Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

FMIC 180mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

w B6 masz więcej miejsca, zwłaszcza że silnik mniejszy.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Ciekawey jestem czy intercooler z s3 tfsi wejdzie do b7 on ma tylko 4 cm grubości .

Opublikowano

A ja mam do was pytanie odnośnie takiego coolerka -

Wymiary rdzenia:

475X200X65

Wy montujecie 180ki i wchodzą na styk, ten jeden "niewypał" 230 z ciętą belką :/ jest dla mnie nie do pomyślenia bym bele wycinał lub wywalał.

Otóż w piwnicy mam ic-ka z mojego firmowego Iveco 2.8 :P on ma właśnie te wymiary, rury z ocynku będę ogarniał w pracy (spawareczka, giętarka itp) ale szkic i wstępny plasto-gumowy plan zrobię sobie w garażu więc takie moje pytanie czy chcąc wsadzić 200tkę będę musiał ciąć belkę czy zmieszczę się pod nią? Uchwyty mogę zrobić nawet do belki lub do oryginalnej chłodnicy :)

Edytowane przez Klawisz-84

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

biorąc pod uwagę że IC z FMIC.pl ma dużo lepszy rdzeń, jest czysty i korzysta z całego frontu to na swoim nie uzyskasz wydajności najmniejszego colera który wchodzi bez problemów. Rurami tylko dociążysz auto, znajdź kogoś z TIG'eim i pomyśl nad alu.

BTW: u mnie między chłodnicą AC a belką są ~4cm więc bym tego nie wsadził.

jest dla mnie nie do pomyślenia bym bele wycinał lub wywalał.

miejmy nadzieje że przeżyje zimę...

--- update ---

Sylikon uciekł z IC, dobrze że nie mam pełnych kratek to mogłem go wsadzić i się doczłapać. Opaska była dokręcona na max więc trzeba coś wyrzeźbić...

Czy to normalne że sylikony się trochę wypracowały ? podczas montażu wszystkie opaski były dowalone na maks, wczoraj mogłem je bez problemu dokręcić.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Normalna sprawa w upały temperatury robią swoje w dodatku nowy zestaw masz, sylikony się układają skurczają itp jak pojeździsz trochu. U mnie też taki przypadek był, że musiałem dokręcić opaski zwłaszcza te na odcinku turbo-ic mimo, że były dokręcone na max to pewnego dnia spadła jedna całkowicie. Jest też opcja stosować lepsze opaski lub podwójnie. Na te opaski z fmica, które dołączali do zestawów niektórzy narzekali.

Opublikowano
  • Autor

o, to mnie uspokoiłeś :) na sam IC dałem pastę / klej do uszczelek samochodowych mam nadzieje że będzie trzymać.

coś czuje że ten wszem i wobec chwalony FMIC to picuj dziaduj i rób w chinach.

dzięki za info !

Opublikowano

No przecież nie w europie, zobacz ile kosztuje produkt europejskiego producenta i sam sobie odpowiedz.

• 1 rok później...
Opublikowano

Sporo osob i kombinacji przy tych ickach. Czy jest ju jakis aprawdzony tenat co do centralnego icka w b7 bfb ? Skad i jakie rury kupic oraz sam ic zeby nie ruszac belki i zeby obsluzyl te 210km. Jakie oznaczenie ma w ogole fabryczne turbo w bfb 163km ?

Opublikowano

Na to ci wystarczy drugi smic. Roboty mało i jeśli nie chcesz z bexa to z 2.5 tdi pasi, a koszt ok. 200 zł. U mnie po założeniu w temp. 39 ° i kółku logach temu. Ok. 40°. A było 70

Opublikowano
12 godzin temu, grubcio1980 napisał:

Na to ci wystarczy drugi smic. Roboty mało i jeśli nie chcesz z bexa to z 2.5 tdi pasi, a koszt ok. 200 zł. U mnie po założeniu w temp. 39 ° i kółku logach temu. Ok. 40°. A było 70

A fmic nie lepszy by byl ? Mam w planie tez tipa z grzybkiem, odgrodze to jakos termicznie. W co trzeba sie wyposazyc przy montazu tego drugiego smic ? 

Jaka srednica jest na wyjsciu z turbo w ogole ? Skad ew najlepiej kupic rury i zlaczki do fmica ?

Edytowane przez daglas
Edit

Opublikowano
W dniu 23.10.2017 o 14:40, daglas napisał:

A fmic nie lepszy by byl ? Mam w planie tez tipa z grzybkiem, odgrodze to jakos termicznie. W co trzeba sie wyposazyc przy montazu tego drugiego smic ? 

Jaka srednica jest na wyjsciu z turbo w ogole ? Skad ew najlepiej kupic rury i zlaczki do fmica ?

montuj fmica przy 250 km  na 2x smic latem miałem 60 stopni w dolocie 2x smic daje rade tak do 200-220 km tzn na samym programie bez większego turbo tipa itp w 900 zł sie wyrobisz z fmicem jak zestaw z fmic pl kupisz i troche pokombinujesz jak to poskładać do bfb to podejdzie gorzej do bexa

Edytowane przez tomekp94

Opublikowano
20 minut temu, tomekp94 napisał:

montuj fmica przy 250 km  na 2x smic latem miałem 60 stopni w dolocie 2x smic daje rade tak do 200-220 km tzn na samym programie bez większego turbo tipa itp w 900 zł sie wyrobisz z fmicem jak zestaw z fmic pl kupisz i troche pokombinujesz jak to poskładać do bfb to podejdzie gorzej do bexa

Czyli który zestaw bo dedykowanego do b7 niema :/

Opublikowano
37 minut temu, daglas napisał:

Czyli który zestaw bo dedykowanego do b7 niema :/

b7 podobne jak b6 tylko zderzak inny, od b6 powinno pasowac tylko moze byc inny wymiar fmica bo zderzak inny a pod maską to samo co w b6. a 2x smic z bexa to bez sensu  on to w serii bex ma 30 stopni a fmic bd tyle mial przy 250 km latem

Opublikowano

jak by ktos chciał to mam 2 ic z bexa z rurami i mocowaniami na sprzedaż jak by co to priv. 

Opublikowano
W dniu 22.10.2017 o 12:49, daglas napisał:

Jakie oznaczenie ma w ogole fabryczne turbo w bfb 163km ?

Masz ⤵

9a325eb18c8e.png

Opublikowano

Dzieki Panowie za pomoc :)

Ogarniacie moze tez opcje z tipem ? 

Nieda sie zamontowac grzybka pod fabryczna rure od, filtra ? Wsadzajac np sztywna rure na polaczenie ? Czy aby byl grzybek to musi byc tip ? Ew jak te tipy od fmica niebieskie ?

Opublikowano
21 godzin temu, daglas napisał:

Dzieki Panowie za pomoc :)

Ogarniacie moze tez opcje z tipem ? 

Nieda sie zamontowac grzybka pod fabryczna rure od, filtra ? Wsadzajac np sztywna rure na polaczenie ? Czy aby byl grzybek to musi byc tip ? Ew jak te tipy od fmica niebieskie ?

nie montuj żadnego stożka bo to nic nie da u mnie 4 gramy dało na przepływce przy teście bez filtra. Załóż tip z nierdzewki i już masz 20 gr na przepływie i do tego mozesz wkładke pipercross lub k&N to też z 4 gramy da ale ogólnie filtr mało zmienia tylko syczy jak puszczasz gaz na początku fajnie ale potem sie znudzi i bd chciał do serii wrócic

https://www.olx.pl/oferta/tip-sztywny-dolot-1-8t-a4-a6-passat-CID5-IDk43yV.html#6be03cf994 ja brałem u tego sprzedawcy polecam dobra jakość

Edytowane przez tomekp94

Opublikowano

albo zwykły filtr i waksbox, puche zawsze można dokupić jak się znudzi.

Opublikowano

Ma ktoś jakieś zdjecia tego zestawu od fmic jak to siedzi na aucie ? Duzo przerobek ? Co z gniazdem na map sensor ?

Opublikowano
W dniu 25.10.2017 o 18:08, tomekp94 napisał:

nie montuj żadnego stożka bo to nic nie da u mnie 4 gramy dało na przepływce przy teście bez filtra. Załóż tip z nierdzewki i już masz 20 gr na przepływie i do tego mozesz wkładke pipercross lub k&N to też z 4 gramy da ale ogólnie filtr mało zmienia tylko syczy jak puszczasz gaz na początku fajnie ale potem sie znudzi i bd chciał do serii wrócic

https://www.olx.pl/oferta/tip-sztywny-dolot-1-8t-a4-a6-passat-CID5-IDk43yV.html#6be03cf994 ja brałem u tego sprzedawcy polecam dobra jakość

Pamietasz jaka srednice zewnetrzna ma przeplywka ? Bo rozumiem ze ten sprzedawca dodaje lacznik gumowy zeby polaczyc tipa z przeplywka a dalej chcialbym wiedziec na jaka srednice filtr