Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

FMIC 180mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zestaw z fmic.pl do bexa b6 pasuje po montazu rury dv z bfb . Trzeba podciac belke i zderzak trochę ale cena za to za wysoka, bo w zestawie jest kolano 90 st L . Kolanko 90 st równoramienne te 2 sr 51 mm, 2 laczniki 45 st 57 na 51 mm . 1 lacznik 35 st chyba ,63 na 51 mm ten do przepustnicy bardziej by pasowal 45 stopni

20171028_155909.jpg

20171028_155900.jpg

20171028_155849.jpg

Opublikowano
16 minut temu, tomekp94 napisał:

Zestaw z fmic.pl do bexa b6 pasuje po montazu rury dv z bfb . Trzeba podciac belke i zderzak trochę ale cena za to za wysoka, bo w zestawie jest kolano 90 st L . Kolanko 90 st równoramienne te 2 sr 51 mm, 2 laczniki 45 st 57 na 51 mm . 1 lacznik 35 st chyba ,63 na 51 mm ten do przepustnicy bardziej by pasowal 45 stopni

20171028_155909.jpg

20171028_155900.jpg

20171028_155849.jpg

A nie da sie troszke nizej zamontowac zeby nie ciac belki ? Ogolnie zadowolony jestes ? Polecasz ?

Opublikowano
14 godzin temu, daglas napisał:

A nie da sie troszke nizej zamontowac zeby nie ciac belki ? Ogolnie zadowolony jestes ? Polecasz moze jak by zderzak pociaac mocniej by sie dalo bo nizej to trzeba do przodu z 3 cm bo przylacze klimy przeszkadza u mnie zderzak zwykly jest moze e s line sie da w tej cenie bardzo wyboru nie ma

Opublikowano

Panowie a gdzie montujecie chłodnicę od wspomagania 

Opublikowano
Godzinę temu, greg2505 napisał:

Panowie a gdzie montujecie chłodnicę od wspomagania 

odsunąłem ją i przymocowałem do mocowania FMIC

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

uważaj na te opaski, rury z fmic.pl są bardzo słabe i mają małe garby , poddają się, robisz jajko a opaska sama z siebie słabo trzyma.

jak na taki szajs cena jest bardzo wysoka.

Opublikowano
W dniu 18.11.2017 o 22:23, marcin4x4 napisał:

uważaj na te opaski, rury z fmic.pl są bardzo słabe i mają małe garby , poddają się, robisz jajko a opaska sama z siebie słabo trzyma.

jak na taki szajs cena jest bardzo wysoka.

opaski dałem w większości ori te z fmica nie pasowały garb duży jest tylko okrągły a nie stożek jak w serii ale narazie trzyma 

wie ktoś może czy da sie tego fmica niżej zamontować ? bo mi wychodzi że żeby niżej był to trzeba kratki centralne i boczne wywalić i zderzak więcej podciąć bo niżej to trzeba fmica do przodu bo przewód klimy przeszkadza. Na dole mam jeszcze miejsce fmic sięga do końca centralnej kratki

Edytowane przez tomekp94

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam fmic potrzebuje zamontować go lecz nie moge znaleść żadnego zestawu mam rury i kolanka ale o średnicy takiej jak fabryczna czy jest sens je montować czy szukać czegoś wiekszego ?

Opublikowano

Prosze o jakas odpowiedz czy srednica 45mm wew wystarczy do ok 220 230 km

Opublikowano

51 szukaj

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam.

mam pytanie do ekspertów. 

najlepiej by było jakby wypowiedział się ktoś kto montował FMIC'a w AVF"ie z webastem pionowym

mam AVF'a, webasto pionowe. ori intercooler mi nie wchodzi tak jak powinien.

przymierzam się do FMIC wys. 140 aby nic nie ciąć.

rozumiem, iż w przypadku AVF'a brać FMIC'a bez gniazda map sensora czy się mylę ... ??

czy orurowanie nie będzie kolidowało z webastem pionowym ?? 

myślałem o IC prawym ale wolałbym FMIC'a

ma m w zasadzie uziemione auto więc zależy mi na szybkiej i konkretnej odpowiedzi.

z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Edytowane przez oloxx

Opublikowano

Rób 57 albo 63

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Panowie.

Przymierzam się do montażu FMIC, lecz waham się co do wysokości intercoolera, bo są jakieś nowego typu z gęściej ułożonymi lamelkami i ponoć lepiej chłodzi np:

http://allegro.pl/intercooler-chlodnica-fmic-550x140x65mm-promocja-i6684106804.html

Montował ktoś taki? Wiadomo ze mniejszy prościej w montażu ale czy to wystarczy? Czy odrazu szukać 180 wysoki?

Opublikowano
23 godziny temu, Liss napisał:

Witam Panowie.

Przymierzam się do montażu FMIC, lecz waham się co do wysokości intercoolera, bo są jakieś nowego typu z gęściej ułożonymi lamelkami i ponoć lepiej chłodzi np:

http://allegro.pl/intercooler-chlodnica-fmic-550x140x65mm-promocja-i6684106804.html

Montował ktoś taki? Wiadomo ze mniejszy prościej w montażu ale czy to wystarczy? Czy odrazu szukać 180 wysoki?

Bierz bezposrednio z fmic.pl . A co do rozmiaru to jaka moc ma on obslugiwac docelowo?

Opublikowano

Coś około 200-220. Link jest przykładowy nie koniecznie chodzi mi o ten, w fmic.pl też mają takie i ciekaw jestem czy faktycznie można pokusić się o mniejszy a będzie równie wydajny.

Edytowane przez Liss
Dopisek

Opublikowano

jak to jest max jaki planujesz to wkladaj 550x140x65 i bedzie i tak z zapasem jeszcze :)

Opublikowano

No to ok, dzięki bardzo ?

Opublikowano

jak to jest max jaki planujesz to wkladaj 550x140x65 i bedzie i tak z zapasem jeszcze :)

A 550 x 180 x 65  dla mocy 250-260 kM wystarczy, czy kupować 550 x 23 x 65 ?

Opublikowano

starczy, ja u siebie mam 550x180x65 przy 300 z hakiem, narazie ogarnia. Jeszcze zobacze jak sie sprawuje w konkretne upaly w lato :)

Opublikowano

ten zestaw z fmic.pl 180x65 da sie zamontować wlotami do góry w zwykłym zderzaku a4 b6, na styk ale wchodzi i wtedy mamy całą powierzchnie chłodzoną tylko trzeba troche na gorąco podgiąć dół zderzaka żeby mocowania weszły i belki mniej trzeba podciąc niż przy montażu wlotami do dołu