tfk83 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 (edytowane) Nadeszła pora przedstawić wam mój "nowy nabytek". Audiczka ma już historię klubową więc nie będę się za bardzo rozpisywał, info w temacie : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/306814-audi-a4-b5-16-moj-granatowy-sedanik/ Krótki opis: Audi A4 B5 1.6 ANA PB+Lpg Na wyposażeniu seryjnym i nie tylko : prawie wszystko ( climatronik , 4 szyby w prądzie, lusterka w prądzie, full fis, tempomat ). Moje plany co do auta: - w pierwszej kolejności eksplotacja -w trakcie - zmiana przednich foteli na kubełki - zrobione - zmiana radia Chorus II na Conert Plus i dołożenie cyfrowej zmieniarki mp3 - zrobione - zmiana kierownicy na skórzaną z multifunkcją - zrobione - montaż modułu DRL i komfortowych kierunkowskazów - zrobione - zmiana nagłośnienia na Bose - zrobione - zmiana zawieszenia na 1BE lub Sachs+Eibach Pro Kit - zmiana kół na 17" - najprawdopodobniej Flat Five lub AMG - ogarnięcie jakiś drobnych pierdółek - w trakcie - radość z jazdy i duma z posiadania "pięknej serii " - w trakcie Zapraszam wszystkich na funpage na fb https://www.facebook.com/Audi-A4-B5-Seria-by-tfk-1592853140963879/ Teraz kilka fotek Edytowane 8 Czerwca 2017 przez tfk83
Pavetti Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Co tu taka cisza? Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
tfk83 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Fotki poprawione. Baza jest naprawdę spoko, mało jest już takich "zdrowych serii" na ulicach dlatego tez nie chcę jej zepsuć niepotrzebnym "tjuningiem". Edytowane 19 Czerwca 2016 przez tfk83
Krystian Kowalczyk Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Ale aby 1.6 za mało do tego auta;)
Swicheroo Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Widzę kolega z Miechowic. Pojaw się kiedyś na strefie w Zabrzu, mało tam audi.
tfk83 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Opublikowano 27 Lipca 2016 Widzę kolega z Miechowic. Pojaw się kiedyś na strefie w Zabrzu, mało tam audi. Dokładnie to z Centrum - na Karbiu często bywam więc korzystam z myjni na Miechach. Co do silnika to rzeczywiście 1.6 nie powala ale narazie musi wystarczyć pelen fis miales czy sam sie bawiłeś ? Auto ku[iłem już z FISem i tempomatem - w standardzie tego nie było
Sebastiano87 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Szkoda tylko że silnik taki muł, przemyśl, czy nie lepiej przestać modzić i puścić jo i dołożyć do 1.8T. Bo ten silnik jest bez perspektyw, a życie ważniejsze.
tfk83 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2016 No cóż muł nie muł ja jestem zadowolony z zakupu. Gdy nadejdzie pora i będą fundusze to wpadnie 2.8 V6 A co znaczy " życie ważniejsze " bo nie kumam?
matik123 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 No cóż muł nie muł ja jestem zadowolony z zakupu. Gdy nadejdzie pora i będą fundusze to wpadnie 2.8 V6 A co znaczy " życie ważniejsze " bo nie kumam? Wydaje mi sie ze chodzi o codzienne wydatki na zycie
tfk83 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2016 No chyba bo jakby nie patrzeć utrzymanie dwójki dzieci w tym kraju sporo kosztuje . W sumie to trójki OOOO
Sebastiano87 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Miałem a3 1.6 i do tego lżejsza i zwinniejsza od a4 przecież a i tak przy każdym wyprzedzaniu przeciągałem na biegach jak by było to jej ostanie życie, ostanie tchnienie. Nie mówie że ajm to demon predkości ale już jakoś tam się odpycha. Chodzi przede wszystkim o moment obrotowy. Mam nadzieje że już kumacie.
tfk83 Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Mały upload. Udało mi się odnowić skórzaną kierownicę która pozostała po Avancie Ale było mi mało więc ( w końcu ) zakupiłem multifunkcję z A6C5 ale stan kierownicy był kiepski więc do auta wpadła tylko poduszka z modułem. Oczywiście nie udało mi się znaleźć ori wiązki więc musiałem ją zrobić sam Przy okazji dorzuciłem nowy sterownik centralnego zamka, moduł DRL i moduł komfortowych kierunkowskazów ( wszystko podpięte do osobnej skrzynki bezpieczników ) Edytowane 15 Listopada 2016 przez tfk83
PiterA4 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 kupa roboty jaki koszt multifunkcji czyli kiery modulu itd itp??
tfk83 Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 Kierownica z przekaźnikiem i taśmą trafiła się okazyjnie za 200 PLN, moduł DRL 50 PLN, moduł kierunkowskazów ( z opcją Coming/Leaving Home - u mnie jeszcze nie podłączone ) 100 PLN, sterownik centralnego zamka 100 PLN do tego przewody ,dodatkowa skrzynka bezpieczników jakieś konektoey i 4 rolki taśmy parcianej około 100 PLN. Trochę tego wyszło ale kupuję co miesiąc coś nowego to aż tak nie boli w kieszeń
PiterA4 Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Ale efekt bajk:-) radio jakie masz?zwykly concert?
tfk83 Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 Concert Plus - też okazyjnie udało mi się kupić - gość twierdził że jest zablokowane a u mnie po podłączeniu pojawia się LEARN i wszystko gra . Jak kupiłem auto miałem wsadzony Chorus II ale jakoś mi nie pasował i leży teraz w garażu.
dziobu Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Całkiem fajnie wyszła Ci ta Multifunkcyjna kierownica, wszystkie opcje działają, z tego co pamiętam to czasami nie działało latanie po zaprogramowanych stacjach.
Rekomendowane odpowiedzi