Ralen Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 w dół nie.. raczej do góry ją ciągnij. Najlepiej jakbyś miał dużą strzykawę
piotrsob1 Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Powiedział, że miał juz taki przypadek i polecił mi kupic dodatek do paliwa dokladnie to ,, Tunap 184 MICROLOGIC Diesel" podobno do czyszczenia DPF z sadzy i zalać to do ropy wybrać się na dluższy odcinek i pojechać na 3 tyś obrotów z 50km i powinno to się oczyścić. Jak myślicie co zrobić próbować tego środka tak jak radził czy jeździć tak tutaj i liczyć na to ze przejeździ ten okres i trasę do Polski ? Ktoś kiedyś tutaj na forum opisywał podobny środek, który dodany do paliwa całkiem skutecznie czyścił układ wydechowy z turbiną włącznie Jak nie kosztuje krocie to możesz z czystym sumieniem spróbować, a nóż widelec pomoże ? Tutaj trochę opisu preparatu: http://www.petrostar.pl/chemia/dodatki-do-paliwa/tunap/tunap-184-micrologic-diesel,p272521145 Edytowane 25 Września 2016 przez piotrsob1
bolo1500 Opublikowano 25 Września 2016 Autor Opublikowano 25 Września 2016 Dokładnie ten środek kazał mi wlać mechanik z Norwegii bo czyszczenia tu się nie podejmą. Tu od razu dają nowa turbine.Nie bawią się w czyszczenie. Wlal bym to ale boję się czy to bezpiecznie dla pompowtryskow jak myślicie?
cabanmat Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Widać spece po chu..u Czyszczenie turba jest tylko czyszczeniem z syfu... Dla nich wiadomo lepiej... bo mają mniej możliwości żeby popsuć... Tacy to są teraz mechanicy... a raczej "wymieniacze"
bolo1500 Opublikowano 25 Września 2016 Autor Opublikowano 25 Września 2016 To jest Norwegia a nie polska mają kasę to robią to jak spróbować ten środek do dpf tunap? Na wtryski nie ma przeciewskazań?
nik23 Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Z Dpf silniki są takźe w pd i jak dla tamtego silnika jest to i temu niema prawa zaszkodzić.
piotrsob1 Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 to jak spróbować ten środek do dpf tunap? Na wtryski nie ma przeciewskazań? Lej i nie pękaj, nic mu nie będzie, a doraźnie pomóc może , według mnie najlepiej na 1/3 zbiornika paliwa
Onyks Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) I jaki wynik tego zabiegu ? Wróciłeś bez przygód ? Znalazłem jeszcze coś takiego..... Próbował ktoś ? Co o tym myślicie ? Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez Onyks
Rekomendowane odpowiedzi