SikorA5 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 A ma ktoś jakiegoś manuala jak przeprowadzić adaptację skrzyni s-tronic? Zawartość dodana 36 minuty później Panowie zakodowalem line assisst i automatyczne długie wszystko na zegarach się pokazuje ale nie dziala🙄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 1 godzinę temu, matikm13 napisał(a): Dodam ze tylko kodowanie było ruszane w 09 Central Elec. Log-WAUA4AF43KA020102-84715km.txt 26.57 kB · 2 pobrania Byte 2 aktywuj Bit 0 Byte 3 deaktywuj Bit 5 Byte 4 aktywuj Bit 0 Byte 5 aktywuj Bit 4 Byte 6 deaktywuj Bit 2 oraz Bit 3 Byte 31 aktywuj Bit 7 Byte 33 deaktywuj Bit 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig208 Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Wgrałem sobie za pomocą OBD11 Sport Loyaut do VC i teraz pokazuje mi na liczniku 0km zasięgu. Po zatankowaniu do pełna bez zmian. Nie mam VCS-a z podpowiedziami w kodowaniu. Jakie kodowanie odpowiada za wskazania zasięgu na VC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzyk Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Panowie nigdzie nie znalazłem info na temat wyświetlania aktualnego biegu na VC w automacie. Wiem że a5 ma taką opcję, a co z a4? Da się to zakodować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Nie gra roli czy A4, A5 czy Q5. W wersjach europejskich jest to standardowo wyświetlane. Ty masz wersję US i tam tylko D pokazuje. Można uruchomić w sterowniku skrzyni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzyk Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Obd 11 lub vcds wystarczy do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego W dniu 25.11.2023 o 10:09, burzyk napisał(a): Obd 11 lub vcds wystarczy do tego? Obojętnie, zarówno OBD11 jak i VCDS dadzą radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiwip Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego W dniu 23.11.2023 o 18:26, Muskel1 napisał(a): Nie gra roli czy A4, A5 czy Q5. W wersjach europejskich jest to standardowo wyświetlane. Ty masz wersję US i tam tylko D pokazuje. Można uruchomić w sterowniku skrzyni. Podpowiesz jak to zrobić w VCDS? Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego https://a4-klub.pl/topic/490047-q5-fy-20-tfsi-252hp/page/3/#comment-5721866 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiwip Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego (edytowane) Witam. Auto z USA. Wszystko przekodowane, tylko na VC pokazuje predkosc w milach( cyfrowo w środku prędkosciomierza) co trzeba zmienić? Edytowane 12 Lutego przez kiwip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Byte 6 bit 2 z 1 na 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiwip Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Byte 6 bit 2 z 1 na 0. Dziękuję. Teraz działa tak jak powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaa5 Opublikowano 27 Lutego Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Czy można zakodować zapamiętanie ostatniego ustawienia skrzyni s - tronic . Chodzi o to żeby była w trybie S. Obecnie po restarcie zawsze wraca do D. Zmiana drive select np sterowanie comfort reszta sport nie wymusza S zmienia sam w zależności od stylu jazdy . pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMarci Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Cześć. Robił ktoś migające światła tylne podczas awaryjnego hamowania? Module 46 - Central Convenience Select Byte 21 Set Bit 0 to 1 Set Bit 2 to 1 -> If ACC Set Bit 3 to 1 -> if Pre-sense Select Byte 36 Set Bit 0 to 1 Set Bit 1 to 1 Włączyłem u siebie, nie zauważyłem by migały, być może musi być hamowanie na tyle mocne by uruchomił się z ABS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia W wersjach LED jest to już fabrycznie uruchomione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcemsi Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Ile z tych kodowań w ponad 30 stron wątku może mieć zastosowanie w polifcie? Pytanko wiem mocno ogólne ale w czym problem po 2020r.? Aż tak pozabezpieczali pewne opcje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 25 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) 3 godziny temu, mcemsi napisał(a): Ile z tych kodowań w ponad 30 stron wątku może mieć zastosowanie w polifcie? Bardzo dużo. Edytowane 25 Kwietnia przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzy616 Opublikowano 19 Maja Udostępnij Opublikowano 19 Maja Można ustawić, żeby po zamknięciu samochodu automatycznie zamknęły się szyby i szyberdach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan4tech Opublikowano 12 Lipca Udostępnij Opublikowano 12 Lipca Włączenie podgrzewania silnika 18 webasto ---> Coding 07 ---> Byte 0 ---> Bit 3 zmiana z 1 na 0 W urządzeniu sterującym nagrzewnicą można włączyć opcję podgrzewanie silnika. Ustawienie fabryczne ogrzewa tylko wnętrze . Zawór N 279 zostanie wyłączony, co pozwali tez na ogrzewanie silnika. Co tak realnie wnosi to kodowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 12 Lipca Udostępnij Opublikowano 12 Lipca Jest to kodowanie tylko dla pojazdów posiadających ogrzewanie postojowe (webasto). Fabrycznie webasto nagrzewa tylko wnętrze pojazdu bez podgrzewania silnika. Po zmianie tego kodowania webasto podgrzewa także silnik. Była to pierwsza rzecz, którą u siebie zmieniłem. Teraz załączam webasto i gdy chcę wyruszyć silnik jest już podgrzany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi