Patryk Woźniak Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Witam, Panowie do szału mnie doprowadza ten przycisk od awaryjnych, zamknę auto a on cały czas się świeci, nic się nie świeci tylko on, czemu? Raz na jakiś czas zgaśnie to dziękuję Bogu, gdzie szukać przyczyny?
golfagn Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Tak powinno być. Gaśnie samemu po dłuższej chwili jako ostatni.
Patryk Woźniak Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 Ona wgl nie gaśnie, całą noc itd. Po paru nocach aku już siada
Patryk Woźniak Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 Noc nie trwa 15min jak już napisałem
mirasekvip Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Napisano dziś, 16:30Witam, Panowie do szału mnie doprowadza ten przycisk od awaryjnych, zamknę auto a on cały czas się świeci, nic się nie świeci tylko on, czemu? Raz na jakiś czas zgaśnie to dziękuję Bogu, gdzie szukać przyczyny? miałem ten sam problem, u mnie przyczyną było nie odpowiednie podłączenie radia nie fabrycznego
Patryk Woźniak Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 Radio, alarm wszystko fabryka Ktoś coś?
Robero321 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Może być wiele przyczyn... jeśli nie gasną awaryjki to znaczy że jakiś moduł nie idzie w kimono przez co rozładowywany jest aku przez cąłą noc idzie pobór nawet do kilku amper. Musisz sprawdzić błędy jakie są coś pracuje i nie pozwala "wygasić " się CANom druga opcja to zamykasz "sztucznie drzwi od kierowcy " mając je otwarte tak samo robisz z maską wpinasz się amperomierzem w akumulator i po kolei wyjmujesz bezpieczniki patrząc na amperomierz kiedy po kolejnym zamknięciu awaryjka zgaśnie co nie powinno trwać dłużej niż 2 do 3 minut a na amperomierzu nie będziesz miał poboru to znak że trafiłeś na obwód który nie pozwala wygasić się kanom. U mnie np był to dekoder TV naziemnej który było odpięty oraz telematic przez to ze odpięta była słuchawka. W tym wypadku wystarczyło wyjąć bezpieczniki i ich nie wkładać jako że te systemy mi są całkowicie zbędne
Patryk Woźniak Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 Doszedłem do jednej rzeczy, mianowicie tylne prawe drzwi coś szwankują . Jak się otworzą to raz się odpala to na fisie, lampki się zaświecają oraz lampka (ta czerwona w drzwiach) a raz nic się nie dzieje z tych rzeczy. Może to coś od tego ?
delph34i Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Mikrostyk w drzwiach do wymiany, jak nie bedzie potwierdzenia że drzwi poprawnie zamkniete to też nie wygasi. Jak kontrolka w drzwiach od alarmu miga to jest ok, jak nie to znaczy że drzwi nie są zamkniete poprawnie.
Patryk Woźniak Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 A mankament w tym taki że kontrolka w drzwiach od kierwcy miga a awaryjki dalej świecą ;/
Robero321 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 kontrolka w drzwiach kierowcy ma migać po zamknięciu drzwi z pilota !! a awaryjki mają gasnąc po kilku minutach jak nie gasną jakiś moduł w tym przeszkadza. Musisz to sam sprawdzić Mikrostyk w drzwiach do wymiany, jak nie bedzie potwierdzenia że drzwi poprawnie zamkniete to też nie wygasi. Jak kontrolka w drzwiach od alarmu miga to jest ok, jak nie to znaczy że drzwi nie są zamkniete poprawnie. tak na marginesie styki bardzo rzadko są nie sprawne w tylnych drzwiach prędzej mikro zwarcia na płytce zamka lub modułu drzwi. Kiedy robią się mikro zwarcia na CAN ie jest inne napięcie niż powinno być i wykrywane jest to jako nie sprawność wystarczy rozebrać zamek dobrać się do płytek drukowanych i styków i przemyć alko izopropylowym
Patryk Woźniak Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 Jezus, czarna magia to ;/ a to na pewno jest od tych drzwi tylnich ? Bo raz działają a raz nie a trójkąt tak czy siak się świeci
macieek Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 VAG powinien cos wykazac. Podlacz kabel. Sent from my iPhone using Tapatalk
pawelosinski83 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Nie odłączałeś czegoś ostatnio? Ja zostawiłem raz auto bez zegarów jak zabrałem je na chatę, żeby głośniczek wymienić - przez noc aku padł. Jakiekolwiek błedy komunikacji (data bus) jak masz w modułach - może być problem. Poza przemyciem płytki zamka polecam jeszcze przelutować wszystkie luty na niej - mogą tam być zimne luty (pęknięte, niestabilne połączenie).
Patryk Woźniak Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2016 Dziś wymieniłem panel od szyb w drzwiach kierowcy, i o wymianie zamkłem auto, i zgasł ten trójkąt. Potem otwarlem, zamkłem i znów zgasł. To ma wgl jakieś powiązanie? No i zaś to samo poszedłem na chwile do auta zamkłem i zaś się świeci ;/
Patryk Woźniak Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Panowie byłem dziś na kompie i takie oto błędy mi się pokazały, czy ten trójkąt ma coś z tym wspólnego ? https://zapodaj.net/392179767b0f2.jpg.html https://zapodaj.net/36997f33e4842.jpg.html https://zapodaj.net/4e77b3159b987.jpg.html 00668 Napięcie baterii (terminal 30) 18010 P1602 Terminal 30 źródła zasilania (B+) – niskie napięcie D 01826 - czujnik kąta skrętu kierownicy -G85-,Napięcie zasilania końcówki 30 Edytowane 6 Grudnia 2016 przez Patryk Woźniak
Rekomendowane odpowiedzi