Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi: Koledzy które oponki wybrać ? a właściwie które możecie polecić, a które odradzić :wink4: rozmiar 205/55 R16 :cool1: Wybieram pomiędzy :

BRIDGESTONE POTENZA

TOYO PROXES

PIRELLI P7

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Poleci ktoś coś do 300zł 205/215 55 R 16 ?

Opublikowano

BRIDGESTONE POTENZA

TOYO PROXES

PIRELLI P7

kolego wszystkie co tu wymieniłem kupisz za około 300zł/szt jednak nie potrafie Ci wskazać które są najlepsze :confused4: bo sam mam dylemat, a żaden kolega nie wyraził opini pod moim postem ;(

Opublikowano

Przeczytałem wszystkie 54 strony tego tematu i łeb mi pęka xD ALE:

- poczytałem ADAC

- poczytałem forum

- popytałem znajomych i :

BRIDGESTONE ER300

DUNLOP SP SPORT MAXX

PIRELLI P7

PIRELLI P7 CINTURATO ( nie wiem jaka jest różnica w stosunku do tych wyżej :thumbdown:

oczywiście rozmiar 205/55R16

ktoś podpowie ?

Opublikowano

Przeczytałem wszystkie 54 strony tego tematu i łeb mi pęka xD ALE:

- poczytałem ADAC

- poczytałem forum

- popytałem znajomych i :

BRIDGESTONE ER300

DUNLOP SP SPORT MAXX

PIRELLI P7

PIRELLI P7 CINTURATO ( nie wiem jaka jest różnica w stosunku do tych wyżej :thumbdown:

oczywiście rozmiar 205/55R16

ktoś podpowie ?

Ja tez mialem ten sam dylemat, bol glowy i metlik mysli :D

Z tych, ktore podales PIRELLI P7 CINTURATO ( z wypowiedzi jednego z forumowiczow od zwyklej P7 rozni sie tym, ze jest ekologiczna i teoretycznie bedzie sie szybciej zuzywac ze wzgledu na 'zielona' mieszanke, chociaz nigdzie nie znalazlem informacji potwierdzajacej tego :P )

Co do mojego problemu wyboru opon wzialem na probe zamiast NOKIAN ZG2 ( 4sztx225/45 17 94Y ) 2szt KUMHO KU39 225/50 17 98Y i zostawilem po przebadaniu starsze w dobrym stanie BRIDGESTONE RE50.

Opony sie jeszcze ukladaja na feldze (tzn 60 km bez ostrej jazdy, nie wchodzac powyzej 60-70km/h)

ale roznice juz widze samochod przestal plywac po koleinach (a mial do tego tendencje nawet przy dobrym stanie RE50) :) i jakby ciszej sie zrobilo z przodu :)

Jutro bede mial okazje pojedzic w normlanym stylu :D a pojutrze dluzsza trasa 1600km z UK do PL to bede mial porownanie do wczesniejszych 'wycieczek'.

A jak sie nie sprawdza to nastepne beda NOKIANY ZG2 ;)

Opublikowano

:hi: Koledzy które oponki wybrać ? a właściwie które możecie polecić, a które odradzić :wink4: rozmiar 205/55 R16 :cool1: Wybieram pomiędzy :

BRIDGESTONE POTENZA

TOYO PROXES

PIRELLI P7

w tym roku kupiłem kolejny komplet BS Potenza, słyszałem dobre opinie o Toyo, nie mam zdania o pirelli.

Potenze polecam w ciemno, sprawdziłem zarówno na codzień jak i na torze :wink4:

Opublikowano

jeżeli ktoś szuka opon na wyścigi to polecam parada spec 2 lub r888 po rozgrzaniu mega kleją, ale jak popada jest masakra:/

Opublikowano

Dużo osób poleca potenze bo ma dobre trzymanie a jak jest ze ścieralnością, z hałasem i czy auto na nich wiecej pali (opory)? Jest tez oznaczenie RE050A i RE050, czym te opony się różnią tzn która lepsza?

Przymierzam sie do zakupu w rozmiarze 225/45/17.

Opublikowano

Ja tez mialem ten sam dylemat, bol glowy i metlik mysli :D

Z tych, ktore podales PIRELLI P7 CINTURATO ( z wypowiedzi jednego z forumowiczow od zwyklej P7 rozni sie tym, ze jest ekologiczna i teoretycznie bedzie sie szybciej zuzywac ze wzgledu na 'zielona' mieszanke, chociaz nigdzie nie znalazlem informacji potwierdzajacej tego :P )

Z tego co ja czytałem to właśnie Cinturato P7 ma się mniej zuzywac.

