Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Koncepcja na dłubnięcie parcha - odsłona druga :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja jestem jednak za niemalowanymi zaciskami.

to mi troszke wioską zalatuje.

Co innego jak oryginalnie zacisk by byl lakierowany...

Opublikowano

Ja powiem tak:) Czekam na zdjęcia jak już będą założone. :>

Opublikowano

jak kto woli...

jak wyjde na taras tez mi wioska zalatuje :polew:

ale tak chcialem sie przeprowadzic wiec... moze i on chce pomalowac :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Czepiliscie się tego koloru jakby to jakaś żywotna spawa była. Miałem taką fantazję więc spróbowałem być oryginalny :tongue4:

W poprzednim wozie miałem zielono-trawiaste zaciski od Skody RS i nie było źle :decayed:

Jak mi nie będzie odpowiadał ten kolor to piaskowanie z malowaniem trwa ok 24 h. :cool1:

Opublikowano

Ja muszę w takim razie swoje wypiaskować bo nie chce żeby mi piszczały :naughty: :naughty: :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Poziek wstrzymałem się wczoraj od komentaża ale nie zdzierżę i zrobię polew :polew: :polew: :polew:

Kurde jak czytam czasem takie "fachowe" posty to wiem dlaczego niektórzy są tak delikatnie "doceniani" :wink4:

Opublikowano

a jeszcze apropos tych chłodnic.Piszesz że 3.0 tdi ma inne coolerki to z czego jest ten? 2.0 tdi 170km ms już lewy cooler?

Opublikowano

siemian

2.0 tdi 170km ms już lewy cooler?

si BRD ma 2 coolery :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Siemian 2.0 TDI 170 KM i 2.0 TFSI mają 2 intercoolery z przepływem szeregowym. 2.7 i 3.0 TDI mają 2 IC z przepływem krzyżowym.

2.0 tdi 170km ms już lewy cooler

Lewy ma każdy TDI. BRD ma prawy dodatkowo :)

Opublikowano

Siemian 2.0 TDI 170 KM i 2.0 TFSI mają 2 intercoolery z przepływem szeregowym. 2.7 i 3.0 TDI mają 2 IC z przepływem krzyżowym.

Aha wiekie dzięki za info. Czyli musze szukac coolerków od 2.0tdi 170km lub 2.0 TFSI.

Jeszcze jedno... rozumiem że ten jeden cooler który teraz mam to zostaje i nie musze go wymieniac. poprostu dokładam drugi.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Siemian obejrzeć i zrozumieć :cool1::wink4::

brdxa2.jpg

Opublikowano

A czy takie 2 chłodziaki da się zamontować tak samo do B6?

Opublikowano
  • Autor

Były montowane w B6 1.8 T w wersji 190 KM.

Opublikowano

bodajże w tym temacie dyskutowaliśmy o takiej możliwości

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t11992.0.html

Opublikowano
  • Autor

http://audizine.com/forum/showthread.php?t=40503[br]Dopisany: 28 Styczeń 2009, 19:22_________________________________________________Dziś miałem dobry dzień dla mojego samopoczucia - silnik BKP, który kupiłem jako dawcę "słupka" okazał sie w idealnym stanie - zerowe zużycie wewnętrzne, czyściutki w środku, zabierak pompy oleju z zerowym praktycznie zużyciem. Przerzuciłem dziś do niego swoją miskę z Audi, smok pompy oleju, spływ oleju, dałem nowy zabierak pompy oleju, zabezpieczenie zabieraka i założyłem miskę. Spięty został rozrząd (nowy), włozone w wał korbowy łozysko igiełkowe, założone kompletne nowe sprzęgło LUK-a.

Najwazniejsze - pompowtryskiwacze 03G 130 073G z silnika BLB pasują do gniazd głowicy BKP (orygianalnie siedziały tam pompki Siemensa). Oczywiście wraz z pompowtryskami dane zostały nowe uszczelnienia i kamienie popychaczy pompki oraz śruby mocujące pompki.

Silnik pozostało uzbroić w osprzęt, kolektory i turbinę BRD i pewnie we wtorek wjedzie do samochodu. Po tym tylko montaż drugiego IC i złożenie wozu.

Z rzeczy poza silnikowych - dziś przyszedł do mnie układ hamulcowy 288x12 mm z A4 3.2 FSI :kox:

Więc heble u mnie będą takie jak w 3.0 TDI albo 3.2FSI - przód 320x30, tył 288x12 :evil:

Opublikowano

gratuluje, projekt nabiera predkosci :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

Więc heble u mnie będą takie jak w 3.0 TDI albo 3.2FSI - przód 320x30, tył 228x12 :evil:

tył 288x12 :>

Opublikowano
  • Autor

Czeski błąd z klawiatury - oczywiście 288x12 :naughty:[br]Dopisany: 31 Styczeń 2009, 15:41_________________________________________________Silnik uzbrojony, z nowym dwumasem i sprzęgłem czeka na montaż.

Oczywiście nie obyło się bez problemów - BKP ma nowego typu kółko rozrządu na wale korbowym. Wymaga on innej blokady wału jak np. AWX czy BLB. Znacznik jest przestawiony o 3 ząbki względem np. BLB. A taka blokada oczywiście tylko dostępna w ASO. na szczęscie znajomy jest kierownikiem zmiany i pożyczenie na 2 godziny blokady rozwiązało problem. :gwizdanie:

Jutro wjazd na wóz nowej motorowni :kox:

Opublikowano

hmmm. Tak się jaro4444 zastanawiam...

Przypatrzyłem się tym Twoim zaciskom i doszedłem do wniosku że są minimalnie inne i zastanawiam się z czego to wynika. Ten facet od którego kupowałem też miał takie jak Ty masz. Popatrz na zdjęcie.

Moje są te zaciski po lewej, a trakie jak Twoje są po prawej (widać to po tym otworze u góry zacisku (ja mam jakby przedzielony na dwa).

hamul.jpeg

Opublikowano

Czeski błąd z klawiatury - oczywiście 288x12 :naughty:[br]Dopisany: 31 Styczeń 2009, 15:41_________________________________________________Silnik uzbrojony, z nowym dwumasem i sprzęgłem czeka na montaż.

Oczywiście nie obyło się bez problemów - BKP ma nowego typu kółko rozrządu na wale korbowym. Wymaga on innej blokady wału jak np. AWX czy BLB. Znacznik jest przestawiony o 3 ząbki względem np. BLB. A taka blokada oczywiście tylko dostępna w ASO. na szczęscie znajomy jest kierownikiem zmiany i pożyczenie na 2 godziny blokady rozwiązało problem. :gwizdanie:

Jutro wjazd na wóz nowej motorowni :kox:

beda fotki z tych calych kombinacji .... :wink4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.