Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki płyn do spryskiwaczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7 zł za 0.5 litra koncentratu :wink4:

Kupił i nawet się nie pochwalił przed kolegą :baseball:[br]Dopisany: 17 Listopad 2011, 10:21_________________________________________________A powiedz Robert na ile litrów wody wystarcza ten koncentrat?

Opublikowano

Kupił i nawet się nie pochwalił przed kolegą :baseball:[br]Dopisany: 17 Listopad 2011, 10:21_________________________________________________A powiedz Robert na ile litrów wody wystarcza ten koncentrat?

koncentrat jest -70 st, więc zależy jak sobie rozrobisz :wink4:

Opublikowano

koncentrat jest -70 st, więc zależy jak sobie rozrobisz :wink4:

no no, chodziło mi jakie ma stężenie jak go rozcięczysz 1L/5L wody

Opublikowano

"Surowy" koncentrat na -70oC

( koncentrat:woda) :

1:1 = -32oC

2:1 = -36oC

1:2 = -14oC ( sprawdzałem i przy -18oC w zamrażalniku nie zamarzło ) ja to mieszam z wodą destylowaną

Opublikowano

"Surowy" koncentrat na -70oC

( koncentrat:woda) :

1:1 = -32oC

2:1 = -36oC

1:2 = -14oC ( sprawdzałem i przy -18oC w zamrażalniku nie zamarzło ) ja to mieszam z wodą destylowaną

1:1 = -32

2:1 = -36 :blink:

Opublikowano

1:1 = -32

2:1 = -36 :blink:

Tak pisze na opakowaniu :wink4:

Opublikowano

To ładnie, może dlatego ze inna mieszanka jest i molekuły inaczej krzepną? :mysli:

Opublikowano

To ładnie, może dlatego ze inna mieszanka jest i molekuły inaczej krzepną? :mysli:

2 litry koncentratu na litr wody coś mało wydajne :gwizdanie:

Opublikowano

A na uja by był Ci płyn na -36oC :mysli:

Co Ty na Sybir się wybierasz ? :mysli:

Poza tym płynu mocniejszego niż na -22/24oC i tak nie kupisz

1:2 spokojnie wystarcza na nasze warunki , a jak będzie poniżej -20oC to najwyżej możesz dolać z 0.5 litra samego koncentratu do zbiorniczka i będzie git

Opublikowano

1:2 spokojnie wystarcza na nasze warunki , a jak będzie poniżej -20oC to najwyżej możesz dolać z 0.5 litra samego koncentratu do zbiorniczka i będzie git

Owszem wystarczy, tylko trochę go mało. Jak jest ciapa na drodze, to ja średnio co tydzień dolewam płynu :gwizdanie: ale i tak z ciekawości kupię :good:

Opublikowano

Ja rok temu nie miałem problemu ze spryskiwaniem więc teraz również chyba nie będzie więc na -30C się nie szykuję.

Opublikowano

Płyn zimowy do spryskiwaczy Statoil -22, Polecam :naughty:

Opublikowano

Ja używam marketowych płynów bo idzie mi tego w pyte przez spryski w zderzaku.Przy większych mrozach dolewam koncentratu i jest :good:

Opublikowano

Owszem wystarczy, tylko trochę go mało. Jak jest ciapa na drodze, to ja średnio co tydzień dolewam płynu :gwizdanie: ale i tak z ciekawości kupię :good:

Tego ori nie powinno tak dużo iść bo na serio dobrze domywa za jednym "psiknięciem" :wink4: ... ale na razie u mnie jest w "fazie testów" :wink4:

Opublikowano

Dla kogoś kto mało jeździ to i owszem może i jest wydajny ale jak np. u mnie idzie tego w hektolitrach(czasem jeden zbiornik w trasie idzie) to już tak tanio nie wychodzi i jeszcze do tego to rozrabianie, ale też z ciekwawości jeden zbiornik zaleje dla porównania z innymi.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja zalałem płyn 4max zapachowy z jakimiś tam cząsteczkami NANO....tak bardzo nie śmierdzi i cena w miarę dobra

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja leje już drugi sezon zimowy sonax'a koncentrat. Nie narzekam, dobrze zmywa i nie zamarza na szybie. Rok temu dawał rade przy temp. -25st.

Opublikowano

plyn z biedronki Aura - masakra, robi jakies dziwne ciezkie do zmycia zacieki na lakierze, nigdy w zyciu go nie kupujcie :no:

Opublikowano

plyn z biedronki Aura - masakra, robi jakies dziwne ciezkie do zmycia zacieki na lakierze, nigdy w zyciu go nie kupujcie :no:

Możesz z ciekawości spojrzeć kto jest producentem na opakowaniu?

Ja leje ten płyn od paru lat do klikunastu samochodów, sam mam czarny lakier na którym wszystko widać i żadnych zacieków nigdy nie było :mysli:

Opublikowano

Jakoś ciężko niektórym będzie w to uwierzyć :gwizdanie:

Wg. niektórych to najlepszy płyn na świecie :naughty:

Ja raz to miałem zalane i od razu spuściłem ze zbiorniczka , szjas jakich mało :thumbdown: