Path Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Powitał Po A4 B5 nadszedł czas na coś nowszego. Poszukiwałem jakiegoś ciekawego Aud A4 do 25k, ale nie było nic ciekawego. W oko wpadło mi S8 D2 w poliftowej budzie. Tydzień temu pojechałem ją sprawdzić, a od 3 dni jestem jej właścicielem Autko fajnie zadbane wewnątrz, wszystko działa jak należy. Z zewnątrz ma jakieś ryski i przetarcia, ale ogólne wrażenie robi super. Poprzedni właściciel miał ją 6 lat, a do tego sam ją sprowadzał od 1 właściciela z Francji. Z technicznych opisów to standardowo : Silnik - 4.2 V8 360ps AQH Skrzynia - Tiptronic po remoncie Napęd - Quattro Modów nie planuje, bo chce autko zostawić w oryginale, ale w planach jest kilka drobiazgów : - Renowacja felg i zmiana ich koloru na ciemny grafit; - Wymiana oleju ( z Castrola na Liqui Molly lub Motula ); - Polerka nadwozia; - Ogarnięcie chromów, bo widać na nich już 'ubytki'; - Wymienić lewy wkład na niebieski - tymczasowo wrzucony zamiennik TYC, lukam nadal nad ori; No i to tyle. Teraz czas na wyczekiwane fotki Z czasem będzie pewnie więcej : No i by upamiętnić poprzednie auto to też dodam moją byłą B5 Edytowane 2 Marca 2016 przez Path
lapek85 Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 a8 d2 i bmw e38 to są wyjątkowe limuzyny, które mimo upływu lat nadal są atrakcyjne niech służy jak najlepiej
Path Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Opublikowano 3 Marca 2016 Myślałem nad E38, ale w moim budżecie mógłbym co najwyżej mieć przedlifta w dobrym stanie. Do tego w tym BMW czuć lata, a w A8/S8 tego nie uświadczyłem. Z pewnością dobrze będzie służyć, dzięki
jedrekx Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 buda D2, pomimo, że bardzo stara nadal ma coś w sobie. bezawaryjności
Path Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Opublikowano 3 Marca 2016 buda D2, pomimo, że bardzo stara nadal ma coś w sobie. bezawaryjności
cylit Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Graty zakupu. Ja od paru miesięcy choruje na S8 D2 i za jakiś czas pewnie je sobie sprawię.
black4 Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Witaj, Gratulacje znalezienia pięknej sztuki To już klasyk! Jeśli mogę Ci doradzić nie maluj tych felg w grafit zrobią się optycznie mniejsze. Jako, że masz pakiet chrom (ramki, grill) znajdź jakieś fajne ori audi 19" lub 20" i będzie Fajnie by wyglądały 20" z S8 D3 po polerce wibracyjnej PS. po zrzuceniu Castrola zastosuj płukankę i dopiero zaaplikuj LM, Motul lub Millersa, Czy wnętrze tj. skóry też odświerzasz np. ColourLock-em ? Wrzuć koniecznie foty po korekcie, Pozdrawiam!
Path Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Opublikowano 3 Marca 2016 Witaj, Gratulacje znalezienia pięknej sztuki To już klasyk! Jeśli mogę Ci doradzić nie maluj tych felg w grafit zrobią się optycznie mniejsze. Jako, że masz pakiet chrom (ramki, grill) znajdź jakieś fajne ori audi 19" lub 20" i będzie Fajnie by wyglądały 20" z S8 D3 po polerce wibracyjnej PS. po zrzuceniu Castrola zastosuj płukankę i dopiero zaaplikuj LM, Motul lub Millersa, Czy wnętrze tj. skóry też odświerzasz np. ColourLock-em ? Wrzuć koniecznie foty po korekcie, Pozdrawiam! Dziękuję bardzo Felgi pryśnięte na czarno zniknęły by, ale w grafit tego nie uświadczysz Zostawiam je na razie, bo w większe nie chce się pchać. Co do płukanki to konsultuje to jeszcze z paroma osobami i mam mętlik czy tego używać. Klasa lepkości oleju jest taka sama więc płukanka raczej nie jest potrzebna, no ale jak napisałem, dogaduje się jeszcze ze specami. Nic nie odświeżam, bo jest w świetnym stanie. Tapicerka będzie po prostu pielęgnowana dobrymi środkami do skór Pozdro Graty zakupu. Ja od paru miesięcy choruje na S8 D2 i za jakiś czas pewnie je sobie sprawię. Polecam, świetne auta
Picia Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Furka zajefajna.ASB po remoncie super a jak nastawniki z rana nie odzywają się.?
