frytas Opublikowano 13 Grudnia 2008 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Pytanko,na wolnych obrotach słabo grzeje co może być przyczyną dodam że parownik mam podpięty przed nagrzewnicą .
andrzej_1970 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zasyfiona lub zapowietrzona nagrzewnica.
frytas Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2008 Dzięki panowie ale wszystko jest tak jak powinno a dalej słabo grzeje....
nike21 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 i tylko na wolnych slabo grzeje?? hmm a z tego co ja wiem to reduktor powinien byc podlaczony rownolegle do ukladu chlodzenia... moze z tym masz cos nie tak? a zawsze tak miales czy od jakiegos czasu sie tak zrobilo?
frytas Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2008 i tylko na wolnych slabo grzeje?? hmm a z tego co ja wiem to reduktor powinien byc podlaczony rownolegle do ukladu chlodzenia... moze z tym masz cos nie tak? a zawsze tak miales czy od jakiegos czasu sie tak zrobilo? tak tylko na wolnych jak dostaje obroty to zaczyna grzać ale wydaje mi się że to nie to ciepło co powinno lecieć przy 90 stopniach,gaz założyłem na wiosnę więc tego nie sprawdzałem
jarecki36 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 kolego ja po założeniu instalacji gazowej miałem taki sam problem , zkryzowałem lekko wężyk idący do reduktora i jest lepiej , tylko z kryzowaniem to delikatnie żeby reduktor nie zamarzł
szogun0 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Jeszcze jedna odpowiedź to: uszkodzony wirnik pompy wody.
frytas Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2009 Jeszcze jedna odpowiedź to: uszkodzony wirnik pompy wody. Dziekuje panowie. . . A co do tego wirnika pompy czy nie przegrzewal by sie ???
franio Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 na pewno przez uszkodzoną pompę wody łapałby ogromne temperatury
frytas Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2009 na pewno przez uszkodzoną pompę wody łapałby ogromne temperatury no tak właśnie myślę gdyby to była pompa to grzał by się ,a trzyma 90 st. a może to być termostat ? może jest cały czas otwarty ? i gdzie znajduje się termostat w 2.4 30v?
Dev Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 termostat znajdziesz w ASO ale najpierw VAG-iem sprawdz jak sie nagrzewa silnik
szogun0 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 na pewno przez uszkodzoną pompę wody łapałby ogromne temperatury Nie. W przypadku, kiedy łopatki kręcą się na ośce, to na wolnych obrotach nie ma obiegu, natomiast po przegazowaniu jest wszystko prawie OK.
michuNS Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 upewnij sie ,że masz całkowicie odpowietrzony ukłan, smierdzi mi to zapowietrzeniem... :gwizdanie:
frytas Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2009 upewnij sie ,że masz całkowicie odpowietrzony ukłan, smierdzi mi to zapowietrzeniem... :gwizdanie: odpowietrzalismy kilka razy i raczej jestem pewny
michuNS Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 podepnij vag-a sprawdz temp na silniku i na zegarach.
adams78 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Skoro trzyma 90, to termostat masz sprawny. Zapowietrzony też nie jest - sam się nie zapowietrzył. Może pompa nawalać, ale zacznij od płukania układu i oczyszczenia nagrzewnicy - przy sprawnej powinno dawać gorącym powietrzem.
michuNS Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 90 na zegarach , nie jest odpowiednikiem 90 na silniku ..i nie chodzi tu o termostat..
Rekomendowane odpowiedzi