Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy rzeczywiście miekka guma w oponie będzie się szybciej scierać?

Czy możecie mi wypisać marki opon do najmiekkszej do najtrwardszej ... zależy mi na komforcie i przyczeponośc. Co sądzicie o oponach dunlop ?

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 785,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Na dunlopach kiedyś jeździłem. Akurat ten model który miałem to były nie do zdarcia.

Opublikowano

Rozumiem - ale ogólnie kolego byłeś zadowolony z samych opon? Ponoć miękkie są Continentale - jednak chciałbym poznać opinię osób które jeździły na danym ogumieniu

Opublikowano

Z Dunlopów byłem bardzo zadowolony. Choć były to używki to i tak spisywały się bardzo dobrze.

Opublikowano

W jakim rozmiarze poszukujesz gum?

Co do wysokości bieżnika, to proponuję brać o podobnych parametrach. Opony to jedyny kontakt z podłożem. Jeżeli masz szybki i agresywny styl jazdy, to opona może decydować o tym czy manewr się uda czy nie.

(3 mam po 5,5-6mm) jakiej firmy? Mam 1 pirelli i 2 tz 300 alfa. To masz założone w aucie czy jako wolne gumy?

Co z zapasowym kołem?

Opublikowano

Kolego @chominik mnie pytasz?

Opublikowano

Pytanie było do kolegi #Lucas21#

Opublikowano
Rozumiem - ale ogólnie kolego byłeś zadowolony z samych opon? Ponoć miękkie są Continentale - jednak chciałbym poznać opinię osób które jeździły na danym ogumieniu

Conti SportContact 2 ... 205/55/16 91W prod Niemcy 2011r - 40kkm za nimi, myślę, że do 60kkm bezpiecznej jazdy ( nie do TWI ), nie zmieniam bo mi się sprawdziły ( autostrada pod Szczecinem, gaz w podłodze ( sic ! ), łapki do góry ... idą jak po szynach ), na mokrym sprawdzone - OK .... no a mam w czym wybierać ( 5500 opon na składzie ), do tych " dozwolonych " prędkości przyjemny szum toczenia .... a później - to już chyba wiatr w nawiewach :grin:

Opublikowano

Co do wysokości bieżnika, to proponuję brać o podobnych parametrach. Opony to jedyny kontakt z podłożem. Jeżeli masz szybki i agresywny styl jazdy, to opona może decydować o tym czy manewr się uda czy nie.

(3 mam po 5,5-6mm) jakiej firmy? Mam 1 pirelli i 2 tz 300 alfa. To masz założone w aucie czy jako wolne gumy?

Co z zapasowym kołem?

Obecnie mam zimówki. Jak kupiłem auto tak miałem na letnich i z tych 4 gum z jednej schodziło powietrze zauważyłem, że gość na wkręta wjechał powietrze mu schodziło nie napompował dobrze i brzegi objechane, więc i tak i tak do wymiany i tą chcę wymienić na używaną, (bo ta, którą chce wymienić to lewy tył. Przód mam dobry po 6-6,5mm na moje trasy są bdb, mało jeżdże) żeby nie kupować już w tym roku nowych gum. Gdyby to chodziło o przód kupił bym nowe obie odrazu. Najlepsze jest to, że gość przy wymianie ich na zimówki nie oznaczył i nie wiem, która to prawy tył. Lepsze dam na przód, a tą gorszą na tył, a tą co jest na feldze wymienie na tą, którą kupie i tyle. Można tak.."na oko" opony ustawić, która gdzie jak nie podpisane?

A co do pytania o firme. To chce wiedzieć jaka dobra firma, mało jeżdże 80% miasto a trasa do 25-50 km.

No chyba, że źle to przemyślałem to poradźcie co zrobić i bedzie lepiej..? Póki co nie mam budżetu na nowe opony, jak już kupie to chciałbym jakieś lepsze, a to jest koszt z 800zł minimum. Na ten sezon chciałbym tylko tą jedna wymienić żeby szło przejeździć do zimy, a przez zime szukać komplet nowych.

rozmiar 205/55 r16. widziałeś coś na...allegro?

Opublikowano

Ja sie sklaniam ku

Goodyear Efficientgrip Performance 225/45 R18 95 W

tylko czekam na dane z etykiety z oponeo bo nie maja na stronie.

I w zwiazku z tym pytanie:

ma ktos z Was 18stki z profilem 45 - nie bedzie problemu ?

/chodzi mi i to czy nie beda ocierac bo zalecany profil przy 18" to 40/

Opublikowano

@timm rozumiem że polecasz te Contiki ?

Opublikowano
@timm rozumiem że polecasz te Contiki ?

ten rozmiar, producent .... są naprawdę OK :hi:

Opublikowano

Panowie a co myślicie o oponach (z niższej półki)

FULDA SPORTCONTROL 225/45R17

225/45R17 BARUM BRAVURIS

Opublikowano

Co z zapasowym kołem?

Obecnie mam zimówki. Jak kupiłem auto tak miałem na letnich i z tych 4 gum z jednej schodziło powietrze zauważyłem, że gość na wkręta wjechał powietrze mu schodziło nie napompował dobrze i brzegi objechane, więc i tak i tak do wymiany i tą chcę wymienić na używaną, (bo ta, którą chce wymienić to lewy tył. Przód mam dobry po 6-6,5mm na moje trasy są bdb, mało jeżdże) żeby nie kupować już w tym roku nowych gum. Gdyby to chodziło o przód kupił bym nowe obie odrazu. Najlepsze jest to, że gość przy wymianie ich na zimówki nie oznaczył i nie wiem, która to prawy tył. Lepsze dam na przód, a tą gorszą na tył, a tą co jest na feldze wymienie na tą, którą kupie i tyle. Można tak.."na oko" opony ustawić, która gdzie jak nie podpisane?

A co do pytania o firme. To chce wiedzieć jaka dobra firma, mało jeżdże 80% miasto a trasa do 25-50 km.

No chyba, że źle to przemyślałem to poradźcie co zrobić i bedzie lepiej..? Póki co nie mam budżetu na nowe opony, jak już kupie to chciałbym jakieś lepsze, a to jest koszt z 800zł minimum. Na ten sezon chciałbym tylko tą jedna wymienić żeby szło przejeździć do zimy, a przez zime szukać komplet nowych.

rozmiar 205/55 r16. widziałeś coś na...allegro?

Chyba do tej pory nie zrozumiałeś - musisz kupić taką samą oponę do pary unaczej się nie da i nie wiem po co tyle filozofii

Opublikowano

wg czlowieka z oponeo

Goodyear Efficientgrip Performance 225/45 R18 95 W

etykieta B, A, 69 dB

swoja droga polecam z tego sklepu:

Jakub Kirejewski

szybka (odpowiedzi na mejle w ciagu 20min) i rzetelna obsluga

ja zdecydowalem sie w koncu na

Goodyear Efficientgrip Performance 225/40R18 92 W w cenie 484 zł/szt

Opublikowano

gdzie znalazles je w takiej dobrej cenie?

Opublikowano

Opony Zimowe

nie szukam juz nawet gdzie indziej bo tam jest pewnie, szybko i ceny tez dobre :)

Opublikowano

@Banan, ok. Wybiore 2 lepsze na przód, a wg bieżnika i firmy tej 3 zamówie podobna na allegro. Ok dzięki.

Ale pytałem też jaka firma opon jeśli kupować bede nowe takie same na 1 oś lub komplet.

Opublikowano
@Banan, ok. Wybiore 2 lepsze na przód, a wg bieżnika i firmy tej 3 zamówie podobna na allegro. Ok dzięki.

Ale pytałem też jaka firma opon jeśli kupować bede nowe takie same na 1 oś lub komplet.

Barum Bravuris - jak za te pieniądze to dobre rozwiazanie cos kolo 220 zł za sztukę

Opublikowano

Jakiś dobry komplet opon R16 205/55 letnich ? do A4 B6 Sedan. Najlepiej komplet 4 lub 5 opon na zapas wrazie czego ;) Proszę o pomoc w wyborze ;D