jozek726 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Brakuje mi kontrolki że zegar radiowy dział. Myślicie że padł moduł ? czy coś innego mogło się posypać ? Ponoć te moduły w b8 już lepsze robili.
jozek726 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2016 A jest na wyposażeniu?A jaki kod we wlepce ? Ale auto jest dobrze wyposażone także powinno być Sprawdzone , zegar radiowy na pewno jest.
sowiq Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 W instrukcji o tym piszą. Po pierwsze zegar radiowy musi być włączony w MMI. Po drugie sygnał radiowy musi mieć odpowiednią moc, bo inaczej zegar automatycznie przejdzie w tryb "kwarcowy".
jozek726 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2016 W instrukcji o tym piszą. Po pierwsze zegar radiowy musi być włączony w MMI. Po drugie sygnał radiowy musi mieć odpowiednią moc, bo inaczej zegar automatycznie przejdzie w tryb "kwarcowy". A dasz mi instrukcje jak włączyć ten zegar w mmi ?
sowiq Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez sowiq
jozek726 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Dzięki , bardzo [emoji106] Tylko jak włączę setup patrz co mi się pojawia :
wrclaguna Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 masz przeciez napis TIME w lewym gornym rogu
jozek726 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) No fakt , dzięki ale jestem gapa Mam , czekam i zobaczymy [emoji106] dzięki za pomoc. Palemki nadal brak , moduł do wymiany ? Bo innego chyba nic nie. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez jozek726
zabiello Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Palemki nadal brak , moduł do wymiany ? Bo innego chyba nic nie. Ja po dłuższym odłączeniu akumulatora też kiedyś tak miałem że nie włączył mi się zegar radiowy, pomimo włączonej opcji, wystarczyło jeszcze raz na chwilę odłączyć akumulator i pojawiła się palemka po podłączeniu. Może trochę dziwne ale było to prawie rok temu i nie mam żadnych problemów z zegarem radiowym.
polo25 Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 U mnie tak samo był problem z tą palemką, od ponad roku nie pokazywała się na wyświetlaczu i nie było synchronizacji. Postanowiłem wymienić antenę radiową która znajduje się z tyłu pod zderzakiem i palemka od razu wskoczyła na wyświetlacz i zegar się synchronizowal. Numer tej anteny jak by ktoś potrzebował 8K0919145A.
jozek726 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Opublikowano 4 Maja 2016 U mnie tak samo był problem z tą palemką, od ponad roku nie pokazywała się na wyświetlaczu i nie było synchronizacji. Postanowiłem wymienić antenę radiową która znajduje się z tyłu pod zderzakiem i palemka od razu wskoczyła na wyświetlacz i zegar się synchronizowal. Numer tej anteny jak by ktoś potrzebował 8K0919145A. A trzeba zdjąć zderzak całkowicie ?
polo25 Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Niestety tak, ale nie ma z tym dużo roboty, około 20 minut na spokojnie i zderzak ściągnięty.
skrzypul Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 możecie zrobić zdjęcie jak i gdzie ta palemka się wyświetla? W opcji czasu mam włączony Radio Clock ale czasu nie synchronizuje. Spróbuje odpiąć akumulator. Może pomoże
Unia Leszno Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 (edytowane) , Edytowane 6 Marca 2019 przez Unia Leszno
Unia Leszno Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Witam. Mam problem z tą palemka.. raz jest A raz jej nie ma.. Dodam że mieszkam w w Niemczech więc nie powinno być problemu z zanikaniem sygnału.. chyba że tam gdzie stoi auto są jakieś zakłócenia? Jest tomożliwe? Czy raczej moduł do wymiany? A4 b8 lift
marky2552 Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 raczej moduł do wymiany miałem tak samo w B6 raz była raz nie było aż moduł padł na amen
Unia Leszno Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Wiesz może ile mniej więcej będzie kosztował nowy moduł do b8 ?
wyzyk83 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) nie będe zakładał nowego tematu a więc w sobote wymieniłem sprzęgło w mojej b8 i odpiąłem minusową klemę z akumulatora aby nie zrobić zwarcia przy zdejmowaniu skrzyni po złożeniu auta założyłem z powrotem klemę i wszystko działa oprócz zegara radiowego oczywiście prędzej działał w mmi mam włączoną opcję zegar radiowy sprawdzałem w vcds błędów brak oraz sprawdzałem kodowanie licznik/adaptacja/zegar radiowy/czas co ile ma się synchronizować wszystko kodowanie przyjmuje a palemki niema możliwe że przy odłączeniu aku padł moduł pod zderzakiem Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez wyzyk83
letallec Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 U mnie tez nie dziala. Czy ten modul na pewno jest pod zderzakiem? Na paru schematach widziałem go gdzieś w okolicy licznika.
Rekomendowane odpowiedzi