Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wahacze SKV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedz tylko, czy te MS były w tym samym samochodzie, czy w innym ;) Bo mnie np SKV padło po przebiciu 40kkm i jak za tą cenę, moim zdaniem warto brać znowu ten sam zestaw.

Edytowane przez Langista

Opublikowano

w b5 18 i gwint byl

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja póki co przejechałem na tych wahaczach 31 tyś km i "nic nie puka i nic nie stuka",  auto prowadzi się pewnie, czuć sztywność przodu na zakrętach przy wyższych prędkościach  także myślę, że jest dobrze ;)   (wahacze mam od grudnia 2017 roku)

Opublikowano

Panowie macie jakiś numer do tego systrybutoraskv z naszego forum?

Opublikowano

Ja również zamontowałem komplecik SKV z wyjątkiem końcówek drążków ze względu na to, że w warsztacie gdzie od lat naprawiamy auta mechanik od razu stwierdził, że szkoda zachodu aby je montować. Problem stanowią gumy w których "zatopiony jest gwint", teraz robią na sztywno. Podobno problemem jest nawet porządne ustawienie zbieżności. 

image.png

Opublikowano
Godzinę temu, mateusztbg napisał:

Panowie macie jakiś numer do tego systrybutoraskv z naszego forum?

Zadzwoń i pytaj o Michała, potem powiedz ze z klubu. Powinno zadziałać bo właśnie Michał się że mną ostatnio kontaktował. 

http://www.skv.pl/Contact/

Opublikowano
20 minut temu, cysiek18 napisał:

Zadzwoń i pytaj o Michała, potem powiedz ze z klubu. Powinno zadziałać bo właśnie Michał się że mną ostatnio kontaktował. 

http://www.skv.pl/Contact/

Jakieś 30min temu właśnie znalazłem tą stronę i mam wszystko już dogadane. Zobaczymy ile taki komplet 4 górnych wahaczy, 2 końcówki drążka i 2 łączniki stabilizatora wytrzymają w passacie b5 1997r :)

Opublikowano
3 godziny temu, Gonzales_1891 napisał:

Ja również zamontowałem komplecik SKV z wyjątkiem końcówek drążków ze względu na to, że w warsztacie gdzie od lat naprawiamy auta mechanik od razu stwierdził, że szkoda zachodu aby je montować. Problem stanowią gumy w których "zatopiony jest gwint", teraz robią na sztywno. Podobno problemem jest nawet porządne ustawienie zbieżności. 

image.png

Co do "gumy" (tłumik drgań) nie jest tak, że występuje ona z końcówkami w zawieszeniu BA w pozostałych opcjach jest to na sztywno i nie zależy to kiedy to wyprodukowane?

Opublikowano
4 godziny temu, Gonzales_1891 napisał:

image.png

Jakoś u mnie nie było żadnego problemu z ustawieniem geometrii, no ale porządny mechanik musi być, skoro na pierwszy rzut oka już widział że będzie problem :)

Opublikowano

Witam, zestaw od SKV zamontowany wczoraj i poskręcany na kanale, pod pełnym obciążeniem. Założony przy przebiegu 211500km. Będę informować co i jak :) 

587921E2-E84F-4765-9B8D-D121E7031EAB.jpeg91C5B25D-0CA5-4625-9999-1B4B3217C839.jpeg

Edytowane przez dimiC

Opublikowano

Dorzucają rękawiczki? ?

Opublikowano

Tak, nawet dwie pary ?

Opublikowano

Witam,

Wczoraj zalożyłem komplet na przod, przebieg 348tys, wcześniej delphi 40tys - już od maja zeszłego roku miałem pękniętą gumę na gornym prawym - ale jakoś dojeździły do wczoraj, aczkolwiek ostro tam już pukało na odpowiednich dziurach, raczej prawa strona dużo bardziej wybita, bo końcówka drążka z lewej była jak nowa. ZObaczymy jak SKV pojeździ. Dziś zrobiona zbieżność - jak narazie bez niespodzianek. Zawias skręcany pod obciążeniem auta.

image.png

image.png

image.png

Opublikowano
3 godziny temu, dimiC napisał:

Tak, nawet dwie pary ?

Pewnie w razie jakby ze szwagrem przyszło je robić :D

Opublikowano
22 minuty temu, Langista napisał:

Pewnie w razie jakby ze szwagrem przyszło je robić :D

Obok jest kuleczka, którą można sobie zgniatać podczas nieudanych prób odkręcania śruby górnych wahaczy chyba ? Ewentualnie z nerwów jak okaże się, że to nieudany zakup haha :D

Opublikowano
  • Autor
22 godziny temu, smokehead napisał:

Witam,

Wczoraj zalożyłem komplet na przod, przebieg 348tys, wcześniej delphi 40tys - już od maja zeszłego roku miałem pękniętą gumę na gornym prawym - ale jakoś dojeździły do wczoraj, aczkolwiek ostro tam już pukało na odpowiednich dziurach, raczej prawa strona dużo bardziej wybita, bo końcówka drążka z lewej była jak nowa. ZObaczymy jak SKV pojeździ. Dziś zrobiona zbieżność - jak narazie bez niespodzianek. Zawias skręcany pod obciążeniem auta.

image.png

image.png

image.png

Witam

Dziękujemy za zaufanie i zdecydowanie się na nasz zakup. Zachęcamy do zdawania opinii - jesteśmy przekonani, że będzie pozytywna gdyż wahacze spełnią Pana oczekiwania.

Pozdrawiam 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko. Przymierzam się do wymiany zawieszenia, co sądzicie o tym zawieszeniu? Ktoś z was, może montował to w swoim oczku w głowie? https://allegro.pl/oferta/wahacze-kpl-audi-a4-a6-vw-passat-b5-skv-germany-7787605871

Opublikowano
W dniu Fri Nov 30 2018 o 20:47, erchi napisał:

Auto sprzedałem, więc mogę teraz powiedzieć, że zrobiłem na regenerowanych wahaczach 135tys km i nadal było ok.  

Gdzie robiłeś tą regenerację i za ile? 

Opublikowano
5 godzin temu, Buncul napisał:

Siemanko. Przymierzam się do wymiany zawieszenia, co sądzicie o tym zawieszeniu? Ktoś z was, może montował to w swoim oczku w głowie? https://allegro.pl/oferta/wahacze-kpl-audi-a4-a6-vw-passat-b5-skv-germany-7787605871

Praktycznie każdy kto tu zamieścił post je zamontował..

Ja najpierw zamontowałem w b5 a jutro będę montować w b6.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
20 godzin temu, Langista napisał:

Praktycznie każdy kto tu zamieścił post je zamontował..

Ja najpierw zamontowałem w b5 a jutro będę montować w b6.

jesteś zadowolony z tej firmy? Kiedy do b5 montowałeś?