i kierunek w lusterku miga normalnie tylko kontrolka na liczniku mruga dwa razy szybciej.