heretyk Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Asystent świateł kosztuje ok 700 PLN co świadczy, że nie mogą za tym kryć sie jakieś większe bebechy, ale jeżeli naprawdę to tylko kwestia kodowania to lekkie przegięcie. Może ktoś to potwierdzić?
Fedwo Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Hej, zakodowałem High Beam Assist Wielkie dzięki:-)
INFOLUDEK Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Dnia 28.12.2016 o 00:34, heretyk napisał: Asystent świateł kosztuje ok 700 PLN co świadczy, że nie mogą za tym kryć sie jakieś większe bebechy, ale jeżeli naprawdę to tylko kwestia kodowania to lekkie przegięcie. Może ktoś to potwierdzić? Witam Mnie to nie dziwi... w mojej branży geodezyjnej np instrumenty geodezyjne są o dokłądności np. 5 ,3, 2" 5" dany model kosztuje 40000zł 2" kosztuje 60000zł Sprzęt jest ten sam tylko softowo ograniczony dokładnosciowo... Odsetek klientó którzy to samo odblokuja jest tak znikomy , że mogą sobie tak liczyc...
dawson Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 Robić lampy A i lampy B ? Kosztowne. Robić lampy A i zmieniać soft ? bezcenne (czy tam darmowe).
seweryn662 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 witam, w mojej a4 b9 według tej rozpiski nie idzie tego zrobić... jaka może być tego przyczyna? pozdrawiam
dead_beat Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 W dniu 20.04.2020 o 16:50, seweryn662 napisał: witam, w mojej a4 b9 według tej rozpiski nie idzie tego zrobić... jaka może być tego przyczyna? pozdrawiam Masz kamerę z PreSense ?
seweryn662 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Tak, mam presnesa, czyli kamera musi być
kokos73 Opublikowano 1 Marca 2022 Opublikowano 1 Marca 2022 witam Aktywowałem tzn. aktywowali mi "Specjaliści" automatyczne światła drogowe czyli High Bem. Niby ikona świateł z literką A pojawia się na wyświetlaczu, w MMI zaznacza jest opcja włączenia a mimo jazdy w różnych warunkach ani razu nie zauważyłem by światła same przeszły w tryb drogowy, tak jakby ta funkcja u mnie nie działała. Przeczytałem rożne poradniki i wiem że przełącznik musi być w pozycji Auto, prędkość ponad 60 km/h. itd i nic Może jest coś źle zakodowane ? Proszę o pomoc
Muskel1 Opublikowano 1 Marca 2022 Opublikowano 1 Marca 2022 Trudno powiedzieć nie znając obecnych kodowań po dokonanych zmianach.
kokos73 Opublikowano 1 Marca 2022 Opublikowano 1 Marca 2022 Godzinę temu, Muskel1 napisał: Trudno powiedzieć nie znając obecnych kodowań po dokonanych zmianach. posiadam VCDS możne podpowiedział byś co gdzie sprawdzić ?
Muskel1 Opublikowano 1 Marca 2022 Opublikowano 1 Marca 2022 W sterowniku 09 Zaznaczyć w Byte 5, Bit 5 oraz Bit 6 Zaznaczyć w Byte 5, Bit 0 W sterowniku A5 Zaznaczyć w Byte 21, Bit 5
kokos73 Opublikowano 2 Marca 2022 Opublikowano 2 Marca 2022 Muskel1 wielkie dzięki, masz piwo u mnie W sterowniku A5 nie był zaznaczony Byte 21, Bit 5 Po zaznaczeniu światła działają jak należy.
arielo86 Opublikowano 27 Lutego 2023 Opublikowano 27 Lutego 2023 Mam ten sam problem. W sterowniku 09 bez problemu zakodowałem odpowiednie wartości. Teraz na wyświetlaczu pojawia mi się informacja, że automatyczne światła są włączone. Niestety to nie działa. W sterowniku A5 nie mogę zrobić kodowania. Wyskakuje komunikat: "Kodowanie odrzucone Błąd 7F: Usługa nieobsługiwana podczas aktywnej sesji. Co robię źle?
Lukaa5 Opublikowano 27 Lutego 2023 Opublikowano 27 Lutego 2023 (edytowane) 11 minut temu, arielo86 napisał(a): Niestety to nie działa. Tak na wszelki wypadek , żeby to działało muszą być spełnione odpowiednie warunki . Wszystkich nie znam ale na pewno brak świateł z naprzeciwka , prędkość powyżej 50km? , włącznik w pozycji auto . co do błędu w a5 , czy robisz na włączonym zapłonie bez silnika ? Edytowane 27 Lutego 2023 przez Lukaa5
arielo86 Opublikowano 27 Lutego 2023 Opublikowano 27 Lutego 2023 Warunki wszystkie były spełnione. Próbowałem zarówno na samym zapłonie, jak i z włączonym silnikiem.
Muskel1 Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 8 godzin temu, arielo86 napisał(a): Błąd 7F: Usługa nieobsługiwana podczas aktywnej sesji Silnik wyłączony, otwarta maska.
Tomafx Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Kodowanie wg. opisu a4b9, a5 f5. Mam kamerę przednian szyba, kierownica ok. Sterownik 09 (BCM1) Bajt 5 Bit 5 i Bit 6 aktywować z 0 na 1 Sterownik A5 (kamera) Bajt 21 Bit 5 aktywować z 0 na Po kodowaniu wykonaj reboot MMI I teraz głupie pytanie ale już wszystko przeczytałem i nie moge znaleźć- gdzie jest w vcds - sterownik a5 ??? Pierwsza części zrobiona - Sterownik 09 (BCM1) Bajt 5 Bit 5 i Bit 6 aktywować z 0 na 1. Nie mogę za chiny znaleźć pozycji - Sterownik a5?-ewentualnie pod jakim nr to się znajduję?
Muskel1 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia A5 to sterownik A5, czyli kamera. Wybierasz z listy albo wpisujesz w okienku i klikasz na start.
Tomafx Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia No właśnie, u mnie nie ma tej opcji a5 w żadnej zakładce . Dlatego nie mogłem znaleźć. Można ją utworzyć, czy to kwestia vcds ? ( u mnie klon 20.4.1) czy zainwestować w coś innego. Ps na olx widziałem coś za 450 zł niby wszystko czytają i można aktualizować ) oczywiście wolałbym nie wydawać kasy, ale jak nie będzie wyjścia to kiedyś trzeba będzie coś kupić.
Rekomendowane odpowiedzi