Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Quattro 291HP/380Nm 1.8T S-Line,KW,HEBEL S4,19" 8,5J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bez sensu z tym silnikiem grzebać jak ma być swap, zwłaszcza że już jest ładnie porobiony ;)

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, davidlive napisał:

Pompa ob s4 b7 nie będzie pasowała. Pamietaj ze baj jest od b6. 

Z tego co dowiedziałem się to jest to ta sama pompa co i w b6 s4 więc powinna wejść,najwyżej będzie się coś kombinować.

Edytowane przez Mizur138

Opublikowano
  • Autor
W dniu 21.06.2018 o 08:19, cysiek18 napisał:

Dobrze jest kupić auto od kolegi z forum, :) w razie co powie co jest w aucie :D

Będziesz zmieniał turbo, ponownie stroił 1.8t a później wrzucisz 2.7 biturbo ? ?

2.7 bi turbo tak szybko nie wrzucę,za mało czasu jestem w Polsce żebym oddać auto i zrobić A potem pojeździć i posprawdzac wszystko. Dlatego aktualnie chce nowy program zrobić a co do turba to czymś muszę jeździć a moje już ma minimalne luzy więc też muszę coś z tym zrobić. A nie jeździć jak się całkiem rozpadnie A potem koszta będą większe..

Opublikowano
3 godziny temu, Mizur138 napisał:

2.7 bi turbo tak szybko nie wrzucę,za mało czasu jestem w Polsce żebym oddać auto i zrobić A potem pojeździć i posprawdzac wszystko. Dlatego aktualnie chce nowy program zrobić a co do turba to czymś muszę jeździć a moje już ma minimalne luzy więc też muszę coś z tym zrobić. A nie jeździć jak się całkiem rozpadnie A potem koszta będą większe..

A kto ci robił obecne turbo ?

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, cysiek18 napisał:

A kto ci robił obecne turbo ?

Byla robiona u TurboSpec

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Na Autku już położona świeżutka farba :d wiec z efektu jestem mega zadowolony :D 

Moze ktos z was bedzie wiedzial jak z nakładaniem powłoki ceramicznej na nowy lakier oraz wosku,słyszałem juz kilka wersji i proboje sie upewnic co i jak :D Czy trzeba czekac jakis czas od malowania zeby wykonac te zabiegi ? słyszałem ze 1 miesiac...

Edytowane przez Mizur138

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wkoncu Autko pomalowane a przy okazji szybki shoot oraz zamontowanie z Maxton-a listw bocznych,wiecej zdjec zrobie jak bedzie czas :D

37377448_1632117296914575_1560636805781389312_n.jpg

Opublikowano

Efektu w tym świetle nie widać, patrzac na to ze i przed malowaniem miales zadbany lakier ;)

Wrzuć cos jak bedzie pogoda ;)

Opublikowano

Nie chodzi mi o lakier a o caloksztalt - kozak woz :)

Opublikowano

no no ja tu widze niezłe cacko

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, HOLMATRO napisał:

Efektu w tym świetle nie widać, patrzac na to ze i przed malowaniem miales zadbany lakier ;)

Wrzuć cos jak bedzie pogoda ;)

Ciężko będzie tak stwierdzić bo każdy ma tam swoje mankamenty,ja chciałem przede wszystkim mieć nowy lakier i pozbyć się wad które były a teraz jest igła i jestem mega zadowolony. Jeszcze tyle rzeczy teraz do zamontowania. 

Opublikowano

Troche mnie martwi to ze listwy drzwiowe i przyokienne nie były ściągane do malowania, sam z tym teraz walczyłem po poprzednim malowaniu łuszczył sie lakier najpierw w szczelinach pod nimi a z czasem wykruszył sie poza szczelinami. Teraz przy malowaniu boku wycinalem wszystkie listwy możliwe i malowalem osobno. Ale bądź dobrej mysli, auto petarda, jeszcze 2,7biT i kino. 

Opublikowano
14 godzin temu, HOLMATRO napisał:

po poprzednim malowaniu łuszczył sie lakier najpierw w szczelinach pod nimi a z czasem wykruszył sie poza szczelinami. Teraz przy malowaniu boku wycinalem wszystkie listwy możliwe i malowalem osobno.

