Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwracam honor, przyznaje nie wiedziałem o tym silniku, myślałem że mówisz o AAZ

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

No więc podaj łapę. Temat zakończony

Opublikowano

Zwracam honor, przyznaje nie wiedziałem o tym silniku, myślałem że mówisz o AAZ

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

aaz to był 1.9td z golfa 3 75km na mechanicznej pompie wtryskowej był następcą 1.6td montowany do wypuszczenia pierwszego tdi 90km

występował we vagach z wczesnych lat 90tych passat b3 itp itd

twój silnik to pewnie ma oznaczenie aff

Edytowane przez sebidi

Opublikowano

Najpierw ustawiasz w opisie AFN a terez robisz gównoburze. Sam nie wiesz czym jeżdzisz.

Opublikowano

Najpierw ustawiasz w opisie AFN a terez robisz gównoburze. Sam nie wiesz czym jeżdzisz.

Witam

Twój AFF to bliźniaczy motor do 1Z/AHU. Zastosowane ma wtryski z końcówkami 201G oraz 201J - takie same jak w 1Z oraz AHU.

Jeżeli silnik jest zdrowy chip-tuningiem spokojnie będziesz mógł osiągnąć parametry seryjnej 110ki.

Co do oleju to wszysko mozesz zalac co spelnia norme 505 00. nawet 15w 40 tez juz spełnia tę norme.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie zalalem valvoline 10w40 . Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Jaka cena zeby troche podciagnac konikow ? Ogolnie zdrowiutki i suchy . MOim zdaniem igielka . Jak na ten wiek oczywiscie.

Opublikowano

Ten silnik mechanicznie jest identyczny z 90-konnym 1Z, tylko zdławiony programowo. Wkładając ECU od 1Z'ta masz 90 koni, a robiąc program na seryjnym osprzęcie do 100-110 km powinieneś dobić. Program w zależności od tunera ok. 700-1200 zł.

Opublikowano
  • Autor

Lo to szkoda mi tyle kasy. A da rade podciagnac chociaz do 90 km nie wydajac tyle kasy ?? Czy tylko i wylacznie hamownia ???

Opublikowano

Lo to szkoda mi tyle kasy. A da rade podciagnac chociaz do 90 km nie wydajac tyle kasy ?? Czy tylko i wylacznie hamownia ???

Jak wyżej, wkładając sterownik od 1Z/ AHU albo innego 1.9 z turbo bez zmiennej geometrii, sterownik kosztuje w granicach 50-200 zł. Musi pasować wtyczka komputera i dobrze gdybyś dostał z komputerem pin do immo.

Opublikowano
  • Autor

Bo wtedy jeszcze trzeba przez kompa zakodwac tak ?? :) ALe moze byc ciezka sprawa dostac od 90 tki i jeszcze z pinem

Opublikowano

Zajedz do tunera, polecam ciahciaha z cena gadaj na pw. Ale bedzie taniej a jego koniki sa pewne

Opublikowano
  • Autor

Taniej tzn ile ?? Nie bede ladowac 500 zł bo mi szkoda. Szukam czegos do maxa 200 zł. A jak nie to bede tak jexdził nie przeszkadza mi to :)

Opublikowano

Taniej tzn ile ?? Nie bede ladowac 500 zł bo mi szkoda. Szukam czegos do maxa 200 zł. A jak nie to bede tak jexdził nie przeszkadza mi to :)

za 200 to co najwyżej allegro boxa se możesz kupić ale to shit straszny równie dobrze mozesz se dawkę na nastawniku na max ustawić [emoji23]
Opublikowano

Za 200zł, oczekujesz chipa? Myślałem że takich ludzi już nie ma... a tu prosze znalazł się rodzynek :D

Do 200zeta to co najwyżej ecu od motoru 90KM, jak już któryś z kolegów wyżej napisał.

Opublikowano
  • Autor

Czlowieku nie napisalem ze szukam tylko szkoda mi kasy i jak bym chcical to jednynie moglbym tylko tyle kasy na to poswiecic bo szkoda mi kasy na takie cos.

Opublikowano

Jeśli szkoda kasy na "takie coś" to po co dyskusja :)

Czlowieku nie napisalem ze szukam tylko szkoda mi kasy i jak bym chcical to jednynie moglbym tylko tyle kasy na to poswiecic bo szkoda mi kasy na takie cos.

Opublikowano

pozatym podwyższenie mocy nie idzie w parze ze szkoda kasy

bo to temat rzeka końca nie widać

wrzuciłem turbo awx z kolektorem,216 zrobiłem program a to w zasadzie stage 1-2