Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

215/50/17 i będziesz jeździł komfortowo.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chciałem żałożyć max. 215mm. Jeden wulaknizator mówi że muszą być 225, inny że 235. Czytam na forum i ludzie zakładają nawet 205 i pasuje. Jest jakaś optymalna szerokość opony którą mogę śmiało kupić i żonie będzie się dobrze jeździło ? (zimówki mam 205 i jest ok).

Radzę zmienić wulkanizatora - na felgę 7,5J spokojnie możesz założyć 215

Podpowiedź nitroo jest jak najbardziej trafna - będzie Pan zadowolony:)

Opublikowano

dunlop sp sport maxx rt

Takie zakupiłem na ten sezon.Mam miłe doświadczenia z Dunlopem i dlatego postanowiłem spróbować. Dam znać kiedy założę na auto jak się zachowują. Co do innych to mogę polecić Toyo proxes T1 sport mam takie w drugim aucie(BMW e39) teraz będzie ich trzeci sezon i są super na mokrym i suchym a zużycie którego się bardzo obawiałem jest do zaakceptowania, jeżdżę na nich dużo głównie autostrady więc szybko i nigdy nie czułem się na nich niepewnie

Opublikowano

Chciałem żałożyć max. 215mm. Jeden wulaknizator mówi że muszą być 225, inny że 235. Czytam na forum i ludzie zakładają nawet 205 i pasuje. Jest jakaś optymalna szerokość opony którą mogę śmiało kupić i żonie będzie się dobrze jeździło ? (zimówki mam 205 i jest ok).

Radzę zmienić wulkanizatora - na felgę 7,5J spokojnie możesz założyć 215

Podpowiedź nitroo jest jak najbardziej trafna - będzie Pan zadowolony:)

W takim razie co myślicie o Nokianach Z line 215/50 R17. Tylko czemu one takie drogie :)

Opublikowano

Rozmiar 215/50/17 jest po prostu drogi.

Ostatnio widziałem, że Nokiany Line mają lepsze opinie niż Z Line.

Opublikowano

Nitroo możesz powiedzieć czym się różnią zline od line? Te pierwsze typowo deszczowo gumy a te drugie bez z?

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Nokian Z Line ma etykiety C A, a Line E B i jest o 1 dB cichsza.

Nie wiem. Ciężki wybór, bo sam stoję nad tym dylematem, którą z nich wziąć... Wizualnie wolałbym Z Line :hi:

Edytowane przez nitroo

Opublikowano

Panowie Wy tu gadu, gadu, a ja przeglądam Allegro i oglądam opony do mojej A4-ki. Aktualnie zastanawiam się nad Bridgestone Seiberling Performance. Dlaczego te? Prawdopodobnie niebawem będę przejeżdżać przez Adamów więc mógłbym wstąpić i odebrać osobiście :) Tylko czy te Bridgestone są coś warte?

PS:

Ogólnie to szukam 225/40R18 tak do 1000zł. Oczywiście jeżeli w tej cenie opony będą bez szału to mogę dołożyć jakieś 3 stówki :)

Byłem dzisiaj u znajomego wulkanizatora i wypytałem go o te opony. Powiedział, że bieżnik - jak zauważył wcześniej Piotrek - mają taki sam jak Dayton i że kojarzy ogólnie Seiberlingi. Firma należy do grupy Bridgestone i nie jest zła, ale szału też nie ma, ot opona jak opona, miała iść przede wszystkim na rynek chiński, ale jest sprzedawana też w EU.

Jeżeli opony są nowe i w takiej cenie to śmiało można brać bo ciężko znaleźć coś nowego i lepszego za takie pieniądze. Tym bardziej, że po sprawdzeniu cen u dostawcy u którego czasami zamawia on opony, Daytony z takim samym bieżnikiem chodzą 310zł/szt czyli za 4 opony trzeba zapłacić 1240zł, a tutaj za 300zł taniej mamy praktycznie to samo. Ja się jeszcze zastanowię i poobserwuje Allegro, może trafi się coś innego w zbliżonej cenie (podobno ceny nowych opon idą w dół). Jeżeli nic ciekawe się nie pojawi to po 16-stym marca zamówię te Seiberlingi i zobaczymy co to jest warte :)

Opublikowano

Byla promocja 2 tygodnie temu na daytony na oponeo za dayton 320 evo po 220 za sztuke kupilem 4 za ta cene bylo warto....

Opublikowano

fajna cena - 18 ?

Edytowane przez Kamyk

Opublikowano

Byla promocja 2 tygodnie temu na daytony na oponeo za dayton 320 evo po 220 za sztuke kupilem 4 za ta cene bylo warto....

O tych mówisz: click? Jak tak to biorę, po 213zł są :hi:

EDIT:

Dzwoniłem, nie są dostępne i nie wiedzą czy w tym miesiącu się pojawią :(

Edytowane przez kokonekus

Opublikowano

W sumie to ja jestem po fakcie dokonanym... Padło na zliny za 550 sztuka z ubezpieczeniem na oponeo... Fakt faktem z 5 tyg 2014 czyli rok leżały...

Opublikowano

no to sporo dałeś

Zliny...

a co to jest w ogóle ?

Opublikowano

Co tak drogo za te Nokiany? W jakim to rozmiarze? Chyba 215/50/17?

Opublikowano

Ja dziś się orientowałem w jakich cenach idzie dostać te zliny i 235/45/17 380zł; 225/50/17 480zł

Jak zapytałem o różncię pomiędzy Line a Zline to sprzedawca z hurtowni powiedział że Zline nastawione są na bardziej sportową jazdę.

Opublikowano

O tych mówisz: click? Jak tak to biorę, po 213zł są :hi:

EDIT:

Dzwoniłem, nie są dostępne i nie wiedzą czy w tym miesiącu się pojawią :(

Tak wlasnie te... Za 220 kupilem
Opublikowano

235/35/19 dlatego sporo dałem. Niby przecena z 8xx. Jeszcze uniroyal rain sport 3 były w podobnej cenie. Yokohamy po ponad 700 sztuka w zależności od modelu.

Dunlop, conti - nie mam przekonania jakoś.

Edytowane przez C4NC3R

Opublikowano

no to jak za 19tki to bardzo dobre pieniądze

Opublikowano

rok temu kupiłem nówki 19" za 1500zł kpl Fulda Sport Control 225/35

DOT opon z 2013r

normalna cena w sklepach była ok 2800zł

Opublikowano

mam do sprzedania dwie nowe opony goodyer F1 asymetric 2 225/45/17 rok prod 2012 albo 2013 cena 2 szt 550zł