Opublikowano

Dużo osób poleca potenze bo ma dobre trzymanie a jak jest ze ścieralnością, z hałasem i czy auto na nich wiecej pali (opory)? Jest tez oznaczenie RE050A i RE050, czym te opony się różnią tzn która lepsza?

Przymierzam sie do zakupu w rozmiarze 225/45/17.

Z tego co mi wiadomo RE050A są asymetryczne, a RE050 są kierunkowe :wink4:

Opublikowano

a ja pomykam na 185/65 "15" BARUM i są świetne a szczególnie na wrocławskie dziury

Opublikowano

Poczytałem trochę o oponach i takie są strzały:

1.Vredestein Sessanta

2.BRIDGESTONE POTENZA

3.DUNLOP SP SPORT MAXX

4.conti sport contact 3

5.pirelli cinturato p7

6.nokian zg2

Tylko teraz które wybrać :gwizdanie: Mam felge 18' 8' et35 lub 43. Profil 45mm wejdzie czy musi być 40mm? Zastanawiam się ponieważ chodzi i komfort jazdy oczywiście na za***istych polskich drogach :confused4: Dodam że mam sprężyny 1BE. :gwizdanie:

Opublikowano

Trochę OT: atrakcyjne ceny Vredestein Sessanta można znaleźć tu: 8opon.pl

Ja u nich kupiłem swoje 225/45/17

Opublikowano

Witam które z tych Panowie polecacie

Continental Premium Contact 195/65 R15

BRIDGESTONE TURANZA 195/65R15 91V ER300 ECOPIA

Nokian V

BRIDGESTONE B 250 195/65 R15 91T

Michelin Energy Saver 195/65/15 91H

lub uniroyal rainexpert

na ori felge do autka jak w opisie

Opublikowano

Siemanko. Panowie szybkie pytanko, które oponki lepiej kupić Fulda czy Pirelli? Mam okazję wybrać za dobre pieniążki, dodam że mam felgę 15. :mysli: Zależy mi na komforcie i przede wszystkim żeby ciche były. Nie wiem jaki model wziąć i jaki będzie dostępny, wiem tyle, że Fulda i Pirelli do wyboru. Proszę o jakieś rady.

Opublikowano

No chyba nie OT, bo nie pytam gdzie można je kupić tylko jakie oraz który profil będzie leszpy :gwizdanie:

Więc ponawiam pytanie :wink4:

Opublikowano

marek_xtr, też mam 18" i długo zastanawiałem się co wziąść, padło na Sessanty i powiem szczerze nie żałuje. Cena rewelka, są mega ciche, bieżnik super. Przód mam 225/40 to jeszcze można wybierać pomiędzy firmówkami ale w tyle mam 235/40 to ceny firmówek lecą o 200zł do góry a Sessanty są tylko 20zł droższe od 225/40. Profil daj 40 też myślałem o 45 ale źle bym zrobił bo na tych oponkach na 40 jeździ się świetnie a 45 to już z lekka balon by był :confused4:. Zobaczymy co pokażą na deszczu no i jak szybko będzie leciał bieżnik... Pzdr :)

Opublikowano

Damcio dzięki za odpowiedź :naughty: I chyba też tak zrobię zapodając Vredestein Sessanta, tylko nie wiem czy wszędzie dać 235 szerokość czy 225 :gwizdanie: Poza tym ceny nie są zbyt wygórowane jak za niektóre opony :wink4:[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2011, 21:33_________________________________________________Teraz na 17' mam jakieś Achillesy ATS Sport a na zimówkach miałek Pirelli z wyższej pułki, to po zmianie kół na letnie zaczęło bardziej szumieć;/ Czyli widać jakie znaczenie ma dobra firma :)

Opublikowano

ja na lato użytkuje Bridgestone Potenza 235/35R18 moge polecić ponieważ opony kupiłem już używane z 7 milimetrowym bieżnikiem i zapłaciłem za komplet 450 zł więc jak za taką cenę to naprawde rewelacyjnie

Opublikowano

Ja po tygodniu ślęczenia w necie czytania forów , testów i Waszych opinii zakupiłem komplecik Pirelli P7 ( Cinturato ponoć się szybciej ścierają więc wziąłem zwykłe ) Jutro kurier przywiezie a w czwartek zmiana kapciuszków :kox: :kox: no i później tylko testy :gwizdanie: :gwizdanie: czy kaska nie poszła na marne :chytry: