Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana projektora / soczewki bixenon na soczewki z A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak.

Opublikowano

Szukałem i nie znalazłem nigdzie opisu wymiany w skrętnych reflektorach. Zastanawiam się jak tam wyjąć soczewkę. Wydaje mi sie że musi wyjść z całym mechanizmem od poziomu i skretów. 

Edytowane przez Airawata

Opublikowano

Takiej lampy z a4b7 skrętnej jeszcze nie rozkrecałem ale nowsze produkcji tej samej firmy skrętne rozbierałem więc będzie tak samo.

Odklejasz klosz,wykręcasz wszystkie śrubki jakie z przodu znajdziesz,wysuwasz do końca regulacje,sprawdzasz czy zrobił się dostęp do kolejnych śrub z przodu lampy.

Próbuj usunąć maskownice soczewki delikatnie,jak nie ma śrub to często są jakieś zatrzaski,z tyłu powinny być jeszcze śrubki które trzymają silniczki.

Ogólnie trzeba wyciągnąć cały stelaż wraz z projektorem. Aczkolwiek słyszałem iż projektor z b8 nie pasuje w miejsce skrętnego z b7.

Opublikowano

Zrobiłem całą procedurę jak piszesz i doszedłem do momentu wyjęcia  całego stelaża i tu jest problem gdyż trzyma sie już tylko na 1 śrubie do regulacji ustawienia reflektora. ( zdjęcie w załączniku) Nie wiem jak ją wypiąć. Przy próbie podwarzenia od środka zaczyna pękać. Próba wyjęcia regulacji skrętów z jabłuszek na których pracują powoduje ich pękanie. Generalnie cały mechanizm jest zrobiony z bardzo kruchego plastiku. Czy pasuje wydaje mi się  że tak. Zastanawiam się co by dała sama wymiana soczewki bez odblyśnika bo to jest do zrobienia bez wyjęcia odblasku  

P_20200211_214226.jpg

Edytowane przez Airawata

Opublikowano

Masz kręcić tą regulacją tak by cały wkład lampy oddalał się od obudowy,kręć do samego końca i wyjdzie samo.

A te lampy źle świecą czy jakiś inny problem jest z nimi ze chcesz wymieniać projektor?

Opublikowano

Były bez zaślepek i wilgoć weszła. Widać wyschnięte krople na szczewkach, odblaskach i szkle od środka. Druga regulacja jest na oringu i wychodzi bez problemu. W weekend będzie próba nr 2. DZIĘKI 

Edytowane przez Airawata

Opublikowano

Ja u siebie przy skrętnych mocniej pociągnąłem za dolną część mocowania - wyskoczyło bez problemu, nic też nie ułamałem...

Opublikowano

Dolną część mocowania mechanizmu skrętu?

Opublikowano

Ja przy wymianie soczewek i odbłyśnika z b8 do b7 skrętnych też miałem problem z wyciągnięciem starej soczewki z mechanizmu skrętu. Trzeba było ją odkręcić od odbłyśnika i manewrować obiema częściami żeby wyszły przodem. Montaż w odwrotnej kolejności. 

Opublikowano
W dniu 12.02.2020 o 11:16, Airawata napisał:

Dolną część mocowania mechanizmu skrętu?

Tak, dokładnie. :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 10.01.2020 o 15:01, pila24 napisał:

Jak na dole przeskakuje to osiagnałeś właśnie możliwy limit regulacji ręcznej. Jak nadal za nisko świeci to trzeba projektor zamocować odpowiednio. Tam można regulować imbusem jak i krzyżakiem,może choć jedno z dwoje możliwości zostało? A fakt ze trzeba wyczuć między wielkością oringu a oporem regulacji.

Wracam do tematu, maxymalnie reguluję co by wyżej świeciło i nic(przeskakuje już na ząbkach).....prawa lampa idealnie, a lewa, tak samo zrobiona, totalnie za nisko, i nie jest to tylko kwestia soczewek, bo długie też za nisko.....co z tym zrobić?????

Opublikowano

Czy przed wymianą soczewek nie miałeś problemu z ustawieniem świateł...

Opublikowano
1 minutę temu, Airawata napisał:

Czy przed wymianą soczewek nie miałeś problemu z ustawieniem świateł...

Nie wiem, kupiłem je tuż przed założeniem

Opublikowano

Czy na starych lampach nie było problemu z ustawieniem?

Opublikowano
4 minuty temu, Airawata napisał:

Czy na starych lampach nie było problemu z ustawieniem?

Nie

Opublikowano

W takim razie wydaje się jedynie że coś przy wymianie soczewki poszło nie tak. Żarówkę masz dobrze osadzoną w gnieździe?

Opublikowano
18 minut temu, Amigo33 napisał:

Nie

Masz w ogóle samopoziom?

Opublikowano

I obie regulacje nie zmieniają położenia lampy? Przecież te swiatla da się tak ustawić że w kosmos świecą... Ten wewnętrzny ma się skręcać, ten zewnętrzny przy silniczku wykręcać jak chcesz wyżej. 

Czyli patrząc na lampę od tyłu zewnętrzną regulacje kręcisz w prawo zgodnie z ruchami wskazówek zegara, wewnętrzna regulacje kręcisz w lewo, wtedy dół wkładu wysuwa się do przodu, a gora wsuwa... 

Opublikowano
16 minut temu, pila24 napisał:

Masz w ogóle samopoziom?

Oczywiście:)

Opublikowano
9 minut temu, kamil-vag napisał:

I obie regulacje nie zmieniają położenia lampy? Przecież te swiatla da się tak ustawić że w kosmos świecą... Ten wewnętrzny ma się skręcać, ten zewnętrzny przy silniczku wykręcać jak chcesz wyżej. 

Czyli patrząc na lampę od tyłu zewnętrzną regulacje kręcisz w prawo zgodnie z ruchami wskazówek zegara, wewnętrzna regulacje kręcisz w lewo, wtedy dół wkładu wysuwa się do przodu, a gora wsuwa... 

Nie świecą w kosmos, tylko za nisko.....niby wszystko dziala...ale swieci za nisko..