A4CCH Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam, wczoraj autkiem jezdziłem dość sporo nie robiło problemów, dziś rano chce je odpalić a tu miga Immobilizer i nie odpala o co chodzi ? Jakieś sugestie ?
marcin_franz Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Może pętla immo przy stacyjce. Najlepiej jak podłączysz kompa i sprawdzisz błędy.
A4CCH Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Poruszałem kluczykiem w stacyjce i gra, dziś tylko z 5-6 razy musiałem gasić i było ok, może ta kostka broi.
prezesik18 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Kostka stacyjki nie ma wpływu na immo. Jak nie łapie kluczyka próbuj go drugą stroną wsadzić, u mnie pomaga
karaluch8 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Później napiszę poradnik jak ja u siebie załatwiłem ten problem raz na zawsze. Prosty zabieg A jeszcze od tego momentu nie zdazylo mi się żeby immo nie zlapalo.
A4CCH Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Kostka stacyjki nie ma wpływu na immo. Jak nie łapie kluczyka próbuj go drugą stroną wsadzić, u mnie pomaga Ja czytałem właśnie że bardzo często niby ona jest przyczyną, jakaś mała na dwa piny.
prezesik18 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Mylisz pojęcia. Kostka mała na dwa piny to ma pętla od immobilizera i to w niej tkwi problem. Kostka stacyjki to całkiem inna część.
Wotek2 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Tu masz kolego link który rozwiąże twój problem mi pomogło i mam spokój zobacz na zdjęcie w tym temacie http://a4-klub.pl/index.php?/topic/345163-19-tdi-avf-odpala-i-zaraz-gasnie-mruga-kontrolka-swiec/ Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez Wotek2
A4CCH Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Dziękuje za zainteresowanie, po tym jednym numerze już nie wywinęła kolejnego, ale dla świętego spokoju dobiorę się do tego, spraye "kontakt" myślę że załatwią sprawę w B5 trzeba kiere zwalić ... Poddałem się, zrobi się lepsza pogoda to śrubokręt w imadło, palnik, spróbuję go wygiąć i może podejdzie do tych dwóch śrub za kierownicą
eaglent Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 facet jaki śrubokręt tam torx idzie, kup taki wygięty jak imbusy tyle, że torx i po sprawie
Rekomendowane odpowiedzi