Brzeziak Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Siema wszystkim, na forum siedzę już jakiś czas i postanowiłem pokazać swojego sztrucla . Auto kupiłem od kumpla już jakieś dwa lata temu. Auto było już trochę porobione, a że tuning to choroba więc przeróbki trwają do dzisiaj. Nie będę pisał o rzeczach eksploatacyjnych typu oleje filtry, wachacze, hamulce itp. Przejdę od razu do rzeczy. Może najpierw opiszę co i jak a później przejdziemy do zdjęć : Auto: Audi A4 B5 Silnik: 1.9 TDi+ wirus (132ps) Rok: 1997, jak sie nie mylę ostatni mały lift? Wyposażenie: - Wspomaganie kierownicy - ABS - 4x jaśki - Elektryczne szyby i lusterka - Regulowana kierownica - Climatronic - Podgrzewane fotele - Alarm, centralny zamek z domykaniem i otwieraniem szyb - Halogeny - el. reg. świateł - Podgrzewane spryskiwacze - Skórzana kierownica - Pełny FIS - Lampki na tylnych słupkachMody zewnętrzne: - Gleba - Alu Rial Daytona Race 18, 8.5j z oponami 215/35. - Czarna ramka grilla - W zderzaku światła do jazdy dziennej Hella DRL - Smoked Front i wszystkie lampy black - Dokładka od po lifta (na nowym zderzaku) - Bagażnik dachowy THULE - Owiewka bagażnika dachowego własnej roboty Mody wewnątrz: - Kratki od po lifta - Gajer od turbo - Podłokietnik - Pod maską plastiki od podszybia i mała osłona od VR5 Mody mechaniczne: - Rozpórka przód góra i dół. - Gwint - Program robiony w ABT Tuning w niemcowni (Co ciekawe nawet w dowodzie mam 97kW co daje 132ps) Plany : - Gładki zderzak/ Zrobione - Nowy lakier na zderzakach, masce, i klapie tył/ Robi się - Lip na klape/ Zrobione - Nowe kierunkowskazy z przody - US Blinker - Klapa od US - Prawe duże lustro/ Zrobione - Bagażnik out/ Zrobione - Inne koło/ Zrobione - Radio RNS-D/ Zrobione - Nowe audio, już czeka cały zestaw TECa (czeka na założenie) - Wygłuszenie całej budy - Podświetlane klamki z a6 - El. szyby z tyłu - Jakieś kozackie welurkowe dywaniki - Zagięcie i konserwacja rantów z przodu/ Zrobione - Może ropórka tył, chociaż się zastanawiam bo mam ścianę z tyłu - Mody mechaniczne, ale to wyjdzie w praniu(fmic, turbo i kolektro AWX, itp, itd)/ Zbieram fanty - Niżej - Marzą mi się przednie fotele z RS4 B5 No to teraz jakieś fotki: Zaraz po kupnie(Audi było wtedy na AIR od mapeta, szczerze nie polecam) Potem w 2015 latałem w takim setupie: W 2016 wyglądał tak: No to tak z grubsza, audi mam zamiar potrzymać trochę dłużej . Temat bd aktualizował wraz ze zmianą mojej padaczki. Zachęcam do komentowania, pozytywnego i tego bardziej negatywnego. Bo to krytyka jest najbardziej konstruktywna . Edytowane 2 Marca 2017 przez Brzeziak
PiterA4 Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 ogolnie spoko ja sie doepie tylko do przyciemnionych lamp tylnych zalatuje młodocianym tuningiem a dlaczego nie polecasz aira od mapeta??
Brzeziak Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 ogolnie spoko ja sie doepie tylko do przyciemnionych lamp tylnych zalatuje młodocianym tuningiem a dlaczego nie polecasz aira od mapeta?? Zdaje sobie sprawe z tego że trochę tjunem wali, ale tak zrobione lampy fajnie mi się zgrywają z całą budą. A nie mam zamiaru ładować jakiś po liftowych, a ori w kolorze nie będzie mi do niczego pasować Co do AIRa, wykonanie żenada , podejście do klienta jeszcze gorsze, zero kontaktu z nimi, zero odpowiedzi. Nawet najmniejszej pomocy ze strony Mapeda nie mozna było uzyskać. Co do samego zawieszenia, nie szło go uszczelnić, 3 tygodnie próbowaliśmy i w końcu . Co 3-4 kilometry schodziło powietrze, po dwóch tygodniach kompresor wywalił kopyto, ogólnie żenada, ale to tylko moje zdanie Pewnie są i zadowoleni klienci, ja niestety do nich nie należę
PiterA4 Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 ori lampy by były duzo lepsze a co do aira to w szoku jestem ale w sumie jak pisałem do mapeta z byle jaką głupotą to nigdy nic niemiał
Brzeziak Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) ori lampy by były duzo lepsze a co do aira to w szoku jestem ale w sumie jak pisałem do mapeta z byle jaką głupotą to nigdy nic niemiał Może pokombinuje z lampami Odkopałem kilka fotek z kompa, myju myju Tutaj po woskowaniu+ detailer. Komora silnika I audio Edytowane 6 Listopada 2016 przez Brzeziak
paulus108 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Kojarzysz jak nazywa sie lakier Twojego auta?
