radekaudi Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 witam potrzebuje pomocy bo juz nie mam pojecia co wymienic. problem jest mianowicie taki na postoju jak przegazuje auto czuc jak szarpni silnikiem. wymienilem juz poduszki silnika dwie sztuki na orginaly oraz poduszke pod skrzynia biegow problem w dalszym ciagu nie ustal juz nie mam pomyslu ani ochoty na wymienianie bezsensownie czesci. prosze o jakas podpowiedz jak ktos sie orientuje co moze byc przyczyna owego szarpania
CzarekJ Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Najprościej zacząć od logów jak masz możliwość je zrobić. Najprawdopodobniej coś nie tak z wtryskiem paliwa.
nik23 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Odbój na przednim pasie obejrzyj. Zrób logi 013 023 004
piotrsob1 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Według mnie to szarpanie jest normalne, o ile nie jest bardzo intensywne , a występuje w momencie naciśnięcia gazu i po jego odpuszczeniu , jak silnik wraca do biegu jałowego Porówna sobie kilka podobnych , a najlepiej takich samych aut pod tym względem , będziesz miał skalę porównawczą
spanky Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) witam potrzebuje pomocy bo juz nie mam pojecia co wymienic. problem jest mianowicie taki na postoju jak przegazuje auto czuc jak szarpni silnikiem. wymienilem juz poduszki silnika dwie sztuki na orginaly oraz poduszke pod skrzynia biegow problem w dalszym ciagu nie ustal juz nie mam pomyslu ani ochoty na wymienianie bezsensownie czesci. prosze o jakas podpowiedz jak ktos sie orientuje co moze byc przyczyna owego szarpania Bez podpiecia VCDS-a i podejrzeniu parametrow pracy silnika (nie błedy) bedziesz dalej podmienial bezsensownie czesci . jak cos to podjedz do mnie, zerkniemy co się tam dzieje..... Edytowane 21 Marca 2016 przez spanky
Rekomendowane odpowiedzi