duzapala Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Witam. Mam pytanie. Ma ktos z was silnik 1,9 AFF TDI /Di? Co powiecie o tym silniku? Przeglądam forum i nic niema o tej jednostce. Niewiem czy to tak rzadki silnik czy co? Ps. Wiem ze to zamulacz : ) jestem szczesliwym posiadaczem od 3dni hehe
Zimny Chirurg 2 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Zawsze jest takie cos jak wyszukiwarka w necie i tam masz pieknie opisane ze to silnik TDI o mocy 75KM. Na pompie wtryskowej. Czyli bez szalu. A żadko spotykana bo bardzo duzy niewypal i dlatego prawie go na swiecie nie ma. 75 km to jakies nieporozumienie. SDI mialo 68KM bez turba i bez problemow z nim zwiazanych. Dlatego wiecej lata SDI niz tego dziwactwa AFF. Pozdro Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Zimny Chirurg 2
lukasz51237 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Mało tego jest: http://edc-tuning.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=30:audi-a4-b5-1-9-tdi-75-ps-silnik-aff&catid=12:modyfikacje&Itemid=105
duzapala Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 Jaki to jest silnik to ja wiem.. Od 1Z 90km rozni sie mapa silnika, a tego jest z koleji wch#j. Wiec skad to stwierdzenie ze to taki kibel??
lukasz51237 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Żaden kibel po prostu rzadko spotykana jednostka. Pewnie niesamowicie bezawaryjna
duzapala Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 Wtryski od AFN i mapa i bd śmigal. Nawet teraz do normalnej jazdy wystarcza.
misiek95 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zawsze jest takie cos jak wyszukiwarka w necie i tam masz pieknie opisane ze to silnik TDI o mocy 75KM. Na pompie wtryskowej. Czyli bez szalu. A żadko spotykana bo bardzo duzy niewypal i dlatego prawie go na swiecie nie ma. 75 km to jakies nieporozumienie. SDI mialo 68KM bez turba i bez problemow z nim zwiazanych. Dlatego wiecej lata SDI niz tego dziwactwa AFF. Pozdro A ma to zmienną geometrie ten AFF?
duzapala Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 Nie ma. Silnik ogulnie wyglada jak np 1z 90km. Różni sie mapą silnika. Z tego co czytałem i mówił gość od którego kupiłem ten samochód to jest on zdławiony ze wzgłedu na to że w Belgii z kad pochodzi mój egzeplarz jak i wiekszość AFF wysokość składek ubezpieczenia uzależniona jest od mocy silnika a nie od jego pojemności. Mogę się mylić ale układa sie to w całość.
lukasz51237 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Tak z ciekawości zrób zdjęcie komory silnika bez osłony
duzapala Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2016 http://www.directupload.net/file/d/4376/gyj5gopv_jpg.htm Jest i fotka
Hezen Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zawsze jest takie cos jak wyszukiwarka w necie i tam masz pieknie opisane ze to silnik TDI o mocy 75KM. Na pompie wtryskowej. Czyli bez szalu. A żadko spotykana bo bardzo duzy niewypal i dlatego prawie go na swiecie nie ma. 75 km to jakies nieporozumienie. SDI mialo 68KM bez turba i bez problemow z nim zwiazanych. Dlatego wiecej lata SDI niz tego dziwactwa AFF. Pozdro Jak widać to turbo jest WG, więc bezobsługowa i nie ma z nią raczej problemów.Wydaje mi się że po zmianie ecu z 1Z, ewentualnie dorzucić ICka to już byłoby czym jezdzić Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
duzapala Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2016 Może zadam glupie pyt ale coto ICka? Hehe
lukasz51237 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Może zadam glupie pyt ale coto ICka? Hehe Intercooler- chłodnica powietrza doładowanego.
Banan Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Belgijskie 2.4v6 też ma okrojone konie do 136 km a silnik taki sam jak 165 km
duzapala Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2016 Ale ten samochód ma intercooler hehe. Stojąc przodem do auta po prawej stronie taki prostokątny. W afn mialem taki sam.
Rekomendowane odpowiedzi