Gość Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Witam, ostatnio zauważyłem dziwny wyciek płynu z układu chłodzenia. Dlaczego dziwny? Ponieważ nie wywala całego płynu od razu tylko np. 50ml na dobę raz na jakiś czas. Ostatni raz wyciek miałem z trzy tygodnie temu, później był spokój i wczoraj znowu plama pod samochodem. Uzupełnienie płynu z reguły wynosi ok. 50 ml. Czy to może być jakiś zawór odpowietrzający? pozdrawiam
Karol Guzicki Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 z tego co mi wiadomo to nie ma tam zadnego zaworu ulatwiajacego odpowietrzanie. Typowo bolaczka dla silnikow 1.8 i 1.8t jest krociec z tylu glowicy zaraz przy scianie grodziowej
aiwer Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Dodam, że w zależności jak postawisz auto Chodzi tu po pochył przód/tył, lewo/prawo) płyn może wyciec lub nie
Gość Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 W moim przypadku sytuacja ma miejsce na równej powierzchni.
tomekp94 Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 kruciec z tyłu głowicy lub oringi w przewodach nagrzewnicy(szybkozłączki) i ta rura co wchodzi na króciec głowicy oringi jak ori to juz pewnie twarde i puszczają
Gość Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Prawdopodobnie winny jest króciec z tyłu głowicy. Czy macie może numer oryginalnej części do AVJ? Jest gdzieś na forum tutorial jak to samemu zrobić? Pozdrawiam
nomad999 Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Mam Podobny problem. Płyn wycieka z dziwną częstotliwością. A przy naciskaniu węża górnego od chłodnicy słyszeć syczenie powietrza gdzieś przy grodzi przy wężu do nagrzewnicy . Dostęp ciężki . Ma ktoś pomysł jak się do tego dobrać?
kaman5151 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Słuchajcie ja miałem lekko pęknięty zbiornik w miejscu gdzie wchodzi wtyczka od dołu pojemnika. Po wypięciu wtyczki wylewał się płyn. Odkręć mocowania od góry, podnieś zbiornik, odwróć do góry nogami i odepnij wtyczkę. Może znajdziesz przyczyny w tym miejscu co ja miałem.
Gość Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Króciec wymieniony i dalej cieknie. Wg. moich obserwacji gdzieś pod kolektorem ssącym. We wtorek się okaże co jest przyczyną.
bandyta928 Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 pompa wody albo kruciec termostatu
Gość Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 Wyszło, że winny był oring od termostatu - cokolwiek miało by to oznaczać
Rekomendowane odpowiedzi