Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Brak mocy buczy !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam taki problem kupilem niedawno piekne a4 s-line  ale mam straszny problem auto nie ma mocy a dokladnie wyglada to tak silnik odpala ladnie pracuje rowno i nie kopci dzwiek silnik bez zastrzezen ale nie jedzie wciskam gaz i auto muli dojdzie do 2700 obrotow zaczyna cos jechac ale to takie 50% mocy i przy 3300 znowu straci moc  auto jezdzi jak SDI brak bladow silnika !  gdzie szukac od czego zaczac ?? 

Opublikowano

Komp pokazuje jakieś błędy? Sprawdź przepływomierz, jak masz jakiegoś znajomego z takim samym silnikiem to podmień przepływkę .

Powinny pasować od:

1.9 AWX, AVF ( skoda/passat/ audi)

2.0 TDi też powinno pasować, na sprawdzenie wystarczy, mam taki u siebie :decayed:

Sprawdz również czy turbina pracuje prawidłowo czy  wężyk podciśnienia jest na swoim miejscu i czy nie jest uszkodzony .

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Błedy z 01engine, logi 03 08 10 11 dynamiczne.

sprawdź szczelność węzy podciśnienia, kruciec na vacum czy nie luźny , włacz 11bs i popatrz czy sztanga turbo wogóle sie rusza i ile tego ruchu ma, gruszka turbiny do sprawdzenia czy nie dziurawa, dolot czy niema dziury posprawdzaj.

Opublikowano

Tak jak kolega pisze wyżej sprawdź te rzeczy bo w 1.9 PD kilka usterek może powodować takie zachowanie silnika, mnie osobiście spotkał problem z podciśnieniami i przepływomierzem auto dokładnie tak samo się zachowywało.

Opublikowano
  • Autor

Bledow brak ok sprawdze to co mowicie i zobacze co dalej dodam ze odpialem przeplywke zeby zobaczyc czy jakas zmiana bedzie i byla zrobil sie jeszcze bardziej zmulony  

Opublikowano

Odepnij przewód podciśnienia od turbo i zobacz czy jest jakaś różnica. Być może to przewody podciśnienia, jak nie to sterowanie turbo,  jak nie to gruszka ew. pompa podciśnienia :)

Opublikowano
2 godziny temu, kamil-vag napisał:

Zrób logi według tego tematu: https://a4-klub.pl/topic/383060-jakie-grupy-logować-w-tdi-pd-za-pomocą-vag-com-vcds/ i będziemy myśleć, nie ma sensu wróżyć... 

nie za dużo wymagasz? :cool1: :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Odpialem podcisnienie turbo i zmiany nie bylo nawet nie musialem jechac dodalem gazu i slyszalem  ze buczy i zmulony nadal bede na dniach sprawdzal i dam znac.. ..

Opublikowano

Buczy? Nagraj i wrzuć.  Nie pufa z filtra powietrza? Moze masz szklanki uwalone albo wałek 

Opublikowano
Dnia 6.02.2017 o 13:03, MichałA4 napisał:

Komp pokazuje jakieś błędy? Sprawdź przepływomierz, jak masz jakiegoś znajomego z takim samym silnikiem to podmień przepływkę .

Powinny pasować od:

1.9 AWX, AVF ( skoda/passat/ audi)

2.0 TDi też powinno pasować, na sprawdzenie wystarczy, mam taki u siebie :decayed:

Sprawdz również czy turbina pracuje prawidłowo czy  wężyk podciśnienia jest na swoim miejscu i czy nie jest uszkodzony.

Nie jest dokońca tak jak mówisz, przepływka to delikatny temat.

W 1.9 AWX/AVF z 2001roku były inne niż w późniejszych modelach. Testowałem to bo moja też padła i kupiłem używkę z 2003 roku, a mam auto 2001. Wyglądała trochę inaczej i nie działała prawidłowo. Turbo późno wstawało a przy 3k obrotów miała przyduszenie.
Po wymianie na prawidłową rzecz jasna problem rozwiązany ;) 

A z tą od 2.0 już w ogóle bym nie próbował ;)

Zawartość dodana 3 minutes later
21 godzin temu, nik23 napisał:

Buczy? Nagraj i wrzuć.  Nie pufa z filtra powietrza? Moze masz szklanki uwalone albo wałek 

Równie dobrze może być to zapchany katalizator albo odma - też daje takie objawy, auto jest mułowate, drga i buczy przy wciśnięciu gazu.

Edytowane przez Ralen

Opublikowano

Na sprawdzenie wystarczy podmiana, jezeli przeplywka jest problemem to od razu da koledze efekt w postaci poprawy pracy motoru, potem moze kupic wlasciwa, ale przeplywka powinna dac blad w ecu , a tu tego nie ma wiec stawiam ze to cos innego, zwlaszcza ze kolega mowi o jakims buczeniu nawet na jalowym nie jadac.

Opublikowano
45 minut temu, Ralen napisał:

Równie dobrze może być to zapchany katalizator albo odma - też daje takie objawy, auto jest mułowate, drga i buczy przy wciśnięciu gazu.

Odma? Zapchana odma ma niewiele wspólnego z brakiem mocy, zatkanie odmu powoduje brak możliwości ujscia gazów ze skrzyni korbowej co powoduje  ze powstaje tam bardzo duze ciśnieni i doprowadza do wywalenia tego ciśnienia wraz z olejem przez najsłabszy element zazwyczaj bagnet albo uszczelniacz.

Opublikowano
  • Autor

Auto dalem do znajomego wzialem sie za sprawdzanie ale nie posiadam narazie garazu i strasznie pizz.. sprawdzone przewody podcisniena wacu.. reszta jest sprawdzana...  

Opublikowano
Dnia 9.02.2017 o 08:32, seba55 napisał:

Auto dalem do znajomego wzialem sie za sprawdzanie ale nie posiadam narazie garazu i strasznie pizz.. sprawdzone przewody podcisniena wacu.. reszta jest sprawdzana...  

No i jak tam kolego jakaś diagnoza została już postawiona?

Posdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam diagnoza jest taka Pompowtryski pojechaly do regeneracji... auto nie dostawalo paliwa  jak pompki wroca  to dam znac czy sie udalo :) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam Auto Sprawne winne byly Pompki po naprawie auto  lata jak trzeba temat zamkniety...