Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B6 AVANTador S4/LINE GTB 2260VZK 19' Pompei S5 STYLING 132 BIX INTEMO Koito Q5 continue by KoJ@K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po głębi ostrości widac:good:

Opublikowano

Rozważam też 35mm i nie wiem którą wybrać :eusathink:

Opublikowano

35 bardziej uniwersalna, wiecej widac, 50mm troszke bardziej wasko ale tu tez duzo zalezy od Twoich preferencji

Opublikowano

Jak widać preferencji nie ma zbyt wiele, w sumie to nawet żadnych :decayed: no ale nie da się wiedzieć i umieć wszystkiego od razu :wink: czyli sugerujesz, że bardziej by mi przypasiło takie 35mm ? :eusathink:

Opublikowano (edytowane)

Wiesz co Mateusz 35mm ma poprostu wiekszy kat widzenia co daje nam to że nie trzeba jak to mowia przesuwac ścian żeby zrobic fotkę, np w pomieszczeniu mozna zrobic obietywem 35mm fotke całej sylewetki a 50mm niekoniecznie i tzreba bedzie dalej odejśc a nie zawsze starczy miejsca zeby odejsc czy przyblizyć ale przez to ze obiektyw 50mm jest bardziej waski daje nam mega fajny bokeh, ja uzywam 50mm f 1.8 i bardzo sobie chwale go za jakosc i rozmycie tła, mimo że no jest weższy niz 35mm. Dlatego własnie jest bardziej uniwersalny 35mm bo wiecej widac.

katy_widzenia_2.jpg

Edytowane przez FroS-t
Opublikowano

Powiem Ci z własnego doświadczenia (mam działalność fotograficzna i cykam przede wszystkim na weselach). Pracuje na stalkach od Sigma Art 35 mm, 50 mm i 85 mm podpiętych pod pełną klatkę. Jak robiłem ostatnio zdjęcia swojego samochodu żeby przetestować obiektywy to na 35 mm najlepiej się pstrykało tego typu zdjęcia [emoji108] Jest szerzej przez co więcej szczegółów można uchwycić. Jakbym był na Twoim miejscu i zastanawiał się miedzy 35 mm a 50 mm to wziąłbym właśnie ten pierwszy. Także bierz 35 mm, nie będziesz żałować [emoji16][emoji16]

Btw.

Co za żarówki masz w DRL? One dają białe światło, tak? Na 30% mocy u Ciebie hulają i dobrze widać że się świecą? [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

A miałem pisać jakiś czas temu, że tył mógłby w końcu bardziej siąść ;) brakuje mi fotek tego typu co u Ciebie... jest elegancko :)

Opublikowano

Dzięki Panowie fotografiści :drinks: w takim razie będę się rozglądał jednak za 35mm, a może macie jakiś do sprzedania, lub możecie coś konkretnego polecić :eusathink:

Kaman - te światła na zdjęciach to postojówki, nie DRL :wink: ja nie mam dziennych w długich, tylko w halo :cool1:

Dojechaly wczoraj dystanse na tył 5mm z centrowaniem :whistling:

HEFvpo3.jpg

sLPMxLL.jpg

Opublikowano

Jak masz możliwość to zobacz sobie i 35 i 50, jaka jest różnica i co ci bardziej pasi, ja swoją 50mm F1.8 za nieduże pieniądze wyrwałem dlatego brałem, a jakość jest naprawdę dobra wiec jak miałbyś gdzieś możliwość za stosunkowe nie duże pieniążki kupić 50mm to myśle ze tez warto.....

I jak z tym dystansem daj inne fotki przed i po, może tez bym założył kurde, nic nie obciera? Bo koła i opony te same mamy.....

Opublikowano

Teraz bedzie drecccc....[emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Mati długo już masz te czarne znaczki s-line na drzwiach? Jak z ich jakością i  gdzie je dorwales?  

