Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana projektora / soczewki bixenon na soczewki z A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A soczewki w b7 też warto wymienić? Czy tylko w b6 była taka lipa?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Podobno od B8 świeca lepiej niż w B7 a pasują bez przeróbek. Na pewno warto wymienić odbłyśnik jak w moim przypadku - zobacz film który zapodałem. Gdyby robił to jeszcze raz to wsadziłbym pełny Led, cały gotowy zestaw.

Pelny led tzn?

np. to: https://hidretrofit.pl/sklep/soczewki-koito-biled/

Opublikowano

A soczewki w b7 też warto wymienić? Czy tylko w b6 była taka lipa?

Podobno od B8 świeca lepiej niż w B7 a pasują bez przeróbek. Na pewno warto wymienić odbłyśnik jak w moim przypadku - zobacz film który zapodałem. Gdyby robił to jeszcze raz to wsadziłbym pełny Led, cały gotowy zestaw.
Gdzie masz ten filmik? Daj link.

Opublikowano

proszę

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja kupiłem właśnie soczewki na 2015 rok z kropkami na szkle zobaczymy jaka będzie różnica

Opublikowano
  • Autor

Hej, sam jestem ciekaw czym różni się oświetlenie soczewki z B8 z kropkami i bez kropek :D

Opublikowano

Mam w b6 bez kropek i w bo z kropkami więc pokaze różnice :)

Opublikowano

Nie ma jakiś wielkich różnic,wersja z kropkami ma delikatnie inna przesłone przez co linia odcięcia może się delikatnie róznić ale pozatym to jak na moje wiekszej róznicy nie ma.

Opublikowano

B8 polift z ktopkami

IMG_1444.jpgIMG_1445.jpg

Ktos widzial i potwierdzi że tiguan 2 soczewki świecą dużo lepiej od bo?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj przeprowadziłem ten zabieg u siebie. Efektu jeszcze nie znam bo jestem w trakcie wkładania Bixów. Mogę jednak podpowiedzieć jedną rzecz, z którą troszkę się męczyłem.

Żeby wyciągnąć soczewkę z odbłyśnikiem tak jak pisano wcześniej należy przekręcić ją do góry nogami. Miałem problem z jej wyciągnięciem. Należy najpierw wysunąć z mocowania soczewki tą węższą część odbłyśnika. Dopiero później wyjdzie w całości. Cała operacja na spokojnie około 1,5h. Moje stare odbłyśniki okazały się już kiepskie. Jeden wypalony górą a drugi zaś cały mleczny.

Opublikowano

Ja tez jestem po wymianie odblysnikow i usunieciu pomaranczowych szkielek i zalozeniu zarowek diadem. Prosta sprawa z wymiana:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedzcie mi jak mam ori zwykły xenon w b6 to wejdą tam same projektory z b8 bixenon? Oczywiście powiększając maskownice soczewki bo jest większa .ale chodzi głównie o tył lampy bo w zwykłym xenonie lampa jest trochę inna z tyłu ma inny kształt. Powie mi ktoś czy nic nie będzie chaczyc itd ?

Opublikowano

Musisz rozklejac lamy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie sruby mocujace w srodku to torx? Jaki rozmiar i jak dlugi mniej wiecej musi byc śrubokręt żeby sie tam dostać? Rozklejalem jakid czas temu zwykle halogenowe i z tego co pamietam ciezko bardzo było się tam dostac wiec dalem sobie spokoj. Teraz czeka mnie to samo tylko z wymiana soczewki w bixach i chciałbym wiedzieć w jaki klucz się musze zaopatrzyć przed robota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sam sobie odpowiem że jest torx 8 i nie ma problemow wiekszycj żeby sie dostac do nich :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dokladnie:)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ma ktos do sprzedania soczewki? 

Opublikowano

Panowie jakich soczewek szukać do bi-xsenonu skrętnego do B7 

Opublikowano

Koledzy jedno nurtujące pytanie, bo może nie znalazlem odpoiwedzi...

Czy do Bi-Xenonu z B7 wkladajac soczewki z B8 lift wymagane jest rozklrejenie lampy?
Mialem nie przyejmne doswiadczenia po rozklejaniu w Passacie i wolalbym tego uniknac.

Opublikowano

Ja rozklejałem, łatwo idzie. przy okazji środek na czarno ;)

Opublikowano
1 minutę temu, t_stepniak napisał:

Ja rozklejałem, łatwo idzie. przy okazji środek na czarno ;)

Ehhhhh ;-) Wolalbym bez.... mowie zle doswiadczenia mam, potem mi parowala itd itp. Wolałbym nie rozklejac.
No i szukam tez sprawdzonego źródla na soczewki z b8 lifta... jesli mozna wsadzic bez rozklrejania :)

Opublikowano

Nie ma szans w B7 aby to zrobić bez rozklejania w B6 podobno się da.