Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem przy odpalaniu Audi A4 tdi. Bez roznicy czy cieply czy zimny trzeba dlugo krecic.Długo to moze tez zle slowo ale napewno dłuzej niz powinno byc prosze o porady swiece sa dobre. Jak zgasze i odrazu chce zapalic ponownie tez wystepuje ten problem.

Opublikowano

Podepnij Vaga i sprawdź:

1. Błędy

2. Kąt synchronizacji

Opublikowano

czy to może być cos poważnego?? cos innego?? dostęp do komputera będę miał za 2 tygodnie z góry dzięki:) pozdrawiam

Opublikowano

Kiedy ostatnio zmieniałeś filtry (powietrza, paliwa)?

Opublikowano

sprawdzić filtry,świece żarowe ... kolega nike21 po wymianie świec odpalał od dotknięcia :gwizdanie:

Opublikowano

też mam ten problem i świece są ok mam nowe a ma A4 1,9TDi AHU, nie wazne czy silnik ciepły czy zimny ciezko pali :confused4:. ponoc czujnik temp silnika. gdy bedzie nie sprawny to nie beda grzały świece, ale nie wiem czy to prawda,fakt gdy podłaczyłem tedisia pod vaga a silnik był zimny to na kompie pokazywało że jest goracy, wiec zaczne od wymiany czujnika. :mysli:a jak nie pomorze to sprawdze kąt wtrysku. :naughty:

Opublikowano

przyjrzyj sie aku. gdy jest slaby- w trakcie krecenia napiecie spada ponizej wartosci przy ktorej ECU - komputer sterujacy pracuje poprawnie.

oczywiscie VAG, jezeli nie masz VAG-a to chociaz zmierz napiecie na akumulatorze w trakcie uruchamiania silnika.

poza tym takie objawy moga swiadczyc o uszkodzeniu czujnika Halla G40. ale to juz wykaze VAG... bledy oraz pozycja 4 grupy 004