Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie opony z tych poniżej, nie ukrywam chodzi równie o kasę (150-180) a musze kupić letnie, myślę że będzie lepiej jak wezme nowe. Obczytałem już wiele na ich temat i jestem głubszy niz byłem.

Opona Firestone TZ300 A 195/65R15 91 V 167 zł

UNIROYAL RainExpert 195/65R15 91H 163

Opona Fulda Carat Progresso 195/65R15 91 H 149 zł

Pozdro

M

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A ja mam WEST LAKE H660 205/55R15 [88V] made in china za 150 zł sztuka i po przejechaniu na nich 15 tyś kilometrów

muszę z ręką na sercu stwierdzić że są za***iste . Na suchym i mokrym asfalcie trzymają jak poj....e :good:

Testowałem je na bardzo ciasnych serpentynach przy prędkościach 70/80 :wink4:

Nie ścierają się tak jak Nexen N 3000 które miałem wcześniej .

Opublikowano

Jakie opony z tych poniżej, nie ukrywam chodzi równie o kasę (150-180) a musze kupić letnie, myślę że będzie lepiej jak wezme nowe. Obczytałem już wiele na ich temat i jestem głubszy niz byłem.

Opona Firestone TZ300 A 195/65R15 91 V 167 zł

UNIROYAL RainExpert 195/65R15 91H 163

Opona Fulda Carat Progresso 195/65R15 91 H 149 zł

Pozdro

M

Bierz Uniroyal albo Fuldę...

Na Fuldach mój kolega jeździ 2 albo 3 sezon i jest bardzo zadowolony..

Na Uniroyalach mój inny kolega od miesiąca i też zadowolony ( oracz straszny )

Opublikowano

generalnie jezdzę na continentalach Sport contact 2 / 3, nigdy nie było problemu, ciche, dobrze trzymają na zakretach. Godne polecenia

Opublikowano

ja jezdze na Dunlop SP Sport 9090 rozmiar 235/45/17 to juz jest trzeci komplet tych opon w moim zyciu i powiem ze jestem bardzo zadowolony, polecam...

Opublikowano

witam

jak w temacie, szukam czterech nowych oponek do mojego auta, bo te co mam juz mi hałasują, jednoczesnie nie chce płacic po 500 PLN za sztuke, wiec szukam opinii o nowych oponkach ze sredniej półki,,w rozmiarze 225/45/17

Biore pod uwagę: barum bravuris 2

Gislaved

fulda

matador

czy ktos zakładał i smiga na wyzej wymienionych, dzieki za opinie,.

pozdro

Opublikowano

Jeździłem na fulda carat exelero i powiem Ci że całkiem przyjemnie się na nich jeździ :good: Tylko dość szybko mi się zaczeły ścierać no i tak w połowie mocno hałasowały... Ale jak na 300zł za sztukę mogą być :przebiegly:

Opublikowano

z tych, które podałeś to barum, albo fulda,

polecam nexen N3000 :good:

Opublikowano

W poprzednim aucie "Mitsubishi Eclipse" jeździłem na oponach MATADOR. W sumie 2 komplety zużyłem, Żadnych problemów, rozmiar dokładnie taki jak podałeś :) Tylko że to było jakieś 6 lat temu :wink4:

Opublikowano

500zł dużo, ale do jakiej kwoty szukasz ? po 400zł już są fajne niektóre. Chyba ze masz niższy pułap ?

Opublikowano

kolego nie ten wątek - warunki ogólne się kłaniają

przenieść do opon letnich polecanych

zdrowaś

k.

Opublikowano

z tych, które podałeś to barum, albo fulda,

polecam nexen N3000 :good:

a co z tymi gislaved, ktos na tym jezdzi, bo w sklepie właśnie te polecaja, tylko pytanie czy nie maja na nich najwiekszego przebicia i własnie dlatego???

ten nowy matador MP46 tez całekiem fajny no i cena , poniżej 300 za sztukę, tylko niewiem jakie ma opinie???

powiedzmy ze rozważam te dwie???

http://opony24.pl/MainForm.aspx?Page=TreeView&G1=Osob-Lato&G2=Matador&G3=225%2f45R17

http://opony24.pl/MainForm.aspx?Page=TreeView&G1=Osob-Lato&G2=Barum&G3=225%2f45R17

Opublikowano

Polecam oponki Coninentale SportContact2, kupilem wlasnie takie i jestem z nich bardzo zadowolonych, trzymaja sie idealnie zarowno na suchym jak i na mokrym ;) Nastepne tez beda Continentale ;)

Opublikowano

Polecam oponki Coninentale SportContact2, kupilem wlasnie takie i jestem z nich bardzo zadowolonych, trzymaja sie idealnie zarowno na suchym jak i na mokrym ;) Nastepne tez beda Continentale ;)

Ale są twarde i głośne :(

Opublikowano

No ciche to one nie sa ale czy to jest w jakis sposob meczace? Nie powiedzial bym. Wazne ze sie dobrze trzyma na suchym i mokrym ;)

A ze troche twardsze, chociaz sie nie skoncza jak np. Dunlopy po 40k km ;)

Opublikowano

No ciche to one nie sa ale czy to jest w jakis sposob meczace? Nie powiedzial bym. Wazne ze sie dobrze trzyma na suchym i mokrym ;)

A ze troche twardsze, chociaz sie nie skoncza jak np. Dunlopy po 40k km ;)

Ale gdy jedzie się na felgach 17-18 i ma się obniżone zawieszenie to lepiej jest kupić miękkie opony - mniej tłucze i ogólnie jest ciszej.

:shocked: Co to za opony, że po 40 k km powiedziały pa pa.

Opublikowano

No masz racje z jednej strony tylko tak jak piszesz, kupisz mieksze gumy i sie tez szybciej skoncza. Cos za cos, nic nie ma za darmo ;)

Co do ich glosnosci, zrobilem juz pare sporych tras na nich i przy predkosciach ponad 2XX nie byl to jakis uciazliwy halas tak ze da sie to przezyc ;) A jak ktos jest na tym punkcie bardzo wyczulony polecam troche podglosic radio i po problemie ;)

Dunlop SP Sport, zreszta z tego co wiem to wszystkie Dunlopy sie szybko koncza.

Opublikowano

Mam zamiar kupić do swojej Audicy opony 205/55r16 H BRIDGESTONE TURANZA ER300.

Opony są z rantem, zastanawiam się czy brać zrantem czy bez?

Ma ktoś jakieś doswiadczenia z tą oponą?

Opublikowano

Mam zamiar kupić do swojej Audicy opony 205/55r16 H BRIDGESTONE TURANZA ER300.

Opony są z rantem, zastanawiam się czy brać zrantem czy bez?

Ma ktoś jakieś doswiadczenia z tą oponą?

Jeśli masz alufelgi bierz z rantem, jeśli masz stalówki bierz bez :wink4: Co do opon to jeżdżę teraz cały sezon na tych oponkach i złego słowa nie mogę na nie powiedzieć. Ciche i dość dobrze trzymają się drogi.