Kamel34 Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Witam wszystkich Postanowiłem opisać moje A4. Autko kupiłem w listopadzie 2014 od użytkownika Barto89. Bartek przeprowadził już kilka modów a ja postanowiłem kontynuować jego „dzieło” A więc do dzieła: Dane autka: Rok produkcji: 2001Silnik: 1.8T AVJNapęd: OśkaKolor: LY9BNadwozie: Sedan Wyposażenie które zastałem na pokładzie: Felgi Audi RS6 18’ 10 Głośników 3-ramienna kierownica FIS 6 Poduszek powietrznych 4 szyby w prądzie Klimatronik Emulator zmieniarki CD Ambiente przód i tył Lusterko wsteczne fotochrom Białe podświetlenie drzwi Lampki słoneczników Fotele sport z elektrycznymi lędźwiami Na pierwszy ogień po zakupie poszło zawieszenie. Wyleciał gwint TaTechnik i zawitał APSportline Wymienione też końcówki drążków oraz jeden dolny wahacz na LEMFORDER. Auto wskoczyło w zimowy setup: Na lato postanowiłem nieco „odświeżyć” felgi. Wskoczył nowy kolorek i auto prezentowało się tak: I tak bez większych napraw autko przejeździło rok W związku z tym, że poprzednim autkiem była Astra Bertone 2.0 Turbo to przesiadając się czułem niedostatek mocy. Postanowiłem podziałać w tym kierunku. Najpierw odwiedziłem hamownie aby upewnić się, że warto. Wynik jaki uzyskałem to 142KM i 213Nm. Niedostatek spowodowany przepływomierzem który kończył swój żywot. Na pierwszy ogień poszły heble. Swap na 320/288. Dzięki Wandej za skompletowanie części Dodatkowo wymieniałem podstawowe rzeczy jak łożyska przód, nowe tarcze i klocki, kilka wahaczy, płyn hamulcowy. Niestety (albo i stety) po swapie hamulców felgi z merca nie podeszły więc zakupiłem komplet BORBETÓW 16’ wzorem przypominające oryginał Audi. Zakupiłem też silikonowy TIP oraz filtr stożkowy Pipercross Na dniach wskoczył downpipe fachowej roboty Gregor10 owinięty taśmą termoizolacyjną Przyszedł czas na intercooler. Wpadł fmic 550x180x65 Seryjna pompa paliwa dawała o sobie znać, więc zamontowałem WALBRO 255. Do montażu wykorzystałem kosz od 2,5TDI, pompa pasowała wręcz idealnie. Wpadło też sprzęgło od AWX z dociskiem i łożyskiem. Kilka dni temu zjawiłem się u Gregor10 aby dopiąć wszystko na ostatni guzik. Niestety wtryski które zakupiłem od BAM nie pasowały więc wpadły 320 od BEX’a. Wynik jaki udało się uzyskać to 190KM i 308Nm. Ograniczyliśmy moc ze względu na słaba formę turbiny (255tyś przelotu). Z najnowszych rzeczy kupiłem dwie nowe oponki Nankang NS2 225/35/18 oraz felgi wskoczą w nowy kolorek A więc podsumowując moje mody (2015 i 2016): Gwint APSportline Malowanie felg na biały Hamulce przód 320mm Hamulce tył 288mm Silikonowy TIP Stożek Pipercross Downpipe by Gregor10 Intercoller FMIC 550x180x65 Pompa paliwa WALBRO 255 2x Nankang NS2 225/35/18 Sprzęgło AWX Wymiana przepływomierza oryginał BOSCH Wtryski 320 BEX Program by Gregor10 (190KM, 308Nm) W planach: Zakup zderzaka przód oraz tył S-Line Listwy S-Line Malowanie auta RNS-E Fotele skóra Dekory srebrne Odświeżyć detale (wyłącznik świateł, klimatronic itd.) Wymiana turbo na hybrydę Większe wtryski Program Stage II Może napęd Quatro ? Na razie powoli zmierzam do przodu. W miarę możliwości będę starał się uaktualniać temat.
Czaki89 Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Podoba mi się białe koło.. ja bym zostawił Tylko dokładki na czarno lub wiadomo jakiś pakiecik wrzucił.. graty modzenia mocy.. sam powoli o tym w końcu myślę
STANIV Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Bardzo ładny projekt Możesz powiedzieć jak ma sie fmic 180mm do belki ? coś podcinałeś ?
Kamel34 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Opublikowano 4 Maja 2016 Trochę rezałem bo pierwszy raz zrobiłem błąd i nie obniżyłem skraplacza. Potem zjechałem skraplaczem koło 5cm w dół a coolerem "przytuliłem się" do niego, więc wystarczyło by z 1cm ją przyciąć. A więc mały update Audiczka dostała nową oliwę wraz z czyszczeniem smoka, świece, nowy zawór DV oraz osuszacz z dławikiem. Zgodnie z zapowiedzią wpadł też nowy kolor na felgach i czarne lusterka Jak dla mnie robią mega robotę I rameczki klubowe
Arcus Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Ciekawa kolorystyka. Mi się podoba. Mody i plany na więcej zasługują na pochwałę. Miskę sam zrzucałeś i czyściłeś? Trudno było?
boguc Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Biale fele wg mnie lepiej pasowały ale wiadomo kwestia gustu. Jaki dystans masz ze tak dobrze fele siedzą?
BF10 Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Ładne auto, powodzenia w modach [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lopes1987 Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Laleczka jest ale faktycznie białe koło lepiej się prezenciło
Kamel34 Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Opublikowano 16 Maja 2016 Z miską było dzień roboty bo okazało się że jedna poducha powiedziała już papa Nie jest trudno, odkręcasz poduchy, podkładasz 2 lewarki (pod sprężarkę od klimy, pod skrzynie), lekko unosisz silnik i właściwie to tyle roboty. Co do dystansów to nie mam żadnych, na 8,5j tak fajnie się spasowało Mi się kolor tej feli podoba, mam domieszkę złotego brokatu w słońcu jest mega efekt, niedługo dodam nowe fotki
Pepe quattro Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Pięknie modzisz kolego oby tak dalej ten gwint ap jest skręcony na maxa ? jak wrazenia z jazdy ?
Kamel34 Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Opublikowano 17 Maja 2016 Ten gwint jest jeszcze na setupie zimowym, czyli podniesiony dość wysoko. Jeździ się całkiem spoko na pewno jest dużo bardziej komfortowy niż Technik.
Pepe quattro Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Oo to miło wygląda jak na zimowy . Na dniach tez bede zakladał taki ap . Chodz to moj pierwszy gwint nie mialem poruwnania wczesniej. Wiec gleba pewnie bedzie fajna pozdro
eSter Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Ładna sztuka plany są grube obyś wszystkie zrealizował a co do gwintu ta-technix to miałem w innym aucie i jest beton na pewno AP lepiej nadaje się do codziennej jazdy
H4mm3R Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 Fajny kolor na felgach ogólnie wszystko na duży +
Czaki89 Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 Fajnie nawet leży ten kolor na felach.. jakiś kod lakieru ? Daje moje 18 do renowacji i zastanawiam się cały czas czy zrobić ori czy odjebać jakiś kolor Powodzenia w modach !
Gac3k Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Ładna sztuka, szkoda że sprzedajesz. Oby została w rodzinie Edytowane 28 Lutego 2018 przez Gac3k
Rekomendowane odpowiedzi