Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki płyn do spryskiwaczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja od dawna używam płynu z Orlenu; "ładnie" pachnie (w porównaniu np płynów marketowych), ma dobre właściwości czyszczące- pieni się i dobrze zmywa nieczystości z szyby. Auto trzymam pod chmurką i mimo tego nawet przy -25 stopniach zimowy płyn z Orlenu nie zamarzł :banan:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Nie będę oryginalny :decayed: Płyn z Biedronki mi odpowiada :decayed:

jak zimowy to odradzam, śmierdzi jak zwykły denaturat, można paść od tego smrodu :tonguemad:

Opublikowano
Opublikowano

jak zimowy to odradzam, śmierdzi jak zwykły denaturat, można paść od tego smrodu :tonguemad:

Dokładnie zgadzam się z tobą:grin:Nigdy więcej płynu z Biedronki:facepalm:

Opublikowano

Dokładnie zgadzam się z tobą:grin:Nigdy więcej płynu z Biedronki:facepalm:

Przyznaję, w poprzednich latach gdy go kupowałem miał przyjemny zapach a w tym roku wali denatem jak uj :wink:

Opublikowano
ja wcale nigdy nie kupuje,mam wlasny patent na płyn = koszt na zime 3zł 5l ,na lato 0zł

dawaj recepture ! :D

Opublikowano
ja wcale nigdy nie kupuje,mam wlasny patent na płyn = koszt na zime 3zł 5l ,na lato 0zł

dawaj recepture ! :D

kran, a na zime domieszka z wódą z czech:decayed::decayed:

Opublikowano

Kupiłem w Austrii 5 L koncentratu do - 60 st. Po zmieszaniu 50/50 ma wytrzrzymać -20 i dopiero -22 go brało. 5 euro kosztował, jakiś Niemiecki. Żałuję, że tylko 5 l wziąłem, taniej niż u nas.

Opublikowano

kaju mi ostatnio wspominał, że za 14zł kupił w aso koncentrat do mieszania z wodą, który ma starczać na 10l ale nie wiem jakie są jego właściwości.

Ja już w marketach nie kupuję - śmierdzą niemiłosiernie.

U nas w motoryzacyjnym za 5l płacę 9.90zł :P, ładnie pachnie - owocowy i jeszcze mi nie zamarzł.

Wcześniej miałem taki jakiś za 12.50zł i ładnie rozpuszczał lód na szybie, ale teraz wziąłem ten.

A jak nalałem z dystrybutora pod brico za 2.50zł za litr, to płakać mi się chciało - nawet się nie pienił...

Opublikowano

Ja dzis kupilem w markecie jakis wynalazlem, niby do -22 , zobaczymy :P Jak beda mrozy duze to wystawie w szklance na balkon :P

Opublikowano

No ja się ostatnio skusiłem na ten biedronkowy że niby taki super. Może i w miarę dobrze czyści szybe z syfu z drogi jak się jedzie ale śmierdzi niemiłosiernie. Pozatym przy -5*C przymarzał mi na szybie co jak kiedys kupowałem jakiś marketowy za 7zł chyba to -15 wytrzymywały.

Jutro cos w Tesco zakupie zobaczymy co to da :decayed:

Choc zastanawiałem się nad tym koncentratem z ASO. Macie ewentualnie namiary na jeszcze inne dobre nie koniecznie drogie koncentraty?

Opublikowano

Ja już nie szukam, nie esperymentuje, kupuje ten z ASO - dasz parenaście złotych za litr - i masz do -70C

Rozrabiasz jak chcesz. Lepszego nie ma.

Choć mam teraz z marketu i zamarza już na szybie zanim wycieraczka wytrze i sie mleko robi.

Opublikowano

Polecam płyn z LIDLA - Power Shine :) Daje rade :) Tej zimy przy - 20 jeszcze go nie brało :)

Opublikowano
Polecam płyn z LIDLA - Power Shine :) Daje rade :) Tej zimy przy - 20 jeszcze go nie brało :)

mój sąsiad też mi go polecał... a jak z zapachem ?

Opublikowano

Ooo z lidla?

Hm...mowicie ze dobry? Ja ostatnio bralem z Tesco i szalu nie bylo...

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

moja historia z płynem z tesco , była następująca przy -15 stopniach jeszcze nie zamarzał, jak stał samochód pod niebem ale jak tylko wyjechałem, w trasę to po spryskaniu szyby po 1-2min po zebraniu wycieraczkami została niebieska maź na bokach która zamarzła momentalnie

Opublikowano

Z zapachem ok :) Nie cuchnie jak wszystkie ARO, FAIRLINE itp... dobrze domywa :) Wycieraczki nie "jęczą" i nie zostawia smug na lakierze :) poza tym stosunek jakość cena uważam, że bardzo dobry bo za 14,99 mamy 5L płynu, gdzie Turtle Wax (równie dobry) kosztuje 17,99 (Makro) ale mamy tylko 4L

Polecam jeszcze :

Motul Płyn do spryskiwaczy zimowy do minus 20

Sylen by PlatiniumOil SYLEN ZIMOWY PŁYN DO SPRYSKIWACZY 5L-20C NAJTANIEJ (2834616192) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
Noo całkiem całkiem też go używam:wink:
Opublikowano

Z zapachem ok :) Nie cuchnie jak wszystkie ARO, FAIRLINE itp... dobrze domywa :) Wycieraczki nie "jęczą" i nie zostawia smug na lakierze :) poza tym stosunek jakość cena uważam, że bardzo dobry bo za 14,99 mamy 5L płynu, gdzie Turtle Wax (równie dobry) kosztuje 17,99 (Makro) ale mamy tylko 4L

Polecam jeszcze :

Motul Płyn do spryskiwaczy zimowy do minus 20

Sylen by PlatiniumOil SYLEN ZIMOWY PŁYN DO SPRYSKIWACZY 5L-20C NAJTANIEJ (2834616192) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mam trasę w sobotę to kupię i wleję jak obecny się wypryska.... jak nie śmierdzi to już połowa sukcesu.

Opublikowano

To i ja przetestuje tego Lidla :wink:

Zawsze kupowalem ten z Biedronki ale tak jak pisałem, kiedys był naprawdę dobry, nie zamarzał i miał przyjemny zapach a teraz jak go kupiłem to już nie jest taki ciekawy i capi :thumbdown:

Ale kiedyś miał inne opakowanie więc może w tym tkwi szkopuł... :eusathink: