Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana pompy paliwa w Audi A4 B6 1.8T quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisano dziś, 13:44
mirasekvip, dnia 04 Paź 2016 - 11:41, napisał:

Krystianek10, dnia 01 Paź 2016 - 17:23, napisał:

Napisano 01 październik 2016 - 17:23
witajcie , mam problem po wymianie filtra paliwa coś zaczeło mi buczeć w baku.. ( wycie) nie za każdym razem ale ostatnio częsciej to słychać.. co to może być?
miałem podobny problem po wymianie, zamontowałem filtr Manna i też mi sporadycznie buczało, więc zmieniłem filtr na Knechta odpowiednik oryginału i od tamtej pory buczenie ustało

nie znam firmy filtra bo mechanik zmieniał.. podjade na dniach do niego żeby zmienił na ten co Ty Piszesz . Od paru dni nie słychać buczenia wogóle ;/ raz buczy raz nie dziwne to...

filtr Manna oddałem do sklepu w ramach reklamacji, która została później pozytywnie rozpatrzona, więc mogę polecić tego Knechta, od tamtej pory mam spokój...

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

pasuje z bmw 520 lub 530

Pompa czy filtr :-)? Jak pompa to warto byłoby zgłębić temat.

Dzisiaj zlogowalem auto. Pompa daje radę w seryjnym BEXie. Przebieg wprawdzie niewielki (kilka kkm), po dłuższym postoju lekko zahuczy, ale działa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pasuje z bmw 520 lub 530

Dzisiaj zlogowalem auto. Pompa daje radę w seryjnym BEXie. Przebieg wprawdzie niewielki (kilka kkm), po dłuższym postoju lekko zahuczy, ale działa.

Pompa, ma bardzo podobne wymiary ale ma 3.5bara z tego co znalazłem...
Opublikowano
  • Autor

pasuje z bmw 520 lub 530

Pompa, ma bardzo podobne wymiary ale ma 3.5bara z tego co znalazłem...

No to nie nadaje się.

Opublikowano

Przy quattro wystarczy wymienić jedna pompkę czy trzeba 2?

Opublikowano

Napisano dziś, 13:19
Przy quattro wystarczy wymienić jedna pompkę czy trzeba 2?

ja u siebie wymieniałem jedną

Opublikowano

a to gdzie masz drugą to pompę? bo ja dokładałem Q i była jedna

Opublikowano

Chłopaki ta pompa którą użyliście w tutorialu jest od quattro a czy można jej użyć do FWD? Szukam na stronie produktów skv ale tam nie znalazłem odpowiednika do mojego silnika bfb.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie z pompami do Audi b6 i wyzszych jest matrix, strasznie ciezko dobiera się je po katalogu.

Przyznam szczerze, my mimo , że jesteśmy dostawcami do Katalogu TECDOC czyli encyklopedii czesci samochodowych i mamy wewnętrzne narzedzia od TECDOC to nie jestesmy zawsze w 100% powiedzieć jaki jest model pompy w danym aucie.

Zachecam do zadawania pytań na temat pomp paliwa- jest to jedna z naszych głownych lini towarowych i będąc nieskromnym wiemy o nich naprawdę dużo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przeważnie tanie pompy są marnej jakości ,głośne oraz szybko kończą żywot. Lepiej coś droższego na vemo lub bosch. Co do skv to już ich produkty montowałem i złe nie były.

Edytowane przez roger18sx

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Przeraszam ze odmawiam temat ale mam problem z pompka paliwa. Historia rozpoczęła sie jak padła ori pompka. 3 ostatnie dni pracowała głośno przy odpaleniu po za tym cisza. Zmieniłem wiec na szybko pompę paliwa na Energy, tylko ta była od reki i filtr MANNa. Niestety pompka głośno pracowała. Wiec zmieniłem na SKV numery z postu. Kolejna pompka brzeczy. Czy zmieniać kolejna pompke czy zmienić filtr? Silnik 1.8T BFB w quattro.

