Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupiłem w zeszłym roku na wiosnę http://www.oponeo.pl/dane_opony/49/6917059,8005/continental_contipremiumcontact_2_205_55_r16_91_v_fr.htmlx

i po pierwszym sezonie jestem mega zadowolony z tych opon zobaczymy jak będzie dalej ale myślę że oponki warte uwagi :good:

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

witam, też się zastanawiam nad oponkami na lato, 16" 205 55 ... chcę się wyrobić do ok.1000zł

myślę o Uniroyal RainExpert, Dunlop SP Sport, Nokian NRe, KLEBER HP3 ...

Co sądzicie?

Opublikowano

Tak czytam wszystkie posty i raczej mało widzę żeby ktoś polecal firmę Pirelli :(

a sam osobiście przymierzam sie do kupna Pirelli P7 195/65R15 91 V

co sadzicie o tych oponach?

Opublikowano

jeździlem kiedyś na Pirelli P6000 wiec na ich temat się wypowiem... bardzo śliskie na mokrym, abs miał dużo roboty.. a jak nowsze Pirelli to nie wiem i nie chce wiedzieć bo już z oferty tej firmy nie skorzystam :)

Opublikowano

DO SILNIKA 1.6 205/55 R 16 TO NAJWYZEJ CO POWINNO SIE ZAKLADAC W TYM SEZONIE WZMACNIA SIE MODA NA OPONY ASYMETRYCZNE KOMPROMISEM JEZELI CHODZI O JAKOSC I CENE TO MATADOR MP 44 ASYMETRYCZNA RZEZBA BIEŻNIKA ceny zaczynaja sie od 200 zl zapytaj w handlopexie oddzialy w kazdym wiekszym miescie

Opublikowano

Witam koledzy. Polecam oponkę Dunlop SP Sport Fastresponse! Jest naprawdę super zarówno na suchej jak i mokrej nawierzchni. Super trzyma się drogi! Wcześniej jeździłem na Pirelli ale szału nie było szczególnie podczas deszczu.

Opublikowano

panowie a co powiecie o oponie

fulda ecocontrol 195/65/ r15 czy może lepsza by była dayton d 210 wacham się między tymi dwoma są w cenie okoła 150 szt.

Opublikowano

Ja mam zaś pytanko ponieważ w poprzednim aucie miałem Dunlop SP Sport FastResponse i byłem z nich bardzo zadowolony, a teraz na wiosnę planuję kupić 17stki i Dunlop SP Sport FastResponse lub SP Sport 01. Które z nich lepsze? Czy może są jakieś inne lepsze gumy i trochę tańsze?, bo przy 17 calach to cena już idzie ostro w górę...

Opublikowano

Toyo Proxes T1-R 235/40/R18 95 Y czy może GoodYear F1 Asymmetric 235/40/R18 95 Y XL?

Toyo mogę mieć nieco taniej, ale nie chodzi o to. Słyszałem że Toyo się dobrze sprawdzają, ale jednak z goodyearów F1 w poprzedniej wersji byłem bardzo zadowolony.

Jakie są Wasze doświadczenia w tym względzie?

I jakie znaczenie ma to, że GoodYeary mają XL (eXtra Load), a Toyo nie? Dodam, że opony mają być do mojego A4 3.0TDI.

Opublikowano

Mam oponki Goodyear F1 Asymmetric R17/235/45 i powiem szczerze ze rewelacja, trakcja przy tej szerokosci na mokrej nawierzchni jest rewelacyjna... wczesniej jezdzilem na Conti, Barumach, Savi-e szczerze powiem ze bez porownania... Toyo nie mialem wiec sie nie wypowiadam...

Opublikowano

A ja kupiłem Veredestein

ff094c3cf65c8245.jpg

Myślałem nad Goodyearem, ale wkońcu po tygodniu czytania komentarzy :D klikło mi sie na ten model.

399zł i DOT 0610 czyli 2010rok

Opublikowano

Veredestein -slyszalem od wielu uzytkownikow ze opona warta polecenia :) Takze jak juz zalozysz napisz jak smiga :)

Opublikowano

czy posiada ktos opony 225/55 16'' przy silniku 1.6 ? chcialbym sie dowiedziec czy taki rozmiar bardzo spowalnia samochod i czy spalanie sie zwieksza oraz czy zawieszenie sie nie sypie i ogolnie czy audi z 1.6 daje rade na takich oponach?

Opublikowano

czy posiada ktos opony 225/55 16'' przy silniku 1.6 ? chcialbym sie dowiedziec czy taki rozmiar bardzo spowalnia samochod i czy spalanie sie zwieksza oraz czy zawieszenie sie nie sypie i ogolnie czy audi z 1.6 daje rade na takich oponach?

Szanowny kolego :naughty: Na forum jest chłopak, który jeździ na 225/40 18" przy tym samym motorze, bo wyszedł z założenia, że skoro i tak nie jeździ, to niech chociaż wygląda ładnie :kox: Rozmiar wybrałeś sobie nietypowy i nie wiem dlaczego - jeśli chciałeś podnieść oponę, żeby mieć lepszy komfort (bo strasznie Ci tłucze na 16") to zwyczajnie załóż 15", a nie cuduj. Licznik będzie przekłamywał, większe opory tarcia, zawiecha Ci się nie wy***przy szybciej, będzie bardziej nosić na koleinach.

Załóż sobie 205/55 16", jak to jest w ori i będziesz zadowolony :good:

Opublikowano

panowie a co powiecie o oponie

fulda ecocontrol 195/65/ r15 czy może lepsza by była dayton d 210 wacham się między tymi dwoma są w cenie okoła 150 szt.

Zdecydowanie Fulda.

Mariusz Ewiak

www.mewi-gum.pl

tel. 889-232-196

[br]Dopisany: 08 Marzec 2010, 17:09_________________________________________________

Toyo Proxes T1-R 235/40/R18 95 Y czy może GoodYear F1 Asymmetric 235/40/R18 95 Y XL?

Toyo mogę mieć nieco taniej, ale nie chodzi o to. Słyszałem że Toyo się dobrze sprawdzają, ale jednak z goodyearów F1 w poprzedniej wersji byłem bardzo zadowolony.

I jakie znaczenie ma to, że GoodYeary mają XL (eXtra Load), a Toyo nie? Dodam, że opony mają być do mojego A4 3.0TDI.

Moim zdaniem lepszy wybór to Goodyear. Asymetryczny bieżnik daje lepsze przebiegi, lepszą przyczepność na zakrętach i większy komfort.

Toyo nadrabia typowo sportowym wyglądem no i troszkę ceną.

Co do oznaczenia XL to jeżeli nośność jest taka sama to obie mają XL, lub w opisie Toyo jej nie dodano, lub nie zauważyłeś na oponie.

Mariusz Ewiak

www.mewi-gum.pl

tel. 889-232-196

Opublikowano

Panowie a co powiecie o takich oponkach TOYO PROXES T1-R

Wacham się między tymi a fulda ecocontrol.[br]Dopisany: 08 Marzec 2010, 17:42_________________________________________________http://moto.allegro.pl/item937366015_wwwmotohurtcom_195_50r15_toyo_t1r_wys_0_warszawa.html

http://moto.allegro.pl/item939820926_opony_letnie_195_65_r15_fulda_ecocontrol_91t.html

ograniczyłem wybór do tych dwóch .[br]Dopisany: 08 Marzec 2010, 17:47_________________________________________________jeszcze jedno pytanko z innej beczki

mój staruszek ma golfa i też będzie zmieniał oponki obecnie są 185/60/R14 i chcemy zmienic na 175/65/R14 czy to będzie dobra zmiana czy raczej odradzacie ?

z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Co do golfa - wg. mnie bedzie slabsza przyczepnosc, ja bym zalozyl 195/60/R14 mialem kiedys takie oponki w Renault Megane I i powiem szczerze ze po przesiadce z opon zimowych 175/60/R14 roznica piorunujaca...

Pozdrawiam !

Opublikowano

Moim zdaniem lepszy wybór to Goodyear. Asymetryczny bieżnik daje lepsze przebiegi, lepszą przyczepność na zakrętach i większy komfort.

Co do oznaczenia XL to jeżeli nośność jest taka sama to obie mają XL, lub w opisie Toyo jej nie dodano, lub nie zauważyłeś na oponie.

No to zamówiłem GoodYear Eagle F1 Asymmetric. Dzięki za pomoc w wyborze. Skłaniałem się do GoodYearów, ale potrzebowałem jakiegoś potwierdzenia.;)

Opublikowano

Ja mam rowniez Eagle F1 R17/235/45 i sprawuja sie rewelacyjnie - takze polecam - dobry wybor !:)

Opublikowano

No to zamówiłem GoodYear Eagle F1 Asymmetric. Dzięki za pomoc w wyborze. Skłaniałem się do GoodYearów, ale potrzebowałem jakiegoś potwierdzenia.;)

Ile dałeś za GG F1 i gdzie jeśli można wiedzieć :wink4:

Mariusz Ewiak

www.mewi-gum.pl

tel. 889-232-196