Flyer Opublikowano 13 Grudnia 2008 Opublikowano 13 Grudnia 2008 A czy czujnik z przodu lusterka nie jest czasem czujnikiem deszczu ?! bo mi się zawsze tak wydawało Czujnik deszczu jest miedzy lusterkiem, a szyba (doslownie). "Wyczuwa" uderzajace o szybe krople.
H4mm3R Opublikowano 13 Grudnia 2008 Opublikowano 13 Grudnia 2008 A czy czujnik z przodu lusterka nie jest czasem czujnikiem deszczu ?! bo mi się zawsze tak wydawało Czujnik deszczu jest miedzy lusterkiem, a szyba (doslownie). "Wyczuwa" uderzajace o szybe krople. O ten właśnie mi chodziło Bo on również znajduje się na uchwycie do którego jest przymocowane lusterko.
Cineksik Opublikowano 14 Grudnia 2008 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Dla zainteresowanych, nasz klubowicz sprzedaje takie lustro: http://www.allegro.pl/item503430999_audi_a3_a4_a6_lusterko_fotochromatyczne.html
mk4 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2008 koledzy.. może ktoś ma pojęcie jaki numer ma wtyczka jaka potrzebna jest do dołączenia tego lusterka (chodzi mi od strony samochodu wtyk do lusterka)
boberek Opublikowano 15 Grudnia 2008 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Rozbiore komus na spocie jutro i zobacze
mk4 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2008 jak dobrze myślę to oto chodzi numer : 8E0 971 833 (6 styków) (nazwa: oprawka wtyczki ze styk.płask. krociec łączący lusterko wewnętrzne przyciemniane automatycznie)
gaciu Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Krociec to tylko krociec. Trzeba jeszcze kable pociągnąć...
boberek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 no ja elektrykiem nie jestem i sie nie znam ja musze widziec jak ktos ma podałczone inaczej tego nie zrobie
AndyN Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Pytanie czy do tego lusterka dochodzi tylko zasilanie czy może jeszcze jakieś inne kable. Sygnałowe?
boberek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Pytanie czy do tego lusterka dochodzi tylko zasilanie czy może jeszcze jakieś inne kable. Sygnałowe? tez dobre pytanie
mk4 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2008 moim zdaniem na pewno, w końcu, w lusterku są 4 kabelki (wtyki), wiec pewnie tez współgra z przyciemnianiem lusterek bocznych (jak to pisali w tym temacie)
boberek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 ale nie w każdym jest ze są boczne lusterka Adaho ma sciemniające a nie ma bocznych fotochromatycznych dzis u niego rozbiore
mk4 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2008 ale nie w każdym jest ze są boczne lusterka Adaho ma sciemniające a nie ma bocznych fotochromatycznych dzis u niego rozbiore i udało się coś ustalić w tym kierunku?
boberek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 d*pa kable idą pod podsufitka schodzą gdzies na dół tylko tyle
pre_pl Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 kable (2) idą gdzieś w okolice kolan kierowcy, jak jest oryginał to zdaje się do bordnetza (central electronics). Pozostałe dwa powinny iść do lusterek bocznych.
boberek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 chyba znalazłem rozwiązanie problemu http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p311_Auto-Dimming-Interior-Mirror---Harness.html
mk4 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2008 dokładnie... czyli one już maja przygotowane wyjścia na prawe/lewe lusterko... no nic lusterko mam tylko teraz czas i zakladam pozdro
alex181266 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 -------------------------------------------------------------------------------- dokładnie... czyli one już maja przygotowane wyjścia na prawe/lewe lusterko... no nic lusterko mam tylko teraz czas i zakladam pozdro masz lusterko z czujnikiem deszczu? chyba znalazłem rozwiązanie problemu http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p311_Auto-Dimming-Interior-Mirror---Harness.html czy ta instalacja ogarnie temat czujnika deszczu?
pre_pl Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 czujnik deszczu to na bank będzie wymiana właśnie bordnetza, macie zapewne lowline wersję.... Przy wymianie bordnetza można się już też pokusić na zrobienie sobie DRLi Ten kabelek nie ogarnie tego
Rekomendowane odpowiedzi