H4mm3R Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Hammerek sprawdziłem u mnie... Nie nachodzi...proponuje zmienić naklejke na tylnej szybie z "Rotiform" na "Ratanstyle" Siemian nie upadła Ci czasem na głowę porcelana z tego Twojego butiku w sferze
KERCZI Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Wy nie jesteście do konca normalni
Arturoo Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Wy nie jesteście do konca normalni no co Ty ...
Polko_V Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Wy nie jesteście do konca normalni :polew::polew::polew::polew::polew:no Ty chyba se żarujesz:polew::polew::polew::polew::polew:
siemian Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 byłem wczoraj w sferze albo jak wolisz swerze i w meblowym zobaczyłem coś takiego... nie wiem czemu jakoś mi się z Twoim autkiem skojarzyło...:polew: no nie wiem czemu... :polew: ...naprawde nie wiem... :polew: ...ale już wiem że materiał na dekory w klerze kupowałeś
H4mm3R Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2013 siemian zajmij się czymś pożytecznym, np. popracuj nad swoją wagą, bo jeszcze za chudy jesteś a nie jakieś pierdy mi tutaj wklejasz, które cieszą tylko Arturka jak mu smska puścisz żeby tu zajrzał
siemian Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Pracuje pracuje ;-) jak bym jeździł tyle po mechaniorach co Ty to nie miał bym czasu na pielęgnacje mojego brzusia ;-P i przepraszam bardzo do nikogo smsow nie wysyłam...ratanie:grin:
Młody_drog Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 :polew: Strefa śmiechu do tego to jest pikuś
Arturoo Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 siemian zajmij się czymś pożytecznym, np. popracuj nad swoją wagą, bo jeszcze za chudy jesteś a nie jakieś pierdy mi tutaj wklejasz, które cieszą tylko Arturka jak mu smska puścisz żeby tu zajrzał 1) tak są rzeczy ,które mnie bawią jak czytam te Wasze "odbite, podkręcone piłki" 2) wysyła pw bądź maila 3) jeśli pisze/wkleja coś naprawdę fajnego to dzwoni 4) sms'a raz wysłał Andrzejowi i ...................ten kupił B8.........podejrzewam więc.........,że..... mi nie wyśle : ....aczkolwiek niczego dziś nie można być pewnym 5) co do gratów w aucie...sam wiesz ,że zawsze mówiłem ...grunt ,że właścicielowi sie podoba.......nigdy, nikomu nie wytykając tego co robi .... 6) sam zrobiłem nieraz partyzantkę i o tym bardzo dobrze wiem ....i nie tylko ja o tym wiem no ale sie przecież nie potne z tego powodu .....
KrzysiekSPI Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 hammer jak obszywales galke automata, to okleili ci na nowo guzik? Czy zostali po staremu? Bo ja teraz obszywalem galke i guzik mi 2x wciaglo i troche jest poniszcozny od roznych dziwnych narzedzi ktorymi probowalem go wyciagnac:). I sie zastanawiam czy obszywaja tak maly element bo jakis material skoropodobny moze to i nawet skora na nim jest.
H4mm3R Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Ja kupiłem pikowaną gałkę, tego guzika bym nie oklejał skórą
KrzysiekSPI Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 no ja mam obszyte ta perforowana skora ale ten guzik mnie irytuje bo jest poniszczony i szukam pomyslu jak tu go upiekszyc:)
Arturoo Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Pomaluj go dokładnie....nie będzie pogrubiony to będzie elastyczny przy zmienianiu przełożenia
H4mm3R Opublikowano 7 Września 2013 Autor Opublikowano 7 Września 2013 Mały update w temacie... żel mi się zrobiło że siemian wymienił, to postanowiłem nie być gorszy a tak poważnie zerwało mi śrubę mocującą napinacz paska rozrządu (podobno to wada fabryczna w tych silnikach), a że remontów mam już dość, zakupiłem nowy silnik. Wybór jest spory ale padło na silnik DI-D z Mitsubishi Grandis 2008r o kodzie BSY. Nowy silnik ma przebieg 68tysi i chyba jest to prawdziwy przebieg, bo pracuje dużo ciszej, pali lepiej i jest bardziej dynamiczny. Foty z aukcji Oczywiście przełożyłem pompę z 1.9TDI, bo ten silnik miał już wałki wyrównoważające. Po wymianie silnika przyszedł czas na jego odpalenie, o dziwo pojawił się problem, tak jakby coś dusiło silnik, dopiero po podniesieniu auta i ustawieniu lewarka zmiany biegów w pozycji N udało się odpalić auto ale kręciły się koła... Po rozmowie z Bart-S'em doszliśmy do wniosku że trzeba zrzucić skrzynię. Po jej otwarciu i oględzinach okazało się że skrzynia jest uszkodzona i remont jest nie opłacalny. To szukamy skrzynię... trochę tego jest i nie wiadomo na co się trafi, ale udało się. Skrzynia pochodzi z Audi A6 07r. 2.7TDI, podobno ma tylko 71tysi przebiegu. Oczywiście przed montażem została otwarta żeby sprawdzić jej faktyczny stan i wymienić podstawowe uszczelniacze, filtr oleju i ustawić sprzęgło. Skrzynia jest w bdb stanie, nic jej nie dolega. Na dodatek posiada już łańcuch nowego typu i wałek z zębatką posiadającą zabezpieczenie przed ukręceniem przez wysoki moment obrotowy. Krótko mówiąc skrzynia jest mocniejsza. Pierwsze co zauważyłem, to szybsza reakcja na gaz, brak wibracji na światłach przy wciśniętym pedale hamulca i prawie w ogóle nie czuć zmian ciśnienia w skrzyni jak zmieniam położenie lewarka np z R na D. Dzięki za profi montaż dla Piotrka, djim'a, Pawła od skrzyń i Bartka za cenne rady
sysek27 Opublikowano 7 Września 2013 Opublikowano 7 Września 2013 Dzisiaj słyszałem pracę nowej jednostki powiem, że naprawdę jest cicho
MARCIN607 Opublikowano 7 Września 2013 Opublikowano 7 Września 2013 KseroBoy A powaznie Tomek autko odmlodzone potężnie. BRAVO. Chciałbym u siebie silnik z prsebiegiem 70kkm.
Rekomendowane odpowiedzi