Miałem to samo ;) i powiedziałem lakiernikowi, że ja wszystko porozbieram sam, on miał tylko dobrze pomalować - co myślę, że mu się udało :)

Opublikowano
17 godzin temu, Mizur138 napisał:

Wkoncu Autko pomalowane a przy okazji szybki shoot oraz zamontowanie z Maxton-a listw bocznych,wiecej zdjec zrobie jak bedzie czas :D

37377448_1632117296914575_1560636805781389312_n.jpg

Na pierwszy rzut oka ładnie wyszło :thumbup1:

A jak lakier na lusterkach??? 

Podoba się????

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Adam87 napisał:

Na pierwszy rzut oka ładnie wyszło :thumbup1:

A jak lakier na lusterkach??? 

Podoba się????

Właśnie zapomniałem Adam ?

Lusterka wyszły extra,jestem bardzo zadowolony a kolor mi pasuj bardzo ? Lakier szedł aż z Norwegi więc dzięki Adam za ogarnięcie.

Zdjęć postaram się zrobić lepszych w następnym tyg. Bo ta fota jedna aby przy odebraniu auta i nie było czasu ?

Opublikowano

@Mizur138 co to za farba dokładnie? Satyna jak w oryginale ?

Opublikowano
43 minuty temu, Mizur138 napisał:

Właśnie zapomniałem Adam ?

Lusterka wyszły extra,jestem bardzo zadowolony a kolor mi pasuj bardzo ? Lakier szedł aż z Norwegi więc dzięki Adam za ogarnięcie.

Zdjęć postaram się zrobić lepszych w następnym tyg. Bo ta fota jedna aby przy odebraniu auta i nie było czasu ?

Cieszę się że podpasowało :good:

Czekam niecierpliwie na fotki :decayed:

Opublikowano
W dniu 6.07.2018 o 22:20, Mizur138 napisał:

Na Autku już położona świeżutka farba :d wiec z efektu jestem mega zadowolony :D 

Moze ktos z was bedzie wiedzial jak z nakładaniem powłoki ceramicznej na nowy lakier oraz wosku,słyszałem juz kilka wersji i proboje sie upewnic co i jak :D Czy trzeba czekac jakis czas od malowania zeby wykonac te zabiegi ? słyszałem ze 1 miesiac...

Sorry za jakosc :D

Nic nie nakładaj, lakier jeszcze posiada i za 1,5m zrobisz korektę i wtedy coś położysz. A za dwa lata wyjdzie ruda :grin:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 18.07.2018 o 16:13, HOLMATRO napisał:

@Mizur138 co to za farba dokładnie? Satyna jak w oryginale ?

Kod lakieru to LAP6

W dniu 18.07.2018 o 18:46, H4mm3R napisał:

Nic nie nakładaj, lakier jeszcze posiada i za 1,5m zrobisz korektę i wtedy coś położysz. A za dwa lata wyjdzie ruda :grin:

Oby jak tej rudej nie bylo hehe :D Dzieki za info przyda sie napewnpoo

Edytowane przez Mizur138

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wiec czas coś ujawnić po tak długim czasie bez żadnych modów itp ?Autko wróciło wiec z malowania,z którego jestem mega zadowolony,zostały poprawione niektóre elementy ponieważ wymagały poprawy i teraz już jest igiełka.

A z innych rzeczy które się pojawiły w Audi 

• - Stabilizator przód RS4 B7 
  • - System Bose Stage 1 
  • - Nakładki na pedały RS4 B7
  • - Zamontowanie dokładek bocznych do progów z Maxtonn Design w kolorze MAT

Na dniach zostaną wykonane czynności :

• - Wymiana Oleju LM SHT 5W40
  • - Filtr Oleju
  • Świece zapłonowe platynowe NGK nr PFR6Q
  • - Cewki Zapłonowe
  • - Wtryski z 525CC na 630CC
  • - Montaż Pompy Paliwa ORI S4
  • - Montaż SUBA z Mazdy 6

Tutaj tez kilka pytan do was. Po zamaontowaniu BOSE Stage 1 ( jak by ktos nie wiedział to wymiana samych glosnikow) niestety pojawil sie klopot bo sub tak zaczał ostro grac ze tylna połka mi tam skacze i pojawia sie nie przyjemny dzwiek,na obecna chwile calkiem go odłaczylem i tak jestem mega zadowlony ale musze cos z tym zrobic,czy ktos z osob tutaj majacy system BOSE w sedanie wie jak z tym sobie poradzic?

• Dodane lepsze zdjęcia :D

y4UMkvX.jpg4meXJZC.jpgPSve7IJ.jpgwKlWFwI.jpg1ZXxDoZ.jpgl52WwTC.jpgRkNZWum.jpg

Edytowane przez Mizur138