Bristol Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Panowie chodzi o sytuacje która ma miejsce u mojej siostry a mianowicie... Sąsiedzi ze po paru nieporozumieniach ( nie był wojny tylko parę wymian zdań ) postanowili postawić wzdłuż swojej niezabudowanej działki płot betonowy ( 2m. wys ) Czy mają do tego bez dyskusyjne prawo? Czy np. można się z tym nie zgodzić pod jakimś pretekstem? Ten płot wygląda co najmniej beznadziejnie od strony siostry... jedna długa, szara ściana. Proszę o odpowiedzi konkretne a nie typu " lepiej żyć w zgodzie " Bo to niestety oni są mega dziwakami... Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez Bristol
Emejcz Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Dla mnie nie ma tu się czego czepiać. Nie każdy ma ochotę oglądać sąsiadów, aby oglądano jego i jak ma ochotę to i niech sobie walnie 3 metrowy mur.
Gość Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ogrodzenia, których wysokość nie przekracza 2,2 m, lokalizowane pomiędzy sąsiednimi działkami, nie wymagają ani pozwolenia, ani zgłoszenia.
miodzio Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ogrodzenia, których wysokość nie przekracza 2,2 m, lokalizowane pomiędzy sąsiednimi działkami, nie wymagają ani pozwolenia, ani zgłoszenia. amen
mapper Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Niech się cieszy że płotu nie musiała za swoje robić obsadzić tujami, zarośnie i będzie ładnie.
soolek Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Albo kupić sprejów i pomalować w fajne wzorki/kolorki :-)
sssV Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 I bardzo dobrze sasiad zrobil. A o co wam zle? Macie plot za darmo, teraz kupic tuje po 8zl w castoramie i za 6lat bedzie cacy.
carrera369 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Niestety przez 6 lat będzie trzeba patrzeć na tandetne betonowe ogrodzenie. Ogrodzenie samo w sobie nie musi szpecić, nawet 2 metrowe, ale wszystko zależy z jakiego materiału jest zrobione.
Pucek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Niestety przez 6 lat będzie trzeba patrzeć na tandetne betonowe ogrodzenie. Ogrodzenie samo w sobie nie musi szpecić, nawet 2 metrowe, ale wszystko zależy z jakiego materiału jest zrobione. Jest jeszcze jedna opcja którą ja wybrałem, kupić już 2 metrowe thuje i gęsto posadzić, znacznie droższa opcja ale szybsza, 50 zł sztuka.
carrera369 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Faktycznie to dobre rozwiązanie, ale tak jak piszesz może być bardzo kosztowne - zależy ile potrzebujesz tych tuj. Kiedy posadziłeś swoje ? Wszystkie się przyjęły ?
Pucek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Tuje posadzilem dokladnie rok temu, na jesień okazało się że jedna padła, pozostałe podrosły o 15cm.
carrera369 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Jeżeli tylko jedna nie przetrwała to OK (zakładając, że trochę ich posadziłeś - więcej niż 4 )
Pucek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 7 sztuk tylko ale akurat ta jedna była już słaba przed posadzeniem
zaba84 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 A jak jest z tymi drzewkami.... Ja we wrześniu zeszłego roku posadziłem kilka cyprysów i teraz wszystkie wygladają jakby było podeschnięte od dołu a od góry są zielone.... Będzie coś z nich czy wywalić je ?
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Kilka lat temu posadziłem kolo chałupki ponad 200 sztuk . Wszystkie do dzisiaj żyją
jospethe Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Daj jakieś foto. Zobaczymy jak to wygląda. A na czyjej działce postawiony jest ten mur?
Rekomendowane odpowiedzi