Opublikowano
3 godziny temu, majkel190 napisał:

Witam. Przeraszam ze odmawiam temat ale mam problem z pompka paliwa. Historia rozpoczęła sie jak padła ori pompka. 3 ostatnie dni pracowała głośno przy odpaleniu po za tym cisza. Zmieniłem wiec na szybko pompę paliwa na Energy, tylko ta była od reki i filtr MANNa. Niestety pompka głośno pracowała. Wiec zmieniłem na SKV numery z postu. Kolejna pompka brzeczy. Czy zmieniać kolejna pompke czy zmienić filtr? Silnik 1.8T BFB w quattro.

u mnie był problem z filtrem, po wymianie na filtr Manna, zaczęła mi głośniej pracować pompka, więc zmieniłem na Knechta, buczenie ustało.

Opublikowano

W przyszłym tyg zmienie i potwierdzę czy pomogła zmiana. Dzięki za pomoc. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Od pewnego czasu i u mnie pompka piszczy coś takiego jak na filmiku. tam pod filmikiem w komentarzach tez jak wyżej piszą ze cos z filtrem nie tak. filtr wymieniałem (marka filtra - filtron) w lipcu ubiegłego roku jak kupiłem auto. do tej pory zrobiłem jakieś 4 tys. nie pamiętam dokładnie czy przed wymiana tez był taki paskudny dźwięk, ale chyba coś piszczało. teraz najgłośniej mi piszczy jak zaleje do pełna, przy połowie zbiornika - mniej. Prawdopodobnie wymieniłbym filtr tak jak piszą w komentarzach gdyby nie pewna sytuacja. bylem na trasie, jadąc w pewnym momęcie zaczęło szarpać i brakło gazu (tak jakby brakowało paliwa) na wskaźniku paliwa 1/4 baku  komputer pokazywal ze jeszcze można ok 220 km przejechac, auto mi stanęło - dobrze ze bylo blisko domu to znajomy przyjechal z 5 tka benzyny dolalem odpalil i pojechalem. Bak paliwa w quattro ma jakies 66 l pojemnosci, wiec pomyslalem ze skoro nie ma paliwa to powinienem wlac ok 60, a wlalem pod korek ok 40 - wychodzi na to ze wskaznik pokazuje dobrze (sytuacja miala miejsce w grudniu). Teraz pilnuje zeby mi nie schodzilo do poziomu 1\4 baku i tak jezdze kilka miesiecy, ale w końcu przydałoby się coś z tym zadziałać. I tu pytanie czy filtr paliwa może być przyczyna? czy to coś z pompka? ale co konkretnie? PS: jeśli napisałem post w złym miejscu to przepraszam i proszę o przeniesienie.pozdrawiam.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, odgrzeje temat. Chyba czeka mnie wymiana pompy. A mianowicie zapalił Mi się check engine.

Komputer wykazał taki błąd P1136 Regulacja długo okresowa paliwa, bieg jałowy, rząd cylindrów 1 - mieszanka za uboga.

Dodam że pompa paliwa jest słyszalna przy odpalaniu i czasem w trakcie jazdy.

Filtr paliwa nowy świece nowe. Czy to na pewno pompa do wymiany? Jeśli tak to jaką polecacie?

1,8T BEX 

Opublikowano

Zrób logi na benzynie to bedzie wiadomo a jeszcze lepiej manometr w układ i jazda.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, chciał bym podziękować, bardzo przydatny temat, dobrze wytłumaczone i pokazane. Dziś na podstawie tego posta zrobiłem pompę w 1.8 ADR i w sumie to przez przypadek okazało się że pompka tej samej firmy co w poście i u mnie zawitała :D Dzięki jeszcze raz, Pozdrawiam 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chłopaki gdzie kupowaliście tą pompkę z 1 postu 02SKV272 patrząc po sklepach internetowych to wszędzie brak dostępności jest. Te na allegro nie wyglądają mi na skv. Pomocy bo pompka siadła i trzeba awaryjnie na LPG odpalać

Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
9 godzin temu, majlet napisał:

Chłopaki gdzie kupowaliście tą pompkę z 1 postu 02SKV272 patrząc po sklepach internetowych to wszędzie brak dostępności jest. Te na allegro nie wyglądają mi na skv. Pomocy bo pompka siadła i trzeba awaryjnie na LPG odpalać

Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka

Patrzyłeś na esen.pl? Jak tam nie ma to spróbuj pisać do @Dystrybutor SKV

Opublikowano

W esen mają brak dostępności, kontaktuje się już z tym dystrybutorem SKV

Dodam że w 1.8T AVJ quattro jest identycznie jak na fotostory

podziękowania dla azure