Path Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Opublikowano 3 Marca 2016 Furka zajefajna.ASB po remoncie super a jak nastawniki z rana nie odzywają się.? Cisza D2 maja za***iste wnetrza i ta deska . Wnętrze jest mega, wygodne i dużo przestrzeni dosłownie wszędzie
peter22 Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 po castrolu obowiązkowo płukanka . Ja stosowałem w swoich autach płukanki i nic się nie działo . co ma się dziać jak auto chodzi na tym 10-15 min.
Path Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Opublikowano 3 Marca 2016 po castrolu obowiązkowo płukanka . Ja stosowałem w swoich autach płukanki i nic się nie działo . co ma się dziać jak auto chodzi na tym 10-15 min. Po prostu mam obawy, że nagle puszczą mi uszczelki i uszczelniacze. Sporo można się o tym naczytać. Jedni polecają, a inni ostrzegają. Nie wiadomo, w którą stronę pójść
Picia Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Petarda i tyle tankować i cieszyć się jazdą.
bobersky Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Uwielbiam tą sylwetkę przedłużonej Audi 80 Samochód został zaprojektowany grubo ponad 20 lat temu, a wciąż bardzo mi sie podoba Gdyby tylko nie był srebrny... Szerokości i bezawaryjności
Path Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Opublikowano 4 Marca 2016 A mi właśnie srebrny w tej budzie bardzo przypadł do gustu Dzięki
bobersky Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 A mi właśnie srebrny w tej budzie bardzo przypadł do gustu Dzięki Najwazniejsze, że Tobie sie podoba
talib1990 Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 po castrolu obowiązkowo płukanka . Ja stosowałem w swoich autach płukanki i nic się nie działo . co ma się dziać jak auto chodzi na tym 10-15 min. Po prostu mam obawy, że nagle puszczą mi uszczelki i uszczelniacze. Sporo można się o tym naczytać. Jedni polecają, a inni ostrzegają. Nie wiadomo, w którą stronę pójść płukanka płukance nie równa ja w swojej vectrze v6 zastosowałem to http://allegro.pl/show_item.php?item=5217080512&utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=PLASmA-Liqui_Moly po zalaniu Liqui Moly silnik chodzi bardziej kulturalnie... wycieków z racji płukanki - brak
black4 Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Witaj, Tak jak piszą Koledzy. Po Castrolu możesz mieć silnik zawalony syfem. Zobacz zdjęcia w necie silników po Cast. po 100 tys. przebiegu... Przed zmianą oleju zdecydowanie zastosuj płukankę. Podobno najlepiej wlać ją np. przez lejek przez otwór na bagnet w silniku. Pamiętaj , żeby przed jej zastosowaniem motor rozgrzać do temp. pracy. Niech sobie pochodzi na płukance z 10-15 minut. Rozrzedzi wszystkie zanieczyszczania, potem zlewasz i wymieniasz olej. Po zastosowaniu płukanki + dobrego oleju silnik chodzi równiej, ciszej i jest dynamiczniejszy, Pozdrawiam!
Path Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Opublikowano 4 Marca 2016 Witaj, Tak jak piszą Koledzy. Po Castrolu możesz mieć silnik zawalony syfem. Zobacz zdjęcia w necie silników po Cast. po 100 tys. przebiegu... Przed zmianą oleju zdecydowanie zastosuj płukankę. Podobno najlepiej wlać ją np. przez lejek przez otwór na bagnet w silniku. Pamiętaj , żeby przed jej zastosowaniem motor rozgrzać do temp. pracy. Niech sobie pochodzi na płukance z 10-15 minut. Rozrzedzi wszystkie zanieczyszczania, potem zlewasz i wymieniasz olej. Po zastosowaniu płukanki + dobrego oleju silnik chodzi równiej, ciszej i jest dynamiczniejszy, Pozdrawiam! Właśnie dogadałem się z mechanikiem i będziemy robić. Czekam jeszcze na wycene od Dzika i działamy
Rekomendowane odpowiedzi