Audikomaniak Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Witam mam problem ze wskaznikiem paliwa w sumie to po zmianie licznika na fis moze wczesnej tez tak bylo ale uwagi nie zwrocilem. A wiec tak jak zatankuje wskazuwka normanie pojdzie do gory ale podczas jazdy wskazówka opada tak jak bym mial wir w baku po zrobieniu 20 km wskazówka z polowy zbiornika spada do zera i tak zostaje az do nastepnego tankowania albo odłaczenia akumulatora.
Langista Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Wyciągnij pływak z baku, tam trzeba taką płytkę w nim przeczyścić bo sie pewnie syf na niej zebrał i źle mierzy poziom paliwa. To tańsze wyjście, gorzej jak pływak całkowicie walnięty, to kilka stówek nie Twoje ;/
Audikomaniak Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Opublikowano 30 Maja 2017 Jeszcze nic nie czyściłem ale zauwazylem ze wskazówka normalnie pokazuje do czasu jak jest bisko rezerwy wtedy leci w dół. A jak w zbiorniku ruszam pływakiem to wskazówka reaguje
Langista Opublikowano 31 Maja 2017 Opublikowano 31 Maja 2017 To będziesz miał albo pływak do przeczyszczenia (akurat w tym dolnym poziomie zebrał się brud) albo zegar już źle reaguje na podawane mu napięcie.
a-2 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 U mnie problem ze wskazaniami poziomu paliwa był związany z awarią procesora w liczniku.
sebaa692 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 zrób test wskaźników vagiem aby wykluczyć błąd licznika. Wtedy zostanie tylko płytka do przeczyszczenia papierkiem np 2500
a-2 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Godzinę temu, sebaa692 napisał: zrób test wskaźników vagiem aby wykluczyć błąd licznika Nie jestem ekspertem, ale miałem (i częściowo dalej mam) podobny problem. Robiłem testy wskaźników i wychodziły ok, a mimo to procesor wymagał wymiany (brał lewy prąd i przekłamywał wskazanie wskaźnika poziomu paliwa), więc pozytywny wynik testu wskaźników niekoniecznie wyklucza licznik jako winowajcę.
sebaa692 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 1 godzinę temu, a-2 napisał: Nie jestem ekspertem, ale miałem (i częściowo dalej mam) podobny problem. Robiłem testy wskaźników i wychodziły ok, a mimo to procesor wymagał wymiany (brał lewy prąd i przekłamywał wskazanie wskaźnika poziomu paliwa), więc pozytywny wynik testu wskaźników niekoniecznie wyklucza licznik jako winowajcę. Również ekspertem nie jestem ale test może nam sporo powiedzieć.
KULARESKO Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 jaki tam licznik siedzi ? jesli pol fis to licznik uwalony przerabialem temat
Langista Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Ja mam właściwie to samo, chociaż wskaźnik paliwa trochę oszukuje (pokazuje o 5l za mało paliwa) to temperatura pokazuje złe wartości. Raczej nie będe naprawiać samego wskaźnika temperatury, tylko sprawię sobie nowy licznik z pełnym fisem i wskazówkami z naładowania akumulatora i doładowania sprężarki. Nie wiem tylko z jakiego modelu mam go szukać, pomożecie?
marcin_franz Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Ja mam właściwie to samo, chociaż wskaźnik paliwa trochę oszukuje (pokazuje o 5l za mało paliwa) to temperatura pokazuje złe wartości. Raczej nie będe naprawiać samego wskaźnika temperatury, tylko sprawię sobie nowy licznik z pełnym fisem i wskazówkami z naładowania akumulatora i doładowania sprężarki. Nie wiem tylko z jakiego modelu mam go szukać, pomożecie?Nie ma licznika który wskazuje doładowanie sprężarki. Jest ładowanie i temp. oleju.
Langista Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dnia 25.06.2017 o 23:24, marcin_franz napisał: Nie ma licznika który wskazuje doładowanie sprężarki. Jest ładowanie i temp. oleju. Pomyliło mi się temp. oleju
marcin_franz Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Pomyliło mi się temp. oleju [emoji3] Jakbyś szukał, to posiadam licznik z idealnym fisem. Jak coś to PW [emoji6]
Rekomendowane odpowiedzi