Stichy Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Troszke odgrzeje kotleta Potrzebuje malej porady - w srode policja przywiozla zdjecie z fotoradaru,przekroczylem predkosc na autostradzie :gwizdanie: i mandat 200zl ( poczatek autostrady A4 jadac do Krakowa - Bochnia cos mi swita) Do wykroczenia doszlo 10 sierpnia br, ja jestem za granica i siostra rozmawiala z nimi - pokazali jej zdjecie, ale nie dali i powiedzieli ze ona moze zaplacic za mnie, jesli nie to mnie deportuja Odrazu mowie ze nie uchylam sie od zaplacenia, ale chyba musza jakos skontaktowac sie ze mna - pisemnie czy jak Jak mowicie - powiedziec siostrze aby zaplacila czy poczekac do nowego roku tak aby mniejsza premia byla Jakie sa ogolne zasady, przyjaz planuje dopiero na wakacje i wtedy moge sie zglosic na komende :gwizdanie:
Dev Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 jezeli nie pracujesz w Polsce, nie masz konta, ani nie rozliczasz sie z fiskusem to moga Cie w d.... pocałowac ale musisz czekac 3 lata aby sie to przedawniło[br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 11:15_________________________________________________ Witam klubowiczów, otóż mam pewien problem, zrobiono mi zdjątko "foto radar" przekroczenie prędkosci 90/na50tce było to w lipcu od 2 msc strazik miejski wydzwania/zdobył tel od mojego sąsiada bo mnie nie ma w domu jestem czesto na wyjazdach,/ żebym przyjechał wyjasnic okolicznosci,pojechałem na straż miejską w celu wyjaśnienia i obejrzenie zdjęcia, widać auto nr rejestracyjne a twarz mało wyrazna, powiedziałem że nie wiem kto w tym momencie kierował autem itp, sporzadził protokół i powiedział że i tak właściciel samochodu będzie musiał zapłacić a włąscicieli jest dwóch i że sie nie przyznaje. Mineło pare dni i straz miejska wydzwania a ostatnio nawiedzili mnie w domu ten sam dupek/nie było mnie w domu żona rozmawiała/żebym to zapłacił /300zł/plus koszty manipulacyjne. Teraz pytanie płacić czy nie płacić straszył sądem że zapłace,kazałem mu to wysłac i mam to gdzies to wolą żebym zapłacił itp,ale jaki ma cel to jego nawiedzanie,przeciez to tylko mandat a nawiedzają mnie jak bym popełnił zbrodnie,dlaczego im tak zalezy?? kto mi to wyjasni bo już mnie denerwują pomału, czy spieszy im sie do końca roku czy jak?...dzieki pozdrawiam Kolego jeżeli zdjecie nie jest wyrazne to tez mogą Ci skoczyc nie przyznawaj sie do tego że to Ty i ze nie wiesz kto jest na tym foto ida na udre bo wiedzą że w sądzie nie wygraja tej sprawy i będa Cie nekac bo weszla ustawa która to reguluje straz miejska nie jest przedmiotem w sprawie policja sie tym nie przejmie bo: "....za mała szkodliwośc społeczna czynu..." i mają to w d.... zdjecie od tyły lub foto kierowcy nie wyrazne to do widzenia kolejna sprawa to taka że Ty nie możesz/musisz pod wpływem grozby (mandatu) ujawniac kierujacego definitywnie jest to zastraszanie - czyli straznik łamie prawo i możesz to fiutowi powiedziec w oczy jezeli chcesz to mam scan wyroku sądu RP, koledze zrobili foto nie przyznal sie kto prowadził i straz skierowała sprawe do sądu sąd oddalil sprawe i po temacie
grzes1150 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Jak mowicie - powiedziec siostrze aby zaplacila czy poczekac do nowego roku tak aby mniejsza premia byla I siostra ma za Ciebie podrobić podpis na druku :gwizdanie: Wrócisz to na spokojnie pomyślisz kto kierował
I r o Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 deportują za mandat :polew: co nie którzy przekraczają swoje kompetencje
krzysztof61 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 byl w tv pokazywany taki przypadek . sad nie ukaral wlasciciela pojazdu , sentencja byla taka ze nakladajacy mandat musi wskazac sprawce , jezeli ty nie pamietasz kto wtedy kierowal pojazdem to straz miejska musi znalezc sprawce ,
Rekomendowane odpowiedzi