Opublikowano 20 Marca20 Mar 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):Oleju skrzyni czy silnika? Silnika jest od 45 stopni.miałem na myśli tem. oleju silnikowego...
Opublikowano 20 Marca20 Mar A no widzisz, silnika jest od 45 stopni, skrzyni dopiero od 60-65 stopni, zależne od modelu. Tak też napisałem w zacytowanym tekście
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi W dniu 19.03.2026 o 15:09, Muskel1 napisał(a):Będzie.Źle przeprowadzona konwersja.Panowie jednak nie działa lap timer, mimo że vcds przyjął zmianę. Chat gpt podpowiada, żeby zrobić jeszcze adaptacje (ale nikt o tym nie pisał). Wejdź w:17 – Instruments → AdaptationSprawdź / ustaw:Lap timer → aktywny (activated / active)czasami występuje jako:"Lap timer display""Stoppuhr" (niemiecka nazwa)Narazie nie mam dostępu do vcds.Jeszcze takie coś włączyłem, ale nie wiem co to daje.Sterownik 17 (wskaźniki) /byte 10 /bit1 wskaźnik temperatury oleju Edytowane 4 Kwietnia4 Kwi przez Majki070984
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi Żadnych adaptacji.Uruchom/przestaw lap timer manetką to i wskazanie oleju będzie widoczne.
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi W dniu 19.03.2026 o 15:09, Muskel1 napisał(a):Będzie.Źle przeprowadzona konwersja.Tylko gdzie go szukać, to będzie jako nazwa zakładka co się je przerzuca prawo/lewo, czy w tej pierwszej i w pionie (godzina Data / prędkość / chwilowe spalanie / zasięg itd)? Bo nigdzie tego nie widzę.
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi Tutaj masz pokazane jak wejść w lap timer.https://youtu.be/M1aysF871ek?si=OCjGO3SL2aIsJBpoPS. Na forum masz możliwość dodawania zdjęć do odpowiedzi i nie musisz ich wrzucać na jakieś hostingi.
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi O to u mnie nic się nie dzieje jak tak robię, ale ja mam monochromatyczne zegary a nie kolorowe i nie mam tej części ekranu gdzie się świeci temperatura oleju i boost po drugiej stronie, nie mam tej części ekranu po łuku zegarów, mam tylko prostokąt między okrągłymi zegarami rpm i prędkości. Pewnie dlatego.
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi 8 godzin temu, Majki070984 napisał(a):Tylko gdzie go szukaćA jak wciśniesz lewe pokrętło? To jest też przycisk.
Opublikowano 15 Kwietnia15 Kwi Cześć Panowie , robię zamianę kierownicy w Audi A5 F5 z grzanej na sciętą s-line( zamiast przycisku grzania jest ( * ) rok 2017 . Jak wykodować grzanie kierownicy ? Kodowanie * to będzie to prawda ? Przycisk ulubione na MuFuPlus i MMIWybierz sterownik 5F (Elektronika układów informacyjnych)Adaptacjemenu_display-MFL_jocker_over_threshold_high: aktywnymenu_display_jocker: aktywny
Opublikowano 15 Kwietnia15 Kwi Normalnie ustawiasz podane adaptacje na nieaktywny. To co podałeś ustawiasz jeżeli chcesz aktywować przycisk "ulubiony" na kierownicy.
Opublikowano 15 Kwietnia15 Kwi Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):Normalnie ustawiasz podane adaptacje na nieaktywny. To co podałeś ustawiasz jeżeli chcesz aktywować przycisk "ulubiony" na kierownicy.Dziękuje @Muskel1 W jakim module znajdę te adaptację ?
Opublikowano 18 Kwietnia18 Kwi @Muskel1 W jakim kanale i jak dokładnie wykonać ,,nastawy podstawowe” po wymianie czujników poziomowania (wysokości) ? Te montowane na wahaczach.Mam VCDS
Opublikowano 18 Kwietnia18 Kwi Sterownik 09 -> nastawy podstawowe lamp. Potrzebny jest do tego przyrząd do ustawiania świateł, aby sprawdzić i ewentualnie wyregulować nieco wysokość świecenia.
Opublikowano 18 Kwietnia18 Kwi Piszesz o przyrządzie do sprawdzania świateł na SKP ?Rozumiem, że najpierw robię nastawy następnie mogę jechać na sprawdzenie ?
Opublikowano 18 Kwietnia18 Kwi Tak, taki przyrząd.Musisz wykonać to na na stacji.Procedura jest taka, że jedziesz na stację, ustawiasz przyrząd w odpowiedniej odległości i pozycji, wpisujesz do niego kąt pochylenia granicy światło-cienia. Warunki do spełnienia, auto musi być odciążone, na fotelu kierowcy siedzi jedna osoba (75kg), włączony zapłon i światła mijania, kierownica na wprost, zbiornik paliwa przynajmniej 90% zatankowany.Podłączasz VCDS, wchodzisz w sterownik 09, w nastaty podstawowe lamp. Wtedy silniczki lamp wchodzą w tryb nastaw (czyli położenie 0). Jest to moment, w którym należy sprawdzić na przyrządzie do ustawiania świateł, czy wiązka się zgadza z liniami, jeżeli nie, to śrubami regulacyjnymi w lampach ustawiasz odpowiednio. Po ustawieniu zapisujesz i kończysz procedurę. Edytowane 18 Kwietnia18 Kwi przez Muskel1