Kasprzyk Michał Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Witam, jestem nowy, proszę o wyrozumiałość. Mam problem z diagnozą, mechanicy też. Rzecz w tym, że prędkościomierz raz działa, raz nie działa. Obrotomierz, wskaźnik ciśnienia, licznik godzina itp działa, tylko prędkościomierz. Jeden mechanik stwierdzil, że wtyczk ado wymiany ( nie możliwe skoro działa licznik ) drugi mechanik stwierdził, że cała płyta do wymiany ( ale reszta działa ) . Co uważacie? Pozdrawiam.
marcin_franz Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Prawdopodobnie masz licznik jaegera, a one mają to do siebie, że lubią się psuć. Jak sięnaprawi jedno, to zaraz padnie coś innego, po prostu ten typ tak ma. Może wystarczy wymienić silniczek prędkościomierza i będzie działać, ale to loteria. Jak możesz to wrzuć zdjęcie przodu licznika, będziemy wiedzieć jaki masz typ. Może być też uszkodzony czujnik prędkości, ale to rzadszy przypadek. Edytowane 4 Czerwca 2016 przez marcin_franz
Kasprzyk Michał Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) zdjęcie licznika: https://zapodaj.net/e9260835ac10b.jpg.html Edytowane 4 Czerwca 2016 przez Kasprzyk Michał
marcin_franz Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Tak jak myślałem. Masz licznik jaegera. Możesz spróbować wymiany silniczka w liczniku, ale to wcale nie musi być przyczyną. Najlepiej jakbyś wymienił cały licznik na vdo.
Kasprzyk Michał Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2016 Tak jak myślałem. Masz licznik jaegera. Możesz spróbować wymiany silniczka w liczniku, ale to wcale nie musi być przyczyną. Najlepiej jakbyś wymienił cały licznik na vdo. Drogo by to kosztowało? a co z imobiliserem? gdzie cos takiego znajde?
marcin_franz Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Silniczek: http://allegro.pl/silniczek-licznika-citroen-c5-peugeot-206-jaeger-i5584447002.html Licznik to różnie, od razu możesz sobie założyć pełny fis (100-300zł), jest o tym temat na forum. Immo koduje się kablem, tylko Ty u siebie masz immo3, więc trzeba będzie sczytać pin z obecnego licznika
YoGi1984 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Mialem to samo tylko ze w ADR, raz mi dzialal licznik raz nie, czasami dzialal i w czasie jazdy przestawal spadal do 0, U mnie okazalo sie ze jest to czujnik w skrzyni biegow, byl lekko przetarty i dostawal sie olej i wariowal. Wymienilem na nowy juz z po roku temu i jak narazie brak problemow z predkosciomierzem:)
Kasprzyk Michał Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2016 Mialem to samo tylko ze w ADR, raz mi dzialal licznik raz nie, czasami dzialal i w czasie jazdy przestawal spadal do 0, U mnie okazalo sie ze jest to czujnik w skrzyni biegow, byl lekko przetarty i dostawal sie olej i wariowal. Wymienilem na nowy juz z po roku temu i jak narazie brak problemow z predkosciomierzem:) Witaj. A czy licznik działał, nabijał kilometry? Silniczek: http://allegro.pl/silniczek-licznika-citroen-c5-peugeot-206-jaeger-i5584447002.html Licznik to różnie, od razu możesz sobie założyć pełny fis (100-300zł), jest o tym temat na forum. Immo koduje się kablem, tylko Ty u siebie masz immo3, więc trzeba będzie sczytać pin z obecnego licznika Silniczek w podobnej cenie co caly licznik. Jak można dokładnie sprawdzić przyczynę? Czy elektromechanik powinien znaleźć usterkę? a co myslicie o: http://www.gumtree.pl/a-mechanika-auto-skup-pomoc-drogowa/poznan/naprawa-licznikow-audi-fis-poznan/1001295372830910476391709 ??
Banan Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Jak usłyszysz cenę za taką naprawę to....z tego co się orientuję to koło 400-600 zł ludzie płacą za reanimację jeagera
Kasprzyk Michał Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2016 Nie naprawiaj ich tylko zmień na vdo Rzecz w tym, że nie znam się na tym, ani nie wiem kto mógłby coś takiego zrobic ;/
Kasprzyk Michał Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2016 Nie naprawiaj ich tylko zmień na vdo Zajmujesz sie tym? Ile czasu by tobie to zajęło? i Jaki koszt? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi