Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki płyn do spryskiwaczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponownie polecam ORY płyn z ASO.

Idzie zima i warto pytać jak ktoś jest przy okazji, czasami mają promocję.

Ja trafiłem w lato na dobrą promocje i zrobiłem zapas.

Warto go wypróbować. Naprawde myje szybe i nie ma wżerów na ramionach wycieraczek.

Dziś byłem w ASO po taki właśnie płyn ale sklep z częściami był nieczynny :disgust:

Julo23 mam pytanie , z tego co się orientuję , ten koncentrat dostępny jest tylko w 1 litrowych bańkach ?

zimowy jest 1l i 0,5l

Opublikowano

Ja dołączę się do pytania dopytowując tak z ciekawości jak cena w ASO tego koncentrata :decayed::mysli: :mysli: :mysli:

~ 22 zł za litr :wink4:

zimowy jest 1l i 0,5l

Tak właśnie się domyślałem , szkoda , że nie ma większych opakowań , chociaż 2 litrowych :confused4:

Ale i tak w poniedziałek kupuję na próbę , na razie moim faworytem jest "Psik Psik" Autolandu ( ten do - 24oC

Opublikowano

:hi: za info :wink4:

w sumie nie jest to jakaś przepaść cenowa a jakość podejrzewam :good: w sumie nigdy nie lałem tego specyfiku :mysli: trzeba spróbować :naughty:

Ja póki co jadę od czasu do czasu na Adixolu konc. i ostatnio Sylen Orlenu :wink4: ale ori zapewne spróbuję niebawem :good:

Opublikowano

Ja dołączę się do pytania dopytowując tak z ciekawości jak cena w ASO tego koncentrata :decayed::mysli: :mysli: :mysli:

Drogo :confused4: ja w okresie zimowym jak jest chlapa, to prawie co tydzień dolewam płynu, więc 22zł za litr to mnie nie stać :gwizdanie:

Opublikowano

Testował ktoś płyn "Monsum" ? Na etykiecie jest że do -35 Cena 24 zł za 5 litrów

Opublikowano

Drogo :confused4: ja w okresie zimowym jak jest chlapa, to prawie co tydzień dolewam płynu, więc 22zł za litr to mnie nie stać :gwizdanie:

Z tym że to jest koncentrat.

Cen już nie pamiętam, ja kupiłem rok temu i mam zapas.

Opublikowano

Ale to koncentrat :cool1: Nierozcieńczony jest na -72oC

Z niego zrobisz 2 litry na -36oC , 3 litry na -24oC , 4 litry na -12oC , 5 litrów na -6oC , można sobie robić taki płyn "przejściowy" czyli np. zastosować rozcieńczenie w proporcji np. na -6/-12oC :wink4:

Opublikowano

ja stosuje od lat plyn z Carrefoura.

Opublikowano

ja stosuje od lat plyn z Carrefoura.

tzw "1" ?

Opublikowano

Ja polecam płyn z hurtowni motoryzacyjnej gordon.

Płyn ma taka samą nazwę jak sama hurtownia - mają i letni i zimowy - naprawdę dobra jakość za sensowną kasę

Opublikowano

Płyn ma taka samą nazwę jak sama hurtownia - mają i letni i zimowy - naprawdę dobra jakość za sensowną kasę

opłaca mi się tam jechać :mysli:
Opublikowano

dla mnie wymiata od 2 albo 3 lat już , płyn z lidla :) w tym roku także go bede tylko używał :)

Opublikowano

opłaca mi się tam jechać :mysli:

Po jeden płyn raczej nie - ja zawsze załatwiam kilka spraw za jednym podejściem.

A jeśli chodzi o lidlowy płyn też go użytkowałem przez jakiś czas - ale tak naprawdę jego główną zaletą jest cena...

Opublikowano

Ja tam wole ory z ASO, bo po tych wszystkich tanich wynalazkach to odłazi lakier z ramion wycieraczek.

Opublikowano

Ja tam wole ory z ASO, bo po tych wszystkich tanich wynalazkach to odłazi lakier z ramion wycieraczek.

Tak.. i zęby wypadają

Opublikowano

Ja używam płynu z BP tylko dlatego że mam go za darmo, gdybym miał kupowac za Swoje pieniądze to nie kupił bym go nigdy bo cena zabija jak za 4,5L.

Opublikowano

Tak.. i zęby wypadają

I zacieki na lakierze przy spryskiwaczach, mało to razy widziałem na masce takie rodzynki.

Nawet na spotach sie widzi u coniektórych klubowiczów w B5-tkach.

Opublikowano

OK zacieki być może, ale lakier z ramion?

W tatowym OOOO b4 od 8 lat lane są tylko najtańsze płyny do spryskiwaczy(głównie lidl, biedronka) i nic nie złazi.

Jeżeli z czegoś schodzi farba od płynu do sprysków to nie trzeba zmieniać płynu tylko raczej auto bo w takim razie jakość powłoki mówi wszystko o samochodzie.

Opublikowano

Polecam denaturat :kox: :kox: Nie zamarza, pięknie, intensywnie pachnie, nie zostawia smug i jest stosunkowo tani :gwizdanie: :kox: :kox:

A tak szczerze: Lałem już płyn z lidla, bierdy, Orlen, Shell, Bp, Auchan, Norauto, ori vw, ori mercedesa i każdy miał jakiś plus i jakiś minus typu smugi, przebarwienia etc... Ale wiem, że płyny z "wyższych półek" cenią sobie ludzie którzy dbają o wygląd swojego auta, sam taki jestem i np. denerwuje mnie jak zostaje mi biały osad po myciu reflektorów spryskiwaczami, czy szyba w miejscach gdzie nie wycierają wycieraczki jest matowa, dlatego sam kupuje płyny droższe, bardziej znane, jakichś tam renomowanych firm, ale i tak jestem zdania, że nawet te "tanie" nie oznacza gorsze. Każdy kupuje, co chce i na co ma ochote..

Na pewno z całego serca mogę polecić ori VW, ew. BP :good: