Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wahacze SKV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, ^Robert^ napisał:

SKV mialobyc pieknie a wyszlo jak zawsze..... rok nie wytrzymal prosty dolny juz ma luz na gałce ktory slychac podczas jazdy wiec juz jest spory a dwa prawy banan skrzypi guma podczas pracy jak w starych taczkach kolko. Najlepsze aby reklamowac to trzeba miec faktury z serwisu z wymiany.... porazka, nie polecam tego producenta

Bo pewnie montowałeś sam i dokręciłeś śruby jak nie było postawione na kołach. Mnie jakoś nic nie skrzypi i nie skrzypiało, są luzy, ale zrobiłem już na nim prawie 40k km.

3 godziny temu, Buncul napisał:

jesteś zadowolony z tej firmy? Kiedy do b5 montowałeś?

Jak za tą cenę to jestem zadowolony. Do b5 montowałem w 2016 roku ok września.

Opublikowano
W dniu 14.03.2019 o 00:05, Langista napisał:
W dniu 13.03.2019 o 13:01, ^Robert^ napisał:

SKV mialobyc pieknie a wyszlo jak zawsze..... rok nie wytrzymal prosty dolny juz ma luz na gałce ktory slychac podczas jazdy wiec juz jest spory a dwa prawy banan skrzypi guma podczas pracy jak w starych taczkach kolko. Najlepsze aby reklamowac to trzeba miec faktury z serwisu z wymiany.... porazka, nie polecam tego producenta

Bo pewnie montowałeś sam i dokręciłeś śruby jak nie było postawione na kołach. Mnie jakoś nic nie skrzypi i nie skrzypiało, są luzy, ale zrobiłem już na nim prawie 40k km.

Opinia nie dotyczyla produktu SKV wiec sorki za cale zamieszanie

Opublikowano
W dniu 12.03.2019 o 20:40, bercik2 napisał:

Gdzie robiłeś tą regenerację i za ile? 

Kupiłem komplet wahaczy w Regum (Skórzewo, Poznań)

Opublikowano

Odpowie mi ktoś w skrócie czy te SKV są dobre? :) za duzo tego do czytania troche, a zastanawiam się nad SKV i MS :) 

Opublikowano

Są dobre.

Opublikowano

Ja także latam już chyba z 2-3 lata na wahaczach z Regum i złego słowa o nich nie powiem. Nadal sztywne i nie stukają. Jeżdżę na gwincie + 18 225/40 i jakoś dają radę. Ogólnie polecam bardziej niż te najtańsze zamienniki. Plus też za to, że syfu się nie tykają, regenerują tylko oryginalne wahacze.

Edytowane przez Randor

Opublikowano

A gwarancja jakaś jest na te regenerowane? 

Mnie tylko jedno zastanawia, jak jest w takim wahaczu z wytrzymałością materiału, bo przecież te regenerowane wcześniej zrobiły ponad 200tyś,i czy gwarancja obejmuje elementy regerowane, czy cały wahacz, w razie gdyby koło stanęło bokiem. 

Edytowane przez strazak93

Opublikowano

Gwarancja jakaś jest. Nie pamiętam tylko ile.W tamtym roku przekładałem te wahacze do drugiej B5 i uszczypałem niechcący gumę sworznia na dolnym prostym. Napisałem do nich i przysłali mi dwie sztuki za friko. To o czymś świadczy. Co do pękających wahaczy to nie widziałem jeszcze takich w oryginale. Było kilka przypadków ale to zawsze była chińszczyzna. Teoretycznie porządny wahacz założony zgodnie ze sztuką powinien być praktycznie niezniszczalny (nie licząc tulei i sworzni). Szczerze mówiąc wolę chyba ori po przelocie 200 czy 300tyś niż najtańszą nówkę która nie wie co to kontrola jakości i jest zrobiona z gównolitu.

Edytowane przez Randor

Opublikowano

Jakoś do mnie nie przemawiają regenerowane wahacze, może dla tego że widziałem co się dzieje jak wahacz pęknie(zazwyczaj dolny prosty) , i nie mówię tu o chinczykach, bo na nich dużo nie zrobi, ale o oryginałach po przelocie 300+,zresztą nawet chyba był temat na forum o tym. 

Edytowane przez strazak93

Opublikowano

No więc zostaje zakup Lema z pewnego źródła. Pakowanie taniej zawiechy to strata czasu i nerwów. Szczególnie jeśli jeździ się na obniżonym zawieszeniu i robi większe przebiegi. Z tańszych zestawów RTS kiedyś dawał radę ale coś się ostatnio pogorszył i było kilka negatywnych opinii na jego temat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Dzisiaj dotarła do mnie paczka z wahaczami do mojej Audi A4 B7.

Po rozpakowaniu w kartonie wszystko jest a nawet trafiły mi się gratisy w postaci rękawiczek ? ,

na pierwszy rzut oka wahacze wyglądają na solidne zobaczymy jak wyjdzie w praktyce u mnie akurat głównie przejazdy autostradą.

W piątek jestem umówiony u mechanika na założenie ich do auta, postaram się napisać coś więcej gdy trochę na nich przejadę.

:a4fan:

Opublikowano

Znowu dziwna sprawa, wczoraj rejestracja i nagle kupione wahacze SKV :decayed:

Opublikowano
  • Autor

tak jak pisaliśmy wczoraj - przy potwierdzaniu zamówienia słychać było w 15 sekundzie strzały :D

Opublikowano
3 minuty temu, k232 napisał:

Znowu dziwna sprawa, wczoraj rejestracja i nagle kupione wahacze SKV :decayed:

A jak miałem wysłać prywatną wiadomość bez rejestracji ???

Opublikowano
  • Autor

swoja drogą od ilu postów powinniśmy komuś sprzedawać zawieszenie, żeby uniknąć teorii spiskowych :D

Opublikowano
3 minuty temu, Dystrybutor SKV napisał:

tak jak pisaliśmy wczoraj - przy potwierdzaniu zamówienia słychać było w 15 sekundzie strzały :D

Dziwne jest to, że ludzie tutaj piszą swoje skargi to Was nie ma, cisza. Ale jak ktoś kupi i napisze to Wy czatujecie tutaj cały dzień, ogólnie to sram na te Wasze wahacze i wypowiedzi ale wali tu ewidentnie jakiś wałkiem :)

Opublikowano
Teraz, Dystrybutor SKV napisał:

swoja drogą od ilu postów powinniśmy komuś sprzedawać zawieszenie, żeby uniknąć teorii spiskowych :D

Najlepiej to wy***ać ten temat bo to jest tandetny towar i wałek z Waszej strony. Temat miał dotyczyć pisania, kto ile zrobił KM na danej tandecie a nie chwalenie się, że kupił a później cisza.

Opublikowano
  • Autor

o jakich skargach mowa? Pokaż chodź jeden przykład kiedy nie kontaktowaliśmy się z kupującym  mającym jakiś problem, nawet jak ludzie chcieli reklamować nie nasze wahacze to im odpisywaliśmy

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, k232 napisał:

Najlepiej to wy***ać ten temat bo to jest tandetny towar i wałek z Waszej strony. Temat miał dotyczyć pisania, kto ile zrobił KM na danej tandecie a nie chwalenie się, że kupił a później cisza.

mierzysz swoja miara - dlaczego osadzasz kogos nie mając podstaw? dziesiątki osób pisało jakie zrobiło przebiegi - w czym wiec masz problem? Odpowiedz jak

miał wysłać PM  nie majac konta na forum?

Edytowane przez Dystrybutor SKV
uściślenie

Opublikowano

Po 20k km wyjebane tuleje i Ty mi piszesz o dobrym towarze :D

Elo chłopak, good luck :)