august Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Jakby dwie karty, zmieniarka i czytnik płyt z mp3 to było mało... Zrobiłem sobie taki adapterek na bazie gotowego modułu bluetooth. Potrzebujemy wtyczkę do RNS-E. Lutujemy do wejść AUX odpowiednie wyjścia z modułu bluetooth. Ja zrobiłem to tak, żeby moduł móc przymocować bezpośrednio do wtyczki. Myślę że udało mi się to całkiem nieźle. Musimy jeszcze podłączyć +12 po stacyjce, bo w tym złączu niestety nie ma takiego sygnału. Wyprowadziłem sobie dłuższe przewody. Oryginalnie miałem RNSd, więc standardowe +12V po stacyjce miałem dostępne w kostce ISO. Moduł zabezpieczamy koszulką termokurczliwą. I wpinamy do RNSe. VOILA! Zalety są takie, że bluetooth łączy się automatycznie (trzeba tylko ręcznie przełączyć na AUX), włącza się yanosik. Co do jakości nie mam zastrzeżeń. Spotify, Tidal, wszystko śmiga jak należy
august Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 51 minut temu, ziomal-84 napisał: Hej Gdzie kupiłeś ten moduł ? Na ebayu. Wyszukiwałem: "Bluetooth AUX", ale na allegro też widziałem - tylko trochę droższe.
turzol Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Nice! Napisz mi czy sterowanie z kierownicy również działa? Bo jeśli tak to wchodze w to
august Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Coś Ty.. to jest zwykłe wejście aux.
czachapll Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Z iPhone się to połączy? Jakość jest lepsza niż po kablu? Bo przeczytałem, że na kablu lipa i mnie to zniechęciło.
august Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Dlaczego lipa na kablu? Przejdziesz to zwykły sygnał analogowy. Wszystko jest w porządku.Przez ten moduł jakość jest taka sama jak po kabelku.Może mówisz o transmiterach fm, bo to faktycznie jest lipa.Wysłano z Nokii 5110
august Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Z iPhone powinien się połączyć bez problemów. Urządzenie jest wykrywanie jako bezprzewodowe słuchawki.Wysłano z Nokii 5110
czachapll Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Tak niektórzy na forum napisali, a u siebie nie mam żadnego auxa także powołuje się na nich. Masz może link do tego co kupiłeś?
august Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Na zdrowy rozum, to z radia do wzmacniacza sygnał idzie kablem, potem że wzmacniacza do głośników też idzie kablem...Ja kupiłem tu:http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6722090881Wysłano z Nokii 5110
xmarox Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Też myślałem,że na kablu jest lipa, ale okazało się, że w tym kablu co kupiłem były we wtyczce przesunięte piny i grało jak "przez ścianę":-). Oczywiście jako, że jest to inne źródło, trzeba pierwszy raz dostosować basy i soprany. Ja mam wyjście na jack i do niego podłączony adapter bluetooth. Jakość dźwięku po poprawce wtyczki jak cd. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez xmarox
xmarox Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Dnia 7.03.2017 o 01:02, august napisał: Jakby dwie karty, zmieniarka i czytnik płyt z mp3 to było mało... Zrobiłem sobie taki adapterek na bazie gotowego modułu bluetooth. Potrzebujemy wtyczkę do RNS-E. Lutujemy do wejść AUX odpowiednie wyjścia z modułu bluetooth. Ja zrobiłem to tak, żeby moduł móc przymocować bezpośrednio do wtyczki. Myślę że udało mi się to całkiem nieźle. Musimy jeszcze podłączyć +12 po stacyjce, bo w tym złączu niestety nie ma takiego sygnału. Wyprowadziłem sobie dłuższe przewody. Oryginalnie miałem RNSd, więc standardowe +12V po stacyjce miałem dostępne w kostce ISO. Moduł zabezpieczamy koszulką termokurczliwą. I wpinamy do RNSe. VOILA! Zalety są takie, że bluetooth łączy się automatycznie (trzeba tylko ręcznie przełączyć na AUX), włącza się yanosik. Co do jakości nie mam zastrzeżeń. Spotify, Tidal, wszystko śmiga jak należy Prośba o dokładne info gdzie podpiąłeś 12V po stacyjce dla zasilania BT ? jaki kolor kabla? który pin? Dzięki
august Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2017 Najlepiej kostka D. Pin 15 (+) i 12 (masa)Wysłano z Nokii 5110
słoniu Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam pytanie, jak myślicie uda mi się odseparować kable sygnałowe (L,P,masa) aby zarobić końcówki przewodów do wtyczki rns-e? Czy może uda się odlutować przy płytce? Chodzi mi dokładnie o taki moduł BT jak w linku: klik klik -------------------------------- Zrobiłem podobnie jak kolega 'august' z tą różnicą że plusowy kabel wpiełem w wzbudzanie cdc (zmieniarki) dzięki czemu modem nie pobiera prądu po wyłączeniu radia tylko wtedy kiedy jest radio włączone. Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez słoniu
xmarox Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) W dniu 9.04.2018 o 18:22, słoniu napisał: ------------------------------ Zrobiłem podobnie jak kolega 'august' z tą różnicą że plusowy kabel wpiełem w wzbudzanie cdc (zmieniarki) dzięki czemu modem nie pobiera prądu po wyłączeniu radia tylko wtedy kiedy jest radio włączone. które to piny, w której kostce? ------------ 12V(+) podłączyłem pod 13 w kostce D, pojawia się tam napięcie po włączniu radia. Jest do momentu wyłączenia radia, ale aż wyłączy się wentylatorek w radiu. Masę wziąłęm z 12 w kostce D. Edytowane 18 Października 2018 przez xmarox
Avaxus Opublikowano 27 Października 2018 Opublikowano 27 Października 2018 (edytowane) Oho ale się rozpisaliscie koledzy hehe a powie ktoś jak podłączyć? Czarny to masa czyli do obudowy a czerwony to plus tylko gdzie go wpisać? Zamówiłem to i jestem ciekaw jak będzie działać Nie ten post sorki Edytowane 31 Października 2018 przez Avaxus
robi4020 Opublikowano 27 Października 2018 Opublikowano 27 Października 2018 Masz opisane gdzie wpiąć w poście #13.
pila24 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 W dniu 27.10.2018 o 19:21, robi4020 napisał: Masz opisane gdzie wpiąć w poście #13. Ja proponuję jak kolega w poście #15,jest tam +12v wzbudzające wzmacniacz. Nie ma wtedy obawy że taki bluetooth rozładuje nam aku.
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Odswieze klamota. Ktos podesle linka do ryzowcow z tym modulem albo allegro?:)
pila24 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 W dniu 1.01.2019 o 03:24, Muminson napisał: Odswieze klamota. Ktos podesle linka do ryzowcow z tym modulem albo allegro?:) Ja kupiłem ten do forda-tańszy niż do audi jeden czort bo i tak wypinasz piny z tej wtyczki. Doszło do mnie w 2 tyg,gra bardzo ładnie. Tutaj klikoj
Rekomendowane odpowiedzi