PiterA4 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Kojarzysz jak nazywa sie lakier Twojego auta? brązowy
Brzeziak Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Opublikowano 26 Listopada 2016 Kojarzysz jak nazywa sie lakier Twojego auta? Mokka z tego co mi wiadomo, kod lakieru musiałbym w bagażniku sprawdzić. Zima nadchodzi ale działam W niedziele zrobiłem trase 600km, bez najmniejszego zarzutu. W poniedziałek ni z gruchy nie z pietrucha zaczęły parować szyby. Palec na szybe- tłusto, śmierdzi płynem chłodniczym i słodko w pysku. Szybka diagnoza, rozszczelniła się chłodniczka w nagrzewnicy. Zakup nowej i zaczynamy zabawe. Najpierw demontaż schowka, konsoli środkowej, licznika, kiry itp itd Potem decha out i odrazu okazało się że diagnoza trafna, widać gdzie leciało. Żeby nie było za wesoło to pękła mi lekko obudowa chłodniczki nagrzewnicy. Myślcie ze będzie to miało jakiś wpływ na nawiew i grzanie? Pospawam, uszczelnie i powinno być ok. Za jednym zamachem pobawie się i przełożę całą konsole i RNSd do mojego parcha. I tu pojawiły się pierwsze problemy, co z przyciskami? Kostki są inne, może ktoś poratuje radą? I ta sama sprawa z klimatronikiem, w po liftowym ma dodatkową wtyczkę więcej, ktoś wie od czego jest? Bo w starej tego nie mam. I tak sobie grzebie dziadka.
jacca90 Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Dodatkowa wtyczka w klimatroniku to chyba od podswietlenia [emoji14]
Brzeziak Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Dnia 27.11.2016 o 12:18, jacca90 napisał: Dodatkowa wtyczka w klimatroniku to chyba od podswietlenia Ta wtyczka to jednak od grzania szyby. Swap navi w 90% skończony. Można lecieć dalej z tematem Wymiana uszczelki pod miską olejową, króćca od odmy i kilku wahaczy, niestety mam tylko dwie fotki. Przymiarka 18 s line, ale jakoś mi nie podpasiło i wleci coś innego na sezon Nareszcie gładki zderzak. I wycieraczki od passka b5 fl, doszła również do mnie lotka od s4 b5, nie stety zdjęć nie posiadam. Od czwartku audinia juz u lakiernika a jutro lecę po nowe felgi na sezon, myślę że będzie spoko jak poskładam wszystko do kupy Edytowane 25 Lutego 2017 przez Brzeziak
chudy30 Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 ładny ten twój kolorek jak nic,wrzucaj foty jak poskładasz
Brzeziak Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 6 godzin temu, chudy30 napisał: ładny ten twój kolorek jak nic,wrzucaj foty jak poskładasz Dzięki, przy okazji dorabiania lakieru okazało się że to perła A tu nowe fele na sezon
robertjudi Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Dzięki, przy okazji dorabiania lakieru okazało się że to perła:kox: A tu nowe fele na sezon[emoji3] Chyba nie siądą
enczu Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Wódz przypadkiem nie miał takich samych albo bardzo podobnych na zime? Z tego co pamiętam siadło to mocno średnio..
chudy30 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 koło bardzo ciekawy wzór,wrzucaj na auto i pokazuj
Brzeziak Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Opublikowano 2 Marca 2017 Pany doradzcie jakie opony. Mam konfiguracje 8,5 i 9,5. I teraz są dwie opcje albo: 1. 205/35 i 215/35 2. 215/35 i 215/40 Którą byście polecili? Jak dam te niższe koło nie zmniejsZy mi sie optycznie?
Chris12 Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Fajny kolor auta, a felga taka sobie. :-) Ja dałbym opcję pierwszą opon.
Brzeziak Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Opublikowano 9 Marca 2017 Małe spy photo Szkoda tylko że nie dorwałem nigdzie tej klapy USa, no ale nic, polakieruje się ją później.
enczu Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Dnia 2.03.2017 o 08:26, Brzeziak napisał: Pany doradzcie jakie opony. Mam konfiguracje 8,5 i 9,5. I teraz są dwie opcje albo: 1. 205/35 i 215/35 2. 215/35 i 215/40 Którą byście polecili? Jak dam te niższe koło nie zmniejsZy mi sie optycznie? Mam 205/35 na 8.5j i 215/35 na 9.5j. Dla mnie jazda spoko, sam nauczony pewnie jesteś uważania już, więc nie jest źle. Optycznie się nie pomniejsza. Z minusów to ciężko spasować przód, bardzo ciężko. W tym roku podejmuje ostatnią próbę spasu tego rozmiaru. Jeśli chodzi o 40-tkę to na pewno wygodniejsza jazda i nie musisz jeździć jak na szpilkach. Tył będzie znowu ciężej spasować bo więcej mięsa, ale przód znowu będzie elegancko, bo nie będzie takiej mega japy jak przy 35. Niby nie duża różnica, ale w wysokości opony znacznie odczujesz różnicę. Sam mocno się zastanawiałem już w tym sezonie nad zmianą profilu, ale z racji, że przód mam w super stanie jeszcze spróbuję powalczyć..
Rekomendowane odpowiedzi