Edytowane przez Norbas
Opublikowano
49 minut temu, KoJ@K napisał:

Dzięki Panowie fotografiści :drinks: w takim razie będę się rozglądał jednak za 35mm, a może macie jakiś do sprzedania, lub możecie coś konkretnego polecić :eusathink:

Kaman - te światła na zdjęciach to postojówki, nie DRL :wink: ja nie mam dziennych w długich, tylko w halo :cool1:

(...)

Mistrzu zależy od budżetu. Ja pracuję na Nikonach D610 i D750 + wyżej wspomniane Sigmy Art. Ale wątpię żebyś chciał wydać ponad 10 tyś na aparat i obiektyw :decayed: Jaką masz aktualnie puszkę?

Mój błąd, mogłem przyjrzeć się lepiej że to postojówki :decayed: Na nic już z moim wzrokiem :grin:

Opublikowano

Nie nie, narazie nic nie obciera, nie wiem jak przy 4 osobach bedzie, ale mysle, ze moze bedzie okej :wink: narazie na szybko z rana przed robotą po 5 zalozylem jeden, zeby zobaczyc, jak to wyglada, pozniej bede zakladal drugą strone to postaram się pstryknąc mniej więcej z tego samego kąta fotki przed i po :cool1:

Nie no 10 tysi nie bede wydawal, bo ja nie bede tym zarabial, tylko tak dla siebie, jak gdzies na wakacje pojedziemy, Córci coś popstrykać, no i auto czasem, więc raczej coś takiego budżetowego np do 1000zl ... Aparat to Nikon D5100. 

Czarne znaczki nie pamietam od kiedy mam, trzeba by zerknąć w temacie wtedy co mi zayebali te ori. Kupilem je za 30zl 2szt, koleś nie daleko mnie akurat miał takie i powiem Ci, że nawet nawet się trzymają. Na ali też je chyba kiedyś widziałem za grosze. 

Opublikowano

Mateusz we sobie 35mm albo 50mm , 35 mm troszkę lepszy bo szerszy kat widzenia, bardziej uniwersalny jak już było mówione, ja za swoją 50mm  dałem niecałe 600zl i to dobry obiektyw, przy F1.8 na jednym i drugim już fajna glebie uzyskasz i napewno będziesz zadowolony, z reszta te co teraz wrzuciłeś już widzisz jaka fajna jest jakość, także ja bym celował w jeden z tych, jaki nie wybierzesz myśle ze będziesz zadowolony i nie zbankrutujesz:wink4:

Opublikowano

Ta 50mm mi jak najbardziej odpowiada, ale robiąc wczoraj fotki brakowalo mi troche "szerszych ujęć"  z tej samej odległości. Jakbyście widzieli gdzieś jakieś ciekawe ogloszenia z 35mm to dajcie znać :cool1:

Teraz jeszcze kwestia pocwiczenia,  zakumania parametrów i robienia fotek w Manualu ... :zdjecie:

Opublikowano

Trzeba zgłośic i założyć nowy wątek :whistling::decayed:

Opublikowano

Najlepiej na jakims forum slubnym,bo cos mi sie wydaje,ze sie Kojus tak w temat wkrecil,ze po weselach bedzie z nowym aparatem biegal i zarobkowo focil![emoji28] No i furą dorobi jako auto do slubu!Pierwsze zdjecia auta do portfolio juz ma![emoji6]

Opublikowano

Ja swój w EuroRtvAgd kupiłem, czasem warto spojrzeć i masz nowy z gwarancja, kilka rat po 100 zł i tyle, No z 50mm więcej się nabiegasz bo węższy ale ja się przyzwyczaiłem , czasem nogi bolą ale co zrobic:decayed: od gwintu tez serce boli jak nie można wjechać tam gdzie reszta aut:decayed: większość robie 50mm, zacznij w RAW pstrykać a nie jpeg na początek :wink4:

Opublikowano

Przyszła nakładka w pikowanej skórce z czarną nicią i ambiente, żeby wyrzeźbić w tylnej lampce,

Teraz będę mógł bezpiecznie jeździć na ręcznym :jerk::kox:

YJJnEEt.jpg

FMeQ5JY.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...