amokk Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Niedaleko mnie jest mnóstwo "szrotów" i tam znalazłem aż 4 dokładki PDC. Jedna sztuka z wyciętym otworem na hak za 80 zł, druga cała za 150 zł, a pozostałe razem ze zderzakiem za 200 zł. Ale niestety wszystkie dokładki PDC są do zderzaków po II lifcie. Przymierzałem je do swojego zderzaka po I lifcie i zatrzaski są zupełnie w innym miejscu, więc potrzebne rezanie. Znalezienie dokładki PDC do zderzaka po I lifcie to jest dopiero wyzwanie Ja chyba się zdecyduję na zakup w ASO (koszt 320 zł)...
Arturoo Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Hej Niedaleko mnie jest mnóstwo "szrotów" i tam znalazłem aż 4 dokładki PDC. Jedna sztuka z wyciętym otworem na hak za 80 zł, druga cała za 150 zł, a pozostałe razem ze zderzakiem za 200 zł. Chętnie taką dokładkę kupię ,daj mi jakieś namiary na PW do siebie. Pozdr.
tliner Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 witajcie, jestem nowym posiadaczem sedana z 1997 roku iu postanowiłem sobie założyć czujniki. Będę je montował w dokładce, ale pytanie moje jest, jak i gdzie przeciągnąć kable do bagażnika. Macie jakieś miejsce, gdzie? Zaznacza, że mam jeszcze butlę w kole. Jeśli macie zdjęcia to zapodajcie, jeśli możecie oraz to do jakich kabli podpiąć. z góry wielkie dzięki. PS> a4 rządzi - zakochałem sie w tym samochodzie hehe
zgredek27 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Sciagnij plastik z progu zaladunkowego (ten czarny po otwarciu klapy) po lewej stronie powinienes miec miejsce na przeciagniecie kabli przez gumową zaślepke.
tliner Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Sciagnij plastik z progu zaladunkowego (ten czarny po otwarciu klapy) po lewej stronie powinienes miec miejsce na przeciagniecie kabli przez gumową zaślepke. ooo widzisz i o to mi chodziło - tak zrobię. wielkie dzięki i pozdrawiam.
amokk Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Niedaleko mnie jest mnóstwo "szrotów" i tam znalazłem aż 4 dokładki PDC. Jedna sztuka z wyciętym otworem na hak za 80 zł, druga cała za 150 zł, a pozostałe razem ze zderzakiem za 200 zł. Ale niestety wszystkie dokładki PDC są do zderzaków po II lifcie. Przymierzałem je do swojego zderzaka po I lifcie i zatrzaski są zupełnie w innym miejscu, więc potrzebne rezanie. Znalezienie dokładki PDC do zderzaka po I lifcie to jest dopiero wyzwanie Ja chyba się zdecyduję na zakup w ASO (koszt 320 zł)... No i kupiłem w ASO za 320 zł i pasuje idealnie do zderzaka po I lifcie. Niedługo montaż do tego parktronica Phantom BS425 (wyświetlacz montowany z tyłu przy lampce podsufitki).[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2010, 19:59_________________________________________________Phantom BS425 doszedł... I od razu dylemat, bo w oryginalnej dokładce otwory mają średnicę 23 mm, a czujniki 20.5 mm (kołnierz czujników na 23 mm). Pozostało wiec dorobić dystanse 23/20.5mm, bo ciężko takie dokupić. Tulejki w dokładce na oryginalne czujniki maja ok. 40 mm długości, dystanse natomiast zrobiłem o długości 38 mm na ploterze. Oczywiście przez dystanse przechodzi otwór fi 12 mm na przewód i wtyczkę od czujnika. Dystanse zrobiłem z tarnamidu, twardego i elastycznego tworzywa. Jutro umieszczę zdjęcia jak to wygląda...
zgredek27 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 a w zwykla dokladke nie ma szans zamontowac czujnikow?
amokk Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 a w zwykla dokladke nie ma szans zamontowac czujnikow? Czujniki będą skierowane w dół i mogą przez to ciągle pokazywać przeszkodę. Można kombinować ze skośnymi pierścieniami... Poniżej obiecane zdjęcia z doróbki dystansów pod oryginalną dokładkę:
EnDrIu` Opublikowano 3 Lipca 2010 Opublikowano 3 Lipca 2010 Odświeżę kotleta. Mam w OOOO ori parktronic, natomiast nie moge z nim dojsc do porozumienia i chce go zamienic czyms innym, jaki zestaw byscie polecali? Mam hak Niestety linki do allegro w tym temacie sa dawno nieaktualnie
amokk Opublikowano 8 Lipca 2010 Opublikowano 8 Lipca 2010 a w zwykla dokladke nie ma szans zamontowac czujnikow? Czujniki będą skierowane w dół i mogą przez to ciągle pokazywać przeszkodę. Można kombinować ze skośnymi pierścieniami... Poniżej obiecane zdjęcia z doróbki dystansów pod oryginalną dokładkę: Poniżej na gotowo zamontowane czujniki w dokładce:
artim Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 mógłbyś mi podać nr części z etki dla modelu przed pierwszym liftem (95-99)? dzięki
amokk Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 8D0 807 521 G[br]Dopisany: 23 Lipiec 2010, 07:21_________________________________________________O oto efekt końcowy z którego jestem bardzo zadowolony zarówno pod względem praktycznym jak i wizualnym
Gość Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Panowie, któredy pociagnąć kable od czujników w sedanie ?
amokk Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Zdejmij zderzak to zobaczysz którędy. Linia otworów chyba ta sama.
kkk6969 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Sciagnij plastik z progu zaladunkowego (ten czarny po otwarciu klapy) po lewej stronie powinienes miec miejsce na przeciagniecie kabli przez gumową zaślepke. A podał by ktoś zdjęcie gdzie ta zaślepka bo ja u mnie patrzę i coś nie widzę.
audi007 Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 ładnie kolego ale teraz moda na kamerki cofania ;p pozdro
amokk Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Co kto woli... Mnie bardziej odpowiadają czujniki...
audi007 Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 ja mam w a6 pokaze fote niedlugo super sprawa
bidzio1 Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Witam a ja mam takie pytanie czy dokładka tylnego zderzaka różni się w sedanie i avancie ?? bo sam wygląd zderzaka jest trochę inny i zastanawia mnie sama dokładka...
amokk Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Witam a ja mam takie pytanie czy dokładka tylnego zderzaka różni się w sedanie i avancie ?? bo sam wygląd zderzaka jest trochę inny i zastanawia mnie sama dokładka... Nie różni się... Natomiast jest różnica mocowań w dokładkach po I lifcie (do 1998) i po II lifcie (od 1999). Te pierwsze ciężko znaleźć. Ja kupiłem w ASO za 320 zł.
Rekomendowane odpowiedzi