Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana projektora / soczewki bixenon na soczewki z A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 24.12.2019 o 11:54, maciejhildek1982 napisał:

Żeby nie było że reklamuje. Ale polecam soczewy od Michała, mam u siebie i jestem mega zadowolony, zdjęcia wcześniej w temacie.

A tak w ogóle to Zdrowych, wesołych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku!

Maciej a wiesz że flaszeczka jeszcze nie ruszona ?!

Opublikowano
W dniu 20.12.2019 o 13:19, pila24 napisał:

Witam ponownie;)

Jeszcze nie zabrałem sie za to, ale widzę, że lampy parują, co ewentualnie sprawdzić, oprócz wspomnianego oringu? Co uszczelnić, sprawdzić, wymienić?

Opublikowano
Godzinę temu, Amigo33 napisał:

Witam ponownie;)

Jeszcze nie zabrałem sie za to, ale widzę, że lampy parują, co ewentualnie sprawdzić, oprócz wspomnianego oringu? Co uszczelnić, sprawdzić, wymienić?

Klosz,dekielek,oring gniazda migacza 

Opublikowano
W dniu 20.12.2019 o 08:08, pila24 napisał:

Weszło, bez problemu, nie trza było nić rżnąć;)

81318209_477692126265200_6316086134204006400_n.jpg

Opublikowano

Noga projektora haczy minimalnie przez co nie da sie równo ustawić. Adapter przekręcić to żaden wyczyn :)

Opublikowano
6 godzin temu, pila24 napisał:

Noga projektora haczy minimalnie przez co nie da sie równo ustawić. Adapter przekręcić to żaden wyczyn :)

A to ciekawa, to co ja tam wdoopiłem?? Ale świeci za***iście!

Opublikowano
1 godzinę temu, Amigo33 napisał:

A to ciekawa, to co ja tam wdoopiłem?? Ale świeci za***iście!

Po włączeniu drogowe z h7 będą świeciły nie tam gdzie trzeba. Ja po przykreceniu projektora odłączam zasilanie cewki przesłony i sprawdzam czy po włączeniu drogowych h7 światło jest odpowiednio skierowane wzdlęgem lini odcięcia z projektora. Jak nie odłączysz cewki przesłony to nie zobaczysz czy światło h7 świeci tam gdzie powinno.

Opublikowano

Witam, 

Będę się za niedługo zabierał za wymienię odbłyśników w b7. Kupiłem zestaw z b8 od kolegi z forum.

Czy ktoś wie jak można przerobić reflektory z wersji USA żeby świeciły asymetryczne po europejsku (doswietlały pobocze)? Zmiana jakiejś przesłony czy coś innego można zrobić? 

Opublikowano
W dniu 20.12.2019 o 13:19, pila24 napisał:

Ten na trzczpieniu regulacji co wchodzi do silniczka. Na górze trzczpienia jest oring.

Oring wymieniony, czy możliwe jest abym nie miaŁ OTWORU NAD LAMPĄ DO TEJ REGULACJI??

Opublikowano
5 minut temu, Amigo33 napisał:

Oring wymieniony, czy możliwe jest abym nie miaŁ OTWORU NAD LAMPĄ DO TEJ REGULACJI??

Pokaż zdjęcie 

Opublikowano
19 minut temu, darek181289 napisał:

Witam, 

Będę się za niedługo zabierał za wymienię odbłyśników w b7. Kupiłem zestaw z b8 od kolegi z forum.

Czy ktoś wie jak można przerobić reflektory z wersji USA żeby świeciły asymetryczne po europejsku (doswietlały pobocze)? Zmiana jakiejś przesłony czy coś innego można zrobić? 

Zmienisz projektory i będzie Europa. 

Opublikowano
W dniu 2.01.2020 o 16:28, darek181289 napisał:

Witam, 

Darek tak jak ci pisałem zmieniasz soczewki ktore masz w lampach  usa na te ktore kupiłeś i masz juz wersje europejską...to cała filozofia,nic więcej nie trzeba zmieniać.

Opublikowano

Właśnie jestem po wymianie i żadnej różnicy nie ma jeśli chodzi o linię świecenia, być może ktoś już tam wcześniej grzebał. Zobaczymy co na przeglądzie mi powiedzą. 

Różnica jest duża jeśli chodzi o świecenie i te soczewki z b8 rzeczywiście doswietlaja pobocze i to z obu stron ?

Opublikowano

Linia odcięcia może być różna-w projektorach bosch AL były stosowane różne przesłony. Jeżeli chodzi o ilość światła w pozycji mijaniana wprost to projektor z b7 daje go nawet troszkę więcej niż AL,wiązka jest bardziej skupiona. W AL jest szersza wiązka przez co pobocza są dużo lepiej oświetlone ale trochę traci na wprost. W pozycji drogowych z otwartą przesłoną z czego dobrze pamiętam projektor z b7 dostaje największe baty od AL w ilości emitowanego światła,około 30% więcej daje projektor AL. Poza tym AL w wersji poliftowej  rozprasza więcej światła by oświetlać lepiej znaki. 

Przesłona w AL ma regulacje pochylenia,można kręcąc śrubką o którą opiera się przesłona zmienić nieco linie odcięcia.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
W dniu 2.01.2020 o 16:47, pila24 napisał:

Pokaż zdjęcie 

Otwory zrobione, na szybko, w deszczu, więc bez hejtu;)

Uszczelniłem, wspomniany przez Ciebie oring, ciężko wchodził i za chu...iny, nie chce teraz działać regulacja, nasmarowałem go wazeliną, mogło to tak zablokować?

Świeci za nisko, więc to istotne....

81625922_1497930907020596_2946922098536218624_n.jpg

81665320_2498800756999423_8470764694238396416_n.jpg

81789142_1533655960115754_4091320429522714624_n.jpg

82339754_575972723183785_6029578190261846016_n.jpg

Opublikowano

Przed wprowadzeniem bixów nie było tych otworów na regulację,bixy chyba w 2003 wprowadzili. Oring trzeba smarować ale czymś lepszym niż wazelina bo ona w zimnie opór na regulacji większy robi bo się lepi za mocno,jakimś smarem hydrofobowym potraktuj go. A jak za gruby to trzeba nieco mniejszy zastosować lub ten co masz delikatnie papierkiem zjechać by wszedł na ciasno ale regulacja ma działać.

Opublikowano
W dniu 9.01.2020 o 11:32, pila24 napisał:

Przed wprowadzeniem bixów nie było tych otworów na regulację,bixy chyba w 2003 wprowadzili. Oring trzeba smarować ale czymś lepszym niż wazelina bo ona w zimnie opór na regulacji większy robi bo się lepi za mocno,jakimś smarem hydrofobowym potraktuj go. A jak za gruby to trzeba nieco mniejszy zastosować lub ten co masz delikatnie papierkiem zjechać by wszedł na ciasno ale regulacja ma działać.

Ni doopa.....wyjąłem to ciulstwo,nawet zdjąłęm oring i nic, przeskakuje jakby na tym dolnym trybiku....da sie to wymienić, silnika nie wyjąłem, bo siedzi bydle, trzeba go wyszarpać, czy jak??

No i chyba ten górny mechanizm trza wymienić, bo diagnosta mi objechał, gniazdo regulacji:/

Opublikowano
58 minut temu, Amigo33 napisał:

Ni doopa.....wyjąłem to ciulstwo,nawet zdjąłęm oring i nic, przeskakuje jakby na tym dolnym trybiku....da sie to wymienić, silnika nie wyjąłem, bo siedzi bydle, trzeba go wyszarpać, czy jak??

No i chyba ten górny mechanizm trza wymienić, bo diagnosta mi objechał, gniazdo regulacji:/

Jak na dole przeskakuje to osiagnałeś właśnie możliwy limit regulacji ręcznej. Jak nadal za nisko świeci to trzeba projektor zamocować odpowiednio. Tam można regulować imbusem jak i krzyżakiem,może choć jedno z dwoje możliwości zostało? A fakt ze trzeba wyczuć między wielkością oringu a oporem regulacji.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam, czy wymiana w reflektorze skrętnym wygląda identycznie jak w